Hastaneye gitmeyi planlayanlar için dikkat!

Sağlık Bakanı Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni bir uygulamanın başlatılacağını duyurdu ve 'Randevuma geleceğim' onayı alınacak' dedi. Bakan Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Hastaneye gitmeyi planlayanlar için dikkat!

Sağlık Bakanı Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni bir uygulamanın başlatılacağını duyurdu ve "Randevuma geleceğim" onayı alınacak" dedi. Bakan Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gündemin önemli konularından birinin hastanelerdeki randevu aksaklıkları ve kapasite sorunları olduğunu belirtti. Randevuların MHRS üzerinden alındığını hatırlatan Koca, sorunları çözmek için çalışmaların yoğunlaştığını ifade etti. Bir ay içinde tedbirlerin kademeli olarak hayata geçirileceğini ve yaptırımların artırılacağını söyleyen Koca, "Sorun yaşadığımız branş ve hastaneleri tek tek ele alıyoruz. Artan talebe karşılık kapasiteyi artırıyoruz. Hekim sayımızın talebi karşılaması da önemli. Geleceğe yönelik tedbirleri zaten almıştık. Ancak mevcut kapasitenin verimli kullanılmaması sorunu da var. Bu, randevu alıp gelmeyenlerin sebep olduğu atıl kapasite sorunudur" diye konuştu.

Bakan Koca, randevu alıp gelmeyenlerin sayısının 2023 yılında 23 milyon olduğunu ve 2024 yılının ocak-mart döneminde 6 milyon olarak kaydedildiğini belirtti. Randevu alanların son dakikaya kadar iptal edebilmesi durumunda atıl kapasitenin arttığını ifade eden Koca, bu sorunu çözmek için bir onay mekanizması getirileceğini söyledi.

Randevu sahiplerinin randevudan önceki gün saat 23.59'a kadar "randevuma geleceğim" onayı vermesi gerekecek. Onaylanmamış randevular için başka kişilere randevu verilecek ve atıl kapasiteyi azaltacak.

Bu, yüzde 20 kapasite artışı sağlayacak. Randevu alan ve gelmeyenlerin aynı branştaki hekimlere müracaat edemeyeceğini ve aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacağını belirten Koca, uygulamanın ilerlemesiyle ilave tedbirler alınacağını söyledi.

İnsülin takibi konusunda da açıklamalarda bulunan Koca, Tip-1 diyabeti olan vatandaşlara ücretsiz olarak insülin sensörü verilmesini hedeflediklerini belirtti. Sensörlerin yerlileştirilmesi ve üretiminin yapılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Koca, önümüzdeki 6-7 hafta içinde klinik kullanıma başlamak istediklerini söyledi. Sensörlerin bütün Tip-1 diyabetlere ücretsiz olarak verileceğini ve kullanıma kademeli olarak alınacağını belirten Koca, geliştirilen sensörün büyük oranda yerli olacağını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • hasta | 19 Nisan 2024 13:14

    randevusuna gelmeyenin maaşından kesilsin kimse kimsenin hakkını yemesin

BUNLARA DA BAKIN