Kurtarma Haberleri

Kurtarma Haberleri

Olası Marmara depremi için alınacak ulaşım önlemleri

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Halit Özen, İstanbul'da olası bir depremde ulaşım alanında alınacak önlemlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Büyük acının üzerinden 66 yıl geçti

Türkiye'nin denizcilik tarihine kara bir leke olarak kazınan 1 Mart 1958 tarihinde yaşanan Üsküdar Faciası, hâlâ hafızalarda canlılığını koruyor.

Marmara Denizi'nde Kargo Gemisi Battı: Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak battığı belirlenen 69 metre uzunluğundaki kargo gemisinin mürettebatını kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kocaeli ANKA kuruldu

ANKA Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği Kocaeli, din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın kurulmuştur. Dernek Başkanı Melih Altınterlik, derneğin bu vizyonla kurulduğunu belirtmiştir.

Mahalle afet gönüllülerine seminer verildi

Kılavuz Arama Kurtarma Derneğince, Karamürsel'de Mahalle Afet Gönüllüleri'ne (MAG) yönelik seminer düzenlendi.

Kayacık muhtarı Serkan Türkmen duyarsız kalmadı

Karamürsel’in gönüllü kurtarıcıları Temelleri 1999 Gölcük Depremi'nde atılan 'Mahalle Afet Gönüllüleri' projesi, Karamürsel'de tekrar hayat buldu.  

Hiç düşünmeden depremzedelere koştular

İzmir'deki depremde büyük emeği geçen arama kurtarma ekiplerinden Akut Kocaeli'nin kontrol Covid-19 testleri Karamürsel Devlet Hastanesi’nde yapıldı.

Vicdanları sızlatan haber! Kadir Şeker'e 12 yıl hapis !!!

Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken cinayet işleyen Kadir Şeker, yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.  

Dövülen kadını kurtarmak isterken katil oldu! Kadir için kampanya başlatıldı

Konya’da eşini döven Özgür Duran’ı engellemek isterken ölümüne yol açan ve tutuklanan Kadir Şeker’in serbest kalması için Twitter’da “#kadiricinadalet” etiketiyle sanatçılar, siyasetçiler, kadın hakları savunucuları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, kampanya başlattı.

Pırıl pırıl bir insanın hayatını kurtarmak istermisiniz?

Karamürsel'de geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen Rasim Alan için çok acil 0 RH + (POZİTİF) karaciğer donörüne ihtiyaç var. Gün birlik günü

Karamürsel Altınkemer plajında boğulma tehlikesi

Karamürsel Altınkemer Plajı'nda denize giren "Paşa" isimli köpek çok fazla açıldığını gören sahibi köpeğini kurtarmak için denize atladı. Köpekle birlikte denizin ortasında mahsurkalan Muhammed ve köpeği Paşa herkesin yüreğini ağzına getirdi.

Hollandada Kocaelili HERO !

51 yaşındaki Salih Uğur Papadoğan, aracı ile kanala uçan yaşlı Hollandalıyı kurtarmak için suya atlayınca kendi yaşamını yitirdi.

Karısını ve çocuğunu kurtarmak istedi!

İstanbul Kartal sahilde eşi ve çocuğuyla birlikte denize açılan şahıs, teknenin su alması üzerine tamir etmek için denize atladı ancak suda gözden kayboldu.

Leyla'yı bulana 300 bin TL ödül!

CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir'in yeğeni 4 yaşındaki minik Leyla için ekipler arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Tunceli’de düşen helikopterdeki personelin isim listesi

Tunceli’de 12 personeli taşıyan ve radardan kaybolan helikopterde bulunanların isimleri belli oldu

DAK/SAR’dan Karamürsel'de muhteşem tatbikat

DAK/SAR’dan Karamürsel’de kurtarma operasyonu Türkiye'nin en önemli deniz kurtarma ekiplerin ’den olan DAK/SAR sabah saatlerin ’de Karamürsel KARSAD derneğine gelerek bir dizi kurtarma programı gerçekleştirdi.

Sadece 5 dk Ayırarak bir can kurtarmaya vaktiniz var mı?

Sokakta yaşayan canlılar için büyük bizler için küçücük bir şey yapmaya ne dersiniz sloganı ile Karamürsel'den başlamaya ne dersiniz? Yapacağımız çok basit hemde hiç bir maliyeti yok.

Kurtyeri Deresi taştı, vatandaş panik halinde

Kocaeli'de yaşanan sağanak yağışın etkisiyle Kurtyeri Mahallesi’nde bulunan dere taşınca, Kaynarca-­Kefken yolu ulaşıma kapandı. Birçok ev ise sular altında kaldı.

Kaybolmuştu, Genç Dalgıç Bulundu

Denize giren 2 dalgıçtan 1’i çıkıp diğeri çıkmayınca çıkan dalgıç arkadaşının boğulduğunu düşündü, polis, itfaiye ve kurtarma ekiplerini alarma geçirdi.

Yerde gezen telefon tellerine çözüm bulan Pazarköy halkı 1,5 aydır kesik olan telefon hatlarına çözüm bekliyor

Yerde gezen telefon tellerine çözüm bulan Pazarköy halkı 1,5 aydır kesik olan telefon hatlarına çözüm bekliyor Telefon tellerinin yerlerde zarar görmemesi için çözüm bulan Karamürsel-Pazarköy mahalle halkı, kesik olan hatları için 1,5 aydır çözüm arasalar da Telekom tarafından çözüme kavuşturulmadı. Karamürsel Pazarköy Mahallesinde İstinat Duvarı yapımı sırasında yıkılan telefon tellerini yerlerden kurtarmak için mahalle muhtarı ve sakinleri ağaç dalları ve tahtalarla kaldırarak çözüm bulsalar da kesik olan telefon hattı nedeniyle, Pazarköy’de yaklaşık 1,5 aydan buyana ne internet var nede telefon. Karamürsel-Pazarköy mahallesinde istinat duvarı yapımında sökülmek zorunda olan Türk Telekom’a ait telefon direkleri nedeniyle telefon kabloların yerlerde dolaşması ve tellere zarar gelmemesi için çözüm bulduklarını dile getiren Pazarköy Muhtarı Aydın Aygün şöyle konuştu, ‘defalarca Türk Telekom Müdürlüğüne müracaat ettik, hiç kimse gelmedi bizde tellere zarar gelmesin diyerek kendimiz ağaç dallarına ve tahtalarla yerlerden kurtarmamıza karşılık 1,5 aydır telefon bu durumdan kurtulması ve de çalışmayan telefonlarımız konusunda hiçbir girişimde bulunulmaması nedeniyle mağdur durumdayız. Ev telefonlarımızı ve internetlerimizi kullanamıyoruz, cep telefonlarının da bazı yerlerde kör noktada kalması nedeniyle kullanamadıklarını dile getiren Aygün, bu konunun bir an önce giderilmesini isterken, bu sorunu acil çözüme kavuşturmalarını yetkililerden istiyorum dedi

SOYGUNCU İLE GÖRÜŞÜLDÜ İSTEDİĞİ ARABA GETİRİLDİ

İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel'in soyguncu ile temasa geçti. Yarımel, Rehinelerin can güvenliği ve soyguncunun teslim olması için ikna çalışması yürüttü. Öte yandan soyguncu bazı taleplerde bulundu. Henüz kimliği öğrenilemeyen soyguncu, 800 bin TL para ve otomobil istedi.İstediği otomobil şuan bankanın önüne getirildi ve çalışır vaziyette duruyor.Soyguncunun yanındaki dört rehine ile çıkması bekleniyor.Soyguncunun soygunu organ mafyası tarafından kaçırılan 3 çocuğunu kurtarmak için yaptığı bilgisi paylaşıldı.

77 yaşındaki Alzheimer hastası Ahmet Limon Bir Haftadır Kayıp

Hayatından endişe edilen 77 yaşındaki Alzheimer hastası Ahmet Limon'un aranmasına havanın kararması ile son veren kurtarma ekiplerini çalışmalarını yarın tekrar sürdürecekler. İki çocuklu Ahmet Limon'u bulmak için onlarca insan dağ bayır aradı diyen yakınları," Her geçen gün ümitlerimiz azalıyor. Köyümüzün çevresinde ve çevre köylerde de aramalar yapıldı.Tek umudumuz onu yolda görüp birilerinin yardım için Yalova'ya götürülmüş olması.

Baba Oğlunu Kurtardı Kendisi Vuruldu !

Baba Oğlunu Kurtardı Kendisi Vuruldu ! Kavga eden oğlunu kurtarmak isteyen baba tek kurşunla yaralanarak ölümden döndü. Altınova Subaşı Kalıcı Kontlarında dün akşam yaşanan olayda kavga eden oğlunu kurtarmak isteyen baba tek kuşunla yaralanarak ölümden döndü.

Konya'da askeri uçak düştü

Konya'nın Seydişehir İlçesi'ne bağlı Yaylacık ile Ketenci köyleri arasındaki ormanlık alana saat 16.50 sıralarında askeri eğitim uçağı düştüğü, uçaktaki 2 pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi. Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulans sevk edildi.

Konyada düşen uçakta 2 pilot şehit oldu

Konya’ da düşen uçakta 2 pilot şehit oldu TÜRK Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatının devam ederken, bir uçağın düştüğü ihbarı yapıldı. Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22'nci kilometresinde Ortakonak Mevkii'nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. VALİ'DEN AÇIKLAMA Konya Valisi Muammer Erol, Bir askeri eğitim uçağının Ortakonak Mahallesine yakın bir bölgede düştüğünü bildirdi. Vali Erol uçakta bulunan pilotlardan birinin atladığını, diğer pilottan ise hala bilgi alınamadığını ve kazanın yaklaşık 15 dakika önce gerçekleştiğini kaydetti.

Son Dakika Konyada düşen uçakta 2 pilot şehit oldu

Konya’ da düşen uçakta 2 pilot şehit oldu TÜRK Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatının devam ederken, bir uçağın düştüğü ihbarı yapıldı. Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22'nci kilometresinde Ortakonak Mevkii'nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. VALİ'DEN AÇIKLAMA Konya Valisi Muammer Erol, Bir askeri eğitim uçağının Ortakonak Mahallesine yakın bir bölgede düştüğünü bildirdi. Vali Erol uçakta bulunan pilotlardan birinin atladığını, diğer pilottan ise hala bilgi alınamadığını ve kazanın yaklaşık 15 dakika önce gerçekleştiğini kaydetti.