Oy Kullanma Haberleri

Oy Kullanma Haberleri

Genç yaşta sandık müşahidi kalp krizi geçirdi!

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için tüm Türkiye’de oy kullanma işlemleri devam ederken Gölcük’te son derece üzücü bir olay meydana geldi.

Seyyar sandık kapınıza kadar geliyor! 2019 yerel seçimlerinde seyyar sandık başlıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Betül Sayan Kaya, sosyal medya hesabından 31 Mart 2019 yerel seçimleri ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu..

Doğru oy kullanmasını biliyor musunuz? İşte ayrıntılar.

Türkiye yarın sandığa gidiyor. 56 milyon yeni iktidarı belirlemek tercih yapacak. Peki geçerli oy nasıl kullanılır?

İlçemizde saat 08:00 itibarı ile oy kullanılmaya başlandı

İlçemiz’de toplam 124 sandıkta 42114 seçmen oy kullanacak. Oy kullanma işleminin başladığı saat 08:00’den itibaren Karamürselli vatandaşlar okullara giderek oy kullanmaya başladı.

Oy kullanacaklar dikkat!

Vatandaşlarımız 16 Nisan'da oy kullanmak istiyorsa listede isimlerinin olup olmadığını doğru kontrol etmelidir

CHP Karamürsel'de Şinasi Yazar güven tazeledi

CHP Karamürsel'de Şinasi Yazar güven tazeledi Karamürsel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Karamürsel Cumhuriyet Halka Partisi İlçe Başkanı Şinasi Yazar’ın tek aday olduğu kongrede, 122 delegenin oy kullanma hakkı bulundu seçimde Şinasi Yazar, seçime katılan bütün delegelerin oyunu alarak ilçe başkanlığına tekrar seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karamürsel İlçe Kongresi Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongrede Mevcut İlçe Başkanı Şinasi Yazar, tek listeyle giderek tekrar ilçe başkanı olarak güven tazelemiş oldu. 122 delegenin oy kullanma hakkı bulunduğu seçimde, 15 asil ve 21 il delegesinin seçimi yapıldığı kongreye; Karamürsel Esnaf Odası Başkanı İsmail Aydın, Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, ve partililer katıldı.

İlçemizde saat 08:00 itibarı ile oy kullanılmaya başlandı

İlçemiz’de toplam 131 sandıkta 41239 seçmen oy kullanacak. Oy kullanma işleminin başladığı saat 08:00’den itibaren Karamürselli vatandaşlar okullara giderek oy kullanmaya başladı. Karamürsellilerin sabahın erken saatlerinde itibaren seçime ilgisi yoğun görünüyor.

Karamürsel'de oy kullanacaklar bu haberi mutlaka okuyun

Oy Nasıl Kullanılır 1 Kasım Oy Kullanma İşlemleri 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan erken seçim günü oy nasıl kullanılır özellikle ilk defa kullanacak olanlar için haberimizi dikkatle okuyunuz. Sandık görevlisinin verdiği birleşik oy pusulası, zarf ve mührü alarak oyunuzu kullanmak üzere kabine geçin.

Karamürsel'de Mahalle,mahalle seçim sonuçları

İlçemizde 2011 yerel seçimlerinde 16.478 bin oy alan AK Partiye bu kez 15.942 oy çıktı. Geçersiz oy sayısının fazlalığı ise gözlerden kaçmadı 40 bin 755 seçmenin yer aldığı ilçemizde , 34 bin 916 kişi sandığa gitti, 817 oy ise geçersiz sayıldı. AK Parti 15 bin 942 oy alırken, bir dönem Karamürsel’i ‘kale’ olarak gören Demokrat Parti sadece 93 oy alabildi. Bağımsız aday Kadir Yıldırımer’e ise sandıklardan sadece 2 oy çıktı. İLÇEMİZDE SANDIĞA GİDENLERİN SAYISI DÜŞTÜ İlçemizde sandığa gitmeyen seçmen sayısı ise 5 bin 839 oldu. Peki bu sandığa gitmeyenler yöneticilere neyin mesajını vermek istedi. Bu kadar büyük bir kitle neden oy kullanmadı.

1081 Nolu sandıkta ismi olmadığı halde oy kullan kişilerin oyları iptal edildi

TUTANAK TUTULDU Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1081 nolu sandıkta ismi olmadığı halde oy kullanmalarına karşılık yapılan incelemede sandıktan iki oy iptal edildi. Karamürsel Alp Anadolu Lisesinde iddiaya göre bir sandık görevlisinin bir vatandaşa bir partinin adı verilerek o partiye oy artırması ile yaşanan tartışmanın ardından Karamürsel İmam Hatip Lisesinde ise iki vatandaş cep telefonlarına oy pusulalarının fotoğraflarını çektiği iddiasıyla haklarında tutanak tutulduğu belirtildi.

Evde Sağlık Hizmeti alan hastalar sağlık personeli yardımıyla oylarını kullandılar

Evde Sağlık Hizmeti alan hastalar sağlık personeli yardımıyla oylarını kullandılar Karamürsel’de Evde Sağlık Hizmeti alan hastalar, Karamürsel Devlet Hastanesi sağlık personelinin desteğiyle oylarını verdiler. ‘Vatana Millete Hayırlı Olsun’ dileklerini belirttiler. Karamürsel’de, evde sağlık hizmeti alan hastalar, Karamürsel Devlet Hastanesi sağlık görevlilerinin yardımıyla sandık başlarına giderek oylarını vererek ‘vatana millete hayırlı olsun’ dileklerinde bulundular.

Karamürsel'de oy verme işlemi sabah erken saatlerinde başladı.

Karamürsel’de oy verme işlemi sabah erken saatlerinde başladı. Karamürsel’de oy verme işlemi devam ederken oy vermeye giden vatandaşların ve sandıkların görevlilerin sakinliği gözlemlendi. 128 SANDIKTA Bugün saat 08’den itibaren milletvekili seçimine, Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231, yurt dışında ise 2 milyon 867 bin 658 seçmen sandık başına giderken Karamürsel’de 40.755 kişi 128 sandıkta oy kullanmak için sabah erken saatlerden itibaren sandıklarına giderken vatandaşların ve sandık görevlilerin sakinliği gözlemlendi.

KARAMÜRSEL’DE KADINLAR KONGREYE GİDİYOR

Karamürsel Kültür Merkezi’nde yapılacak kongre saat 12.00’de başlayacak. Mevcut Başkan Nazan Baş’ın yeniden aday gösterilmeyeceği kongreye Nurcan Aydın tek liste ile katılacak. 400 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongre sonucunda 23 il delegesi ve 25 ilçe yöneticisi seçilecek.