Sivil Toplum Haberleri

Sivil Toplum Haberleri

Kent Konseyi Kuruldu, Çay Bahçesi Müjdesi Verildi

Karamürsel Belediyesi, yerel yönetim ile vatandaşlar arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla Kent Konseyi'ni kurdu. Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Belediye Başkanı Ahmet Çalık ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri yeni başkanını seçti

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin olağan kongresi, bugün Karamürsel Öğretmenevi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Saat 11:00'de başlayan kongre, 17:00'ye kadar devam etti ve derneğin tarihine damga vuracak önemli anlara sahne oldu.

Amiral Karamürsel İlkokulu, 100. yılını coşkuyla kutladı

Amiral Karamürsel İlkokulu, 100. yılını coşkuyla kutladı. Kutlama etkinliği, İlhan Çınar Alanı'nda gerçekleştirildi ve birçok önemli ismin katılımıyla renklendi.

Ahmet Çalık, Mahalle Programlarında Büyük İlgi Gördü

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık, bu hafta Karapınar, Akpınar, Kızderbent, Dereköy, Kadriye, Tahtalı, Fulacık, Çamdibi mahallelerinde gerçekleştirdiği programlarla büyük bir ilgi ve alaka ile karşılandı.

Filistin’e Destek İsrail’e Lanet Basın Açıklaması

Bu gün Karamürsel Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları ve Karamürsel Halkı olarak; Gazze’de bütün dünyanın sessiz bakışları arasında yaşanan vahşete ve soykırıma dur demek, onurlu ve mazlum Filistinli kardeşlerimize destek olmak, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmak ve Siyonist rejimi lanetlemek için toplandık. Filistin’de 1947’den beri bir soykırım hedefli sistematik katliamlar uygulanmaktadır.

Dövülen kadını kurtarmak isterken katil oldu! Kadir için kampanya başlatıldı

Konya’da eşini döven Özgür Duran’ı engellemek isterken ölümüne yol açan ve tutuklanan Kadir Şeker’in serbest kalması için Twitter’da “#kadiricinadalet” etiketiyle sanatçılar, siyasetçiler, kadın hakları savunucuları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, kampanya başlattı.

15 bin polis alımı yapılacak! İşte detaylar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eyüpsultan'da muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Soylu, '10 bin polis alıyorduk. Sayıyı dün akşam 15 bine çıkardık.

Sivil toplum kuruluşlarından Şehitlerimizin anısına helva ikramı ve dua

Karamürsel'de Sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen etkinlikte Zeytin Dalı Harekatı ve Tüm Şehitlerimizin anısına helva ikramı yapılarak, aziz şehitlerimizi dualar ile anıldı.

Karamürsel'de muhteşem kudüs konferansı

Karamürsel'de, sivil toplum kuruluşlarının birlikte düzenlediği "Bana Kudüs'ü Anlat" konferansı yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Kanaat önderleri uyuşturucu ile mücadele için toplandılar

Karamürsel Kaymakamı Ahmet NARİNOĞLU, kamu görevlileri, ilçede bulunan kanaat önderleri, Sivil Toplum Kuruluş (STK) temsilcileri ve mahalle muhtarları ile buluştu.

Karamürsel'de bulunan sivil toplum örgütleri evet kahvaltısında

Karamürsel'de bulunan sivil toplum örgütleri ve Ak Parti üyeleri "EVET" kahvaltısında biraraya geldiler. Kültürmerkezin'de gerçekleştirilen toplantıya

Karamürsel Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı

Karamürsel'de faaliyet gösteren STK’lar Karamürsel Belediyesinin organizasyonunda 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenen darbe (kalkışma)yi değerlendirdi.

Oral Esnafla Kahvaltı'da Buluştu

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ilçedeki esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltıda bir araya gelmeye devam ediyor.

Türk Eğitim Sen'den Atatürkçü Düşünce Derneğini Ziyaret

İki sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin bir araya geldiği ziyarette, geçtiğimiz hafta Eğitim Bir Sen Genel Başkan yardımcısı Atila Olçum’un “Kemalizm’i müfredattan sileceğiz…”açıklamasının kınandığı dile getirildi.

Muhtarlar kahvaltıda buluştu

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile birlikte Karamürsel’deki muhtarlarla bir araya geldi.

HAYDİ KARAMÜRSEL ZAMAN YİNE BİRLİK OLMA ZAMANI

Bazı konular vardır ki ne siyaset nede dünya görüşü bu konulara karıştırılmaz. Bu konuların en başında'da savaşlar gelir. Bugün ve yağrın yapılacak olan Suriye Bayırbucak Türkmenleri yardım kampanyasını ne kadar MHP başlatmış olsa da bu yardım kampanyasına gerek Ak Parti gerekse CHP ve sivil toplum örgütlerinin bu yardım kampanyasını destekleyeceğinden kimsenin şüphesi yok biz sadece buradan yerini ve zamanını vererek siz sevgili Karamürsel halkına duyurmak istedik kardeşlerimiz zor durumda.Karamürsel ülkü ocaklarının öncülük ettiği yardım kampanyası 30 Kasım Pazartesi saat 09:00 ile 13:00 arası açık olacaktır.Yardım etmek isteyenler Karamürsel Ülküocağı binası altına gelerek yardım yapabilirler.

Tüm Karamürsel şehitler için tek yürek oldu

Tüm Karamürsel şehitler için tek yürek oldu Karamürsel Kent Konseyi öncülüğünde terör olaylarına tepki göstermek amacıyla tüm Karamürsel tek yürek olarak ‘Teröre Lanet Yürüyüşü’ isimli etkinlikte bir araya gelerek teröre lanet sloganları attılar İki günde verilen 31 şehitle tüm Türkiye’de olduğu gibi Karamürsel’i de ayağa kaldırdı. Karamürsel Ulu Camii önünde Cuma namazının ardından Karamürsel Kent Konseyi öncülüğünde teröre lanet adlı yürüyüşe katılmak için aşırı sıcağın altında toplanan yaklaşık 5 bin kişilik gruba Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, başta olmak üzere çok sayıda kurum, siyasi partiler, daire amiri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

Karamürsel'de halk ve protokol bayramlaştı

Karamürsel'de kent bayramlaşması bayramın birinci günü Karamürsel Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bayramlaşma törenine Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kocaeli AKP Milletvekili Zeki Aygün, İlçe Emniyet Müdürü Coşar Özler, SP İlçe Başkanı İsmail Aydın, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma töreninde Karamürsel CHP İlçe Başkanı Şinasi Yazar ve MHP İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy’un olmayışı dikkatlerden kaçmadı.

Fikri Işık Karamürsel'i Ziyaret Etti

İlçemizde düzenlenen bir dizi programa katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı AK PartiKocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceylan, KaramürselBelediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti KocaeliMilletvekili adayı Yahya Çoşkun karşıladı. İlçede bir çok esnafı ziyaret eden Bakan Işık, vatandaşlarla da sohbet etti. Daha sonra Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Işık, ülke refahını arttırmayı hedeflediklerini, Türkiye’nin mümkün olan en iyi gelir düzeyine ulaşması için gece gündüz çalışdıklarını ve buna devam edeceklerini dile getirdi.

İşte AK Parti'nin Karamürsel için seçim beyannamesi

AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen program ile 7 Haziran genel seçimleri için Kocaeli'ye yapılacak yatırımlar açıklandı. 4 yıl, 8 yıl ve daha uzun yıllara yayılan projeleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık açıkladı. Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Bakan Işık'ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, milletvekili adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

İLÇEMİZDE VİZYON 2023 ANKET ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

İLÇEMİZDE VİZYON 2023 ANKET ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI Eğitim, Sağlık, Tarım ve Hayvancılık, Ekonomi, Kentsel Altyapı, Ulaşım ve Trafik, Sosyal Hizmetler, Kültür Turizm, Çevre ve Doğal Altyapı, Gençlik ve Spor, Güvenlik ve Yönetim sektörüyle ilişkili ilçedeki Sivil toplum kuruluşu, özel kuruluş, kamu kurum ve kuruluşlarından 600'ün üzerinde katılımcı ve 11 kişilik bir ekiple gerçekleşen toplantıların sonuncusu Karamürsel KYK Gazanfer Bilge Yurdu'nda yapıldı.

KARAMÜRSELDE 2023 STRATEJİK PLANLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Karamürsel kaymakamı Ahmet Narinoğlu tarafından Eğitim, Sağlık, Tarım ve Hayvancılık, Ekonomi, Kentsel Altyapı, Ulaşım ve Trafik, Sosyal Hizmetler, Kültür Turizm, Çere ve Doğal Altyapı, Gençlik ve Spor, Güvenlik ve Yönetim sektör başlıkları içeren ve bu sektörlerle ilişkili ilçedeki Sivil toplum kuruluşu, özel kuruluş, kamu kurum ve kuruluşlarının katıldığı toplantılar kapsamında bugün eğitim ve sağlık sektöründe çalışanları bugün kaymakamlık toplantı salonunda ağırlandı.