Yarar Haberleri

Yarar Haberleri

Karamürselli gençlerden büyük başarı

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım öncülüğünde bir araya gelen genç girişimciler, UV-C ışınlarından yararlanarak virüsü yok eden cihazı tasarladı ve üretimine geçtiler.

Sokak hayvanları yararına muhteşem konser

Kaytazdere Hayvanları Koruma Derneği tarafından tertip edilen muhteşem konsere bütün halkımız davet edildi.

Odada Soğanın Ne İşi Var ?

Soğanın sağlığımıza aslında çok yararlı olduğunu biliyormuydunuz? Duymadıysanız eğer lütfen bu yazıyı okuyun, inanın çok şey öğrenecek ve şaşıracaksınız.

Serbest tüketici limitleri düştü, Mutlaka okuyun

EPDK'nın kurul kararına göre aylık elektrik faturası 67 lira ve üzerinde olan aboneler serbest tüketici uygulamasından yararlanabilecek.

75 bin öğrenci ilk kez özel okul teşviği alacak

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında, özel okullarda öğrenim görecek 75 bin öğrenci, ilk defa eğitim öğretim desteğinden yararlanacak

Karamürsel'de zincirleme kaza 1 yaralı

Karamürsel Ereğli D-130 Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Olay akşam saatlerinde Karamürsel, Ereğli D-130 Karayolunda meydana geldi.

Karamürsel'in usta siyasetçisi Orhan Tanışbelgeler ile konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın CHP’li meclis üyelerinin her şeye muhalefet ettiği, kentin yararına olan hiçbir şeyde yanlarında durmadığı ve eleştirdikleri konularda da çözüm önerisi sunmadığı yönündeki iddialarını;

Karamürsel'de tiyatro şenliğine davetlisisniz

Karamürsel Emniyet Genel Müdürlüğü yararına yağrın düzenlenecek olan tiyatro etkinliğinde çocuklar unutulmadı. Karamürsel asayiş, güvenlik ve t.h.g.d derneği başkanı

Kocaeli'nde Toplu taşıma araçları 17 Temmuz sabah 6’ya kadar ücretsiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait UlaşımPark, belediye otobüsleri, deniz ulaşım araçlarından vatandaşlar 15- 16 Temmuz günleri ile 16 Temmuz sabahına kadar ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Albayın itirafları gerçekleri gözler önüne serdi

FETÖ'den tutuklu Albay Hasan Ceyhun Keleş, etkin pişmanlıktan yararlandı, örgütle ilgili itiraflarda bulundu

Karamürsel İHH'dan Arakanlı Müslümanlar yararına kermes

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Karamürsel Şubesince geliri yardıma muhtaç Arakanlı Müslümanlar için harcanmak üzere kermes açıldı.

Karamürsel'de kaza 1 yaralı

Karamürsel Ereğli'de meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Olay akşam saatlerinde İzmit istikametinden Karamürsel istikametine seyir halinde olan 77 DA 272 plakalı araç

Memurlar artık yarım gün çalışacak

Doğum izninden sonra anneler çocukları okul çağına gelene kadar kısmi çalışmadan yararlanacak. İşçi anneler için başlayan süreç memurlar için de bu ay devreye girecek

2 Ocak`a kadar başvur GSS borcunu sildir

Daha önce hiç gelir testine girmeyenler 2 Ocak`a kadar gelir testi yaptırıp kısmi aftan yararlanabilirler. Yaşadıkları hane içindeki kişi başına düşen gelir asgari

Karamürsel'de Kaza, Denize Giderken, Canlarından oluyorlardı

Kocaeli, Karamürsel’de kırmızı ışıkta geçen araç faciaya neden oluyordu, kaza sonrası 2 araç kullanılamaz hale gelirken yaralılar Karamürsel Devlet Hastanesine

Karamürsel'de Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Karamürsel Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından kermes düzenlendi.

Mostar Derneği Yardım Kermesi

Mostar Yardımlaşma Dayanışma Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından Karamürsel'li ihtiyaç sahipleri yararına kermes düzenlendi.

Lise öğrencilerinden kimsesiz çocuklar yararına kermes

Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi 10’ncu sınıf öğrencileri, geliri kimsesiz çocuklar yararına bir kermes düzenledi.

Hasan Dalkıran Öncülüğünde; kimsesiz çocuklar yararına kermes

Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Dalkıran ve öğrencilerinin öncülüğünde geliri kimsesiz çocuklara verilmesi için kermes düzenledi.

Yiyin Gari - Şifalı Kış Meyveleri

Diyetisyenler kış meyvelerinin tüketiminin sağlık açısından çok yararlı olduğunu dile getiriyorlar.

Karsad geleneksel yıl sonu şenliğine tüm halkımızı davet etti

Karamürsel'in en aktif kulüplerinden olan Karsad yıllardır sürdürdüğü ve geleneksel hale getirdiği Kimsesiz çocuklar ve engelliler yararına her yıl düzenlediği etkinliğini bu yılda aksatmadan düzenleyeceğini duyurdu.Bu yıl 8.sini düzenleyecekleri etkinliğin bütün gelirinin tümünü Çocuk esirgeme ve engelliler yararına harcanacağını duyuran yetkililer bütün halkımızı bu anlamlı etkinliğe davet etti. Tarih:25.12.2015 Yer:KARAMÜRSEL SUALTI SPORLARI KULÜBÜ DERNEĞİ Adres:Kayacık Mah. İsmet İnönü Cad. No: 60 İrtibat Tel: 0 (262) 454 4159

HAYDE KARAMÜRSEL TREKKİNG VE DOĞA SEVENLER PAZAR GÜNÜ BULUŞUYOR

HAYDE KARAMÜRSEL TREKKİNG VE DOĞA SEVENLER PAZAR GÜNÜ BULUŞUYOR Karamürsel'de uluslararası standartlardaki doğa yürüyüş parkurlarının tanıtımı amacıyla Karamürsel Kamu Kurumlarını Kalkındırma Derneği, İlçe Spor Müdürlüğü ve Kapam işbirliğiyle doğa yürüyüşü gerçekleştiriyor. 15 km lik eşsiz manzaraya sahip parkur,Tahtalı Mahallesinden başlayıp Senaiye mahallesinde en geç 11:00 gibi son bulacaktır. Yürüyüş sonunda bizleri eşsiz bir köy kahvaltısı bekliyor olacak. Ulaşım ve kahvaltı dahil 10 TL ücreti olan yürüyüş için arabalar 22 Kasım Pazar sabah saat 07:00 da Karamürsel Hükümet Konağı önünden kalkacaktır. Katılmak isteyenlerin gün içerisinde 0544 902 29 09 numaralı telefona isimlerini yazdırması gerekiyor. KATILIMCILARIN UYMASI GEREKEN KURALLAR ? - Ekip rehber ve artçıların talimatlarına uymak zorundadır. - Ekip aynı anda yürümeye başlar ve mola verir. Herkes ekibin temposuna uymak zorundadır. - Sırt çantası,içerisinde pet şişe su ve yedek eşya bulundurmanız yararınıza olacaktır. Tüm doğa ve sporseverleri bekliyoruz..

KARAMÜRSEL EMNİYETİNDEN DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI

"HAKİM, SAVCI VE POLİS PARA TALEP EDEMEZ" Karamürsel Emniyet Müdürülüğü yetkilileri, hiçbir hakim, savcı veya polisin bir vatandaşı cep telefonundan arayıp para istemeyeceğini belirtti. Polisler, cep telefonu ile arayıp kendilerini hâkim, savcı ve polis olarak tanıtıp para talebinde bulunan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğinin altını özellikle çizdi. Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “ Ev veya cep telefonunuzdan sizi arayarak polisim, savcıyım, hâkimim diyerek, bilgilerinizin suç örgütlerinin eline geçtiğini söyleyen veya ödül kazandınız diyerek sizden para veya kredi kartı bilgilerinizi isteyen kişilere asla inanmayınız” şeklinde vatandaşı uyararak bilgilendirdi.

Karamürsel'de Ücretsiz Voleybol,Jimnastik ve Basketbol Kayıtları Başladı

Ücretsiz Spor Okulları yaz sezonunda devam edecek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporu tabana yaymak amacıyla 12 ilçede ücretsiz olarak hayata geçirdiği Spor Okulları, yaz döneminde faaliyetlerine devam edecek. Spor Okulları’nın yaz sezonu için kayıt dönemi ise başladı. Bu dönemde Spor Okulları’ndan yararlanmak isteyen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www. kocaeli.bel.tr adresi üzerinden başvuru formlarına ulaşabilecek. Sitede ayrıca, gerekli sağlık raporlarının formları da yer alacak. Ayrıca Karamürsel Atatütürk Gençlik Hikmetleri Spor Salonun'da Voleybol,Jimnastik,Basketbol kurslarına katılmak isteyenler Mustafa Koç 0505 374 88 30 Nolu numaradan ulaşarak kayıt yaptıra bilirler.

Dilekçe yaz, borcundan kurtul !

Borçları sildirmek için 3 aylık bir süre öngörüldü. Bu süre 31 Temmuz 2015'te sona erecek. Bu tarihe kadar borcunu ödemeyen, yapılandırmayan herkes sildirme işleminden yararlanacak ve kurum kendiliğinden borçları silecek. Borçlarla birlikte hizmetler de dondurulacak ve ileride istenirse yeniden para ödenerek emeklilik hesabına katılacak. Ama ödeme yapılırken o zaman geçerli olan asgari ücret baz alınacak.

Karamürsel Belediyesi Çiftlik mi oldu ?

Karamürsel Belediyesi Çiftlik mi oldu? Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın Umre ziyaretini fırsat bilen kişi makam aracıyla görevli mi dolaştı. Yoksa izinsiz mi? İsmail Yıldırım’ın umre ziyaretinde olduğu günlerin akşamları makam aracını kullanan kişi kim? Vatandaşın iddiaları bunlar inşallah bu iddialar ciddi değildir. Nerden çıktı diyeceksiniz…. Bakın Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım geçtiğimiz hafta Kutsal Topraklara yani Umre ziyaretini bir haftalığına ziyaret gerçekleştirdi. Allah Kabul etsin. Ancak İsmail Yıldırım’ın Umre ziyaretini fırsat bilen Karamürsel Belediyesinde mevki sahibi iddialara göre bu bir haftalık İsmail Yıldırım’ın boşluğundan yararlanarak olmadık işler yapmış. İsmail Yıldırım’ın makam aracı üstelik yeni alınmış araç adı üstünde makam aracı kim binecek İsmail Yıldırım’ın işlerinde kullanacak bir araç yani resmi bir araç ama ne hikmetse bu araç İsmail Yıldırım’ın Umre’de olduğu günlerde yani geçtiğimiz haftada Karamürsel’in değişik yerlerinde yada Karamürsel dışında görülmüş, Mesela nişan töreninde, üstelik ailecek geç saatlerde belediyenin önündeki park alanına araç bırakılmış, vatandaş merak etmiş ve sormuş acaba bu aracı kullanan şahıs gittiği nişana yada gittiği yerlere başkanın vekili olarak mı katıl mış?

Bağ-Kur'lunun borcu sıfırlanıyor

Toplumun her kesiminden milyonlаrcа kişinin beklediği iş güvenliği tasarısı Meclis'ten geçti. Paket, çalışanların ve emeklilerin yüzünü güldürecek. Getirilen düzenlemelerden birisi, prim bоrcunu yapılandırmayan 1. 3 milyоn Bağ-Kur'luyu ilgilendiriyor. 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin borcu olan Bağ-Kur'lulara dondurma imkаnı geldi. Bu kişilеrin borcu silinecek, bu dönemdeki hizmet süresi askıya alınacak. İhtiyaç duyulduğunda bu süre cаnlаndırılаbilecek. Bоrçlu Bağ-Kur'lular ve ailеlеri sağlıktan yararlanmaya bаşlаyаcаk, prim günü yeten emekli оlabilecek .

Saatler ne zaman ileri alınacak ?

SAATLER EKİM AYINDA GERİ ALINMIŞTI Yine günışığından daha fazla yararlanılması amacıyla 26 Ekim pazar günü saatler 1 saat geri alınmıştı. SAATLERİ NEDEN İLERİ ALIYORUZ ? 16 Şubat 2014 tarih ve 28915 sayılı Resmi gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında uygulamanın amacı, 'gün ışığından daha fazla yararlanmak' olarak belirtiliyor.

1500 İşçi Alınacak

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında; Orman Genel Müdürlüğü ile İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Türkiye genelinde ormanlarda fidan üretimi, fidan dikim ve bakımı, ormanların rehabilitasyonu, erozyon kontrolü, ormanlarımızın geliştirilmesi ve genişletilmesi işlerinde istihdam edilmek üzere, 2015 yılı içerisinde 6 ay süreli 118 bin geçici işçi alınacak.