Zeytin Haberleri

Zeytin Haberleri

Osman Pepe Karamürsel'de kaçak malikane yapmış

Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Karamürsel'de zeytinlik alana kaçak malikane yaptığı ve buna göz yumulduğu iddia edildi.

Havamız her geçen gün kötüye gidiyor!

Karamürsel'de hava kirliliği her geçen gün daha kötüye gidiyor. 15.04.2022 ( CUMA ) günü alınan veriler ise ilçe merkezinde havanın ne denli kötü olduğunu sizde görebilir ve buradan takip edebilirsiniz.

Genç öğretmen kendini asarak intihar etti!

Karamürselli genç öğretmen Enes Tekerek. 39 Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi, Karamürsel Stadı arkasında bulunan zeytinlik alanda kendini asarak intihar etti.

Gülbiter ailesinin acı kaybı

Karamürsel'in köklü esnaflarında, merhum zeytinci, Arif Gülbiter'in eşi ve Mehmet , Ahmet, Melek. Dılek ve Yusuf Gülbiter'in anneleri Vasfıye Gülbiter yaşamını kaybetti.

Asırlık zeytinlikler otopark olsun diye mi katledildi?

Karamürsel Kayacık mahallesi Ulu Cami yanında bulunan asırlık zeytin ağaçları yol genişletme çalışması yapılacak denilerek katledilmişti. Bölge halkının asırlık zeytin ağaçlarının katledilmesine karşı tepkileri devam ederken açılan yolun yarısının otopark yapılması bu kadarına pes doğrusu dedirtti.

Var yemez Sedat amcanın kemikleri sızladı!

Karamürsel’in en büyük mülk zengini olarak bilinen Sedat Aykut (Var yemez) namı ile tanınan ve 2019 Yılında yaşamını kaybeden Sedat Aykut’un evladım dediği ve hiç kimseye satmadığı zeytin ağaçları yol genişletmesi bahanesi ile katledildi.

Lütfen paylaşın yakalanıp hak ettikleri cezayı alsınlar

Karamürsel Belediyesi tarafından Kayacık Mahallesi Taşçı Caddesi üzerine ekilen zeytin ağaçlarını katledenler aranıyor!

Gazoz bahane etkinlik şahane

Karamürsel’de plaj ve deniz temizliği gerçekleştirildi.

Afrin'den acı haber ! Mayın patladı 1 Asker Şehit

TSK'dan yapılan açıklamada, 'Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 03 Mayıs 2018 tarihinde Afrin bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında mayın/el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.' açıklaması yapıldı.

Sivil toplum kuruluşlarından Şehitlerimizin anısına helva ikramı ve dua

Karamürsel'de Sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen etkinlikte Zeytin Dalı Harekatı ve Tüm Şehitlerimizin anısına helva ikramı yapılarak, aziz şehitlerimizi dualar ile anıldı.

Karamürsel'de orman haftası kutlandı

21-26 Mart Orman Haftası, Karamürsel’in Dereköy mahallesinde düzenlenen program ile kutlandı.

Recep Demirel kapı kapı zeytin dalı dağıttı davet etti

Karamürsel AK Parti İlçe başkanı Recep Demirel 25 Şubat Pazar günü Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla Gölcük Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda

Arfin'de savaşan, Mehmetçiklere bal gönderildi

Karamürsel Belediyesi ve Kocaeli Arı Yetiştiriciliği Birliği, Zeytin Halı harekatı kapsamında Afrin’de görev yapan Kahraman Türk Askerimize 1500 kg bal gönderdi.

Motosiklet sürücülerin'den şehitlere destek

Türkiye Motosiklet Platformu, Mototurk ve Yalova 77 Choppers kulübü Karamürsel ve Yalova üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'na

Şehit acısı Kocaeli'ye düştü!

Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı harekatında şehit olan askerlerden birinin acısı Kocaeli’ye düştü.

Zeytinlikte define bulundu

İznik ilçesinde asırlarca kapağı hiç açılmayan lahdin uzman ekip tarafından tahliye edileceği bildirildi. Lahdin içinde sıkışmış gazın bilim dünyası için çok önemli olduğu öne sürüldü.

Karamürsel'de çiftçiye piyango vurdu

Karamürsel'de yağının düşüklüğü nedeniyle yıllardır toplanmayan "Kalamata zeytini", son dönemlerde aranan ürün haline geldi.

Karamürsel'de Cuma günü bir çok mahallede 5 Saat elektrik yok

Karamürsel'de Cuma günü bir çok mahallede 5 Saat elektrik yok. SEDAŞ, tarafından yapılan yazılı açıklamada ilçemizde yapılacak olan bakım onarım nedeniyle Karamürsel'de elektrik kesintisi uygulanacak. Elektrik kesintisi 27.11.2015 Cuma günü Tabakhane Mah. Amiral Cad., Amiral Cad., Ahmet Erol Sok., 1160. Sok., 1150. Sok., Papatya Sok., Mustafa Sözer Sok., Sevgi Sok., 1162. Sok., 109. Cad., Necdet Calp Cad,Hacımehmet Mah. Çiftlik Cad., Çiftlik Cad., 201. Cad., 207. Cad., 207. Mah. Nail Aydın Sok., Şemsi Altın Sok., Bağlarbaşı Sok., Cemil Bal Sok., 2160. Sok., 2161. Sok., 2171. Sok., 2159. Sok., 2158. Sok., Karaca Sok., 2164. Sok., 2162. Sok., 2147. Sok., ,2124. Sk.,2123. Sk.,2122. Sk.,Saka Sk.,263. Sk.,202. Sk.,Bereket Sk.,Yakut ,Sk.,Zeytinlik Sk.

KARAMÜRSEL'DE KORKUTAN YANGIN

Edinilen bilgiye göre gece saat 20.00 sularında Karamürsel Tepeköy Mahallesi Gökçetepe mevkiinde Ömer Seçim'e ait olduğu öğrenilen zeytinlik bahçesinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede etrafa yayıldı. Olayı fark eden vatandaşlar durumu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel İtfaiye Müdürlüğü’ne bildirdi. Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri ve Karamürsel Belediyesine ait arazözlerle yangına müdahale edildi.

Karamürselli Muhtarlar Saraydan Döndü

Karamürsel’in Akçat Mahalle Muhtarı Bilal Akgün, İhsaniye Mahalle Muhtarı Enver Güzel, Senaiye (Başkiraz) Muhtarı Eyüp İlhan ve İnebeyli Muhtarı Hasan Akgün, Erdoğan’a Karamürsel’in samanlı zeytini, zeytin yağı ve Karamürsel Sepeti hediye edeceklerini dile getirdi. Karamürselli muhtarlar, erken saatlerde Ankara’ya giderek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine katıldı. Karamürsel’e dönen muhtarlar hediyelerini taktim ettiklerini ve güzel vakit geçirdiklerini söylediler.

Caniler Bir kızı daha yaktılar !

Manisa'nın Akhisar İlçesi’nde zeytinlik içindeki bir barakada yakılmış 18 yaşında olduğu tahmin edilen genç bir kız cesedi bulundu. Cumhuriyet Mahallesi Su yolu Mezarlığı Mevkii’nde bulunan zeytinlik içindeki barakada, bugün saat 11.00 sıralarında, yakılmış bir genç kız cesedi bulundu. Cesedi bulan zeytinliğin sahibinin ihbarı üzerine polis harekete geçti. Cinayet bürosu dedektifleri ile olay yeri inceleme ekipleri, barakada ve çevresinde delil aramaya başladı. Polis, cesedi bulan zeytinliğin sahibinin ifadesine de başvurdu. Ölen kişinin kimliği ile katil ya da katillerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.