Eğitim

Eğitim Haberleri

Karamürsel Beyaz Zambak Anaokulu Polis Haftasını Kutladı

Karamürsel Beyaz Zambak Anaokulu Polis Haftasını Kutladı Karamürsel Beyaz Zambak Anaokulu Polis Haftası nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Okul müdürü Osman Sarıçam ve Okul öğretmenleri ile birlikte kutlama ziyareti gerçekleştirdi TURK Polis Teşkilatı’nın 169. Kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle ziyaret sırası bu kez Beyaz Zambak Anaokulundaydı. Anaokulunun öğretmenleri ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek emniyet çalışanlarının mutlu gününü kutladılar.

Karamürsel'de İşaret Dili , İlk Yardım ve Diksiyon Kursu

Kaymakam Ahmet Narinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursların Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açıldığını söyledi. Karamürsel Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi ve Dr. Pembe Müjgan Calp Gökçora Anadolu Meslek Lisesi'nde başlayan kurslara kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Narinoğlu, en büyük yatırımın, insanın kendisine yaptığı yatırım olduğunu belirterek, katılımcılara başarılar diledi. Narinoğlu, başarılı olan kursiyerlere eğitimler sonunda sertifika verileceğini kaydetti.

Karamürsel Anadolu Lisesi Londra Yolcusu

Karamürsel Anadolu Lisesi’nin Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus+ Programı kapsamında fonlanarak yürütmekte olduğu ‘Avrupa Eğitim Felsefesi 20’ adlı Okul Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği türündeki projesinin 1. Akışını 13- 15 Nisan 2015 tarihleri arasında Londra’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. ACD College’ın ev sahibi ortak olarak düzenlediği yapılandırılmış eğitim kursu 5 gün sürecek. Eğitime okul müdürü ve 3 Öğretmenden oluşan Strateji Takımı katılacak. İçeriği İngilizce olan ‘Managing Yourself and Developing Others’ eğitimi, farklı Avrupa ülkelerinden gelen eğitimcileri bir araya getirecek

Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi 1. Oldu

Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi 1. Oldu Birin ci ilçemizden çıktı.Din Eğitim Genel müdürlüğünün organize ettiği Kocaeli İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Hutbe okuma yarışması dün Çoban Mustafa Paşa Camiinde gerçekleştirildi. 10 okulun yer aldığı yarışmada öğrenciler yarıştı. Yarışmada ilk 3’e giren öğrencilere çeşitli ödüller verilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere mansiyon ödülü verildi. Yarışmada birinciliği Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Enes Duman birinciliği karamürsele kazandırdı.

Karamürsel Kız Teknik Meslek Lisesinde Kültürel Eğitim Programı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanları ile Performans Ana Sanat Dalı öğrencisi Mesut Çakır, Müzik Semineri’ne katıldılar. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanları Didem Öncel ve Çağrı Beklen ile Performans Ana Sanat Dalı öğrencisi Mesut Çakır; Karamürsel Çevre Kültür Derneği ve Karamürsel Kız Teknik Meslek Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği kültürel eğitim programı çerçevesinde planlanan Müzik Semineri’ne katıldılar. Didem Öncel’in ‘Müzik’ başlıklı seminerinin ardından Çağrı Beklen ve Mesut Çakır uygulamalı müzik eğitimi vererek mini bir konser gerçekleştirdi.

YGS için son dakika önerileri

HIZ VE İSABET ARASINDAKİ DENGE KURUN’ Sınavda hız ile zaman arasında denge kurulmasını isteyen Ardıç, şöyle devam etti: “Zaman kazanma düşüncesiyle çok hızlı cevaplama hata yapmak ihtimalini yükseltir. Yapılacak yanlış cevaplardan dolayı puan alınamaz, tam tersine puan kaybedilir.” şeklinde konuştu.

Karamürsel Kültür Merkezi'nde "Delikanlı ol" tiyatro oyunu sahnelendi

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kocaeli Sanayi Odası'nın Madde Bağımlı ile Mücadele Projesi kapsamında 9. sınıf öğrencilerine yönelik "Delikanlı ol" tiyatro oyunu sahnelendi. Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kocaeli Sanayi Odası'nın Madde Bağımlı ile Mücadele Projesi kapsamında 9. sınıf öğrencilerine yönelik "Delikanlı ol" tiyatro oyunu sahnelendi.

Milli Eğitim Bakanlığı karnelerde değişiklik yapıyor!

Milli Eğitim, karneleri yeni sisteme göre düzenliyor. Bir ay sonra sona erecek olan birinci dönemde verilecek karnelerde değişiklik yapılacak.

Yarışmayı kazan İngiltere’de bedava İngilizce öğren

British Council, #sözkalıraltyazıuçar isimli yarışmaylayedi kişiye İngiltere’ye ücretsiz dil eğitimi imkanı veriyor. Facebook üzerinden düzenlenen yarışma 24 Şubat’a kadar devam edecek.

Sınavlar bundan sonra yazılı olacak

Sık sık eleştirilere neden olan çoktan seçmeli (çok şıklı) test usulü sınav sistemi 2015'te yerini 'yazılı' sınava bırakacak.

Teknoloji devinden eğitime tam destek

90’lı yıllarda Ümraniye Esenşehir bölgesindeki ihtiyacı karşılamak amacıyla okul yaptıran Alcatel Teletaş gibi çalışanları da eğitime katkıda bulunuyor.

Turkcell Superonline dan öğrencilere tam destek

Turkcell Superonline, üniversite öğrencilerine verdiği desteği sürdürürken, gençlerin de takdirini kazanıyor.

ÖSYS'de yeni düzenleme

ÖSYS'de adaylar sınav sorularının incelenmesini talep edebilecek. 2015 ÖSYS'de adaylar sınav ve yerleştirmelerle ilgili inceleme yapılmasını istediği takdirde dilekçe yazabilecek.

Bir ilk Boğaziçi Üniversitesi'nden

Boğaziçi Üniversitesi yenilenebilir enerjide bir ilke imza attı. Kilyos Sarıtepe Kampüsü, kendi işlettiği rüzgâr enerji santraliyle yenilenebilir rüzgâr kaynağından enerjisini sağlayan dünyadaki ilk üniversite kampüsü olacak.

Geride bu gülüşü kaldı.Ailesinin kalbi yanıyor...

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 45 gün önce evlerinin merdivenlerinin düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veren 10 yaşındaki Semin Gündağ, İstanbul'daki hastanede yaşamını yitirdi

Eğitim maratonunun ikinci yarıyılı yarın başlıyor

18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde dersbaşı yapacak

Öğretmen atamaları kontenjanları ve taban puanları!

6 Şubat'ta yapılacak olan öğretmen atamalarında kontenjan ve taban puanı ile ilgili liste yayınlandı. MEB 2015 yılının ilk öğretmen atamaları için kontenjanları açıkladı. Öğretmen adayları heyecanla bekliyor. İşte öğretmen kadro ve taban puanlar..

Öğrenci sayısı 7 olan okul kapatıldı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi, Turgut Mahallesi'ndeki 70 yıldır eğitim veren Turgut İlkokulu, 11 olan öğrenci sayısının 7'ye düşmesi üzerine kapatıldı. Öğrencilerin 5 kilometre mesafedeki Orhaniye Mahallesi'ndeki İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine devam edeceği bildirildi. Veliler duruma isyan ederken Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğrencilerin servis ve yemek ücretlerinin, devlet tarafından karşılanacağını belirtti.

82 yıllık okulun adı 'öylesine' satıldı,Vali: Üç isim hariç, hepsi değişebilir

Denizli'de Valilik, okulların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için isimlerini işadamlarına satmaya başladı. 82 yıllık Hürriyet Ortaokulu'nun ismi, 2 milyon liraya işadamı Derya Baltalı'ya satıldı. İsim değişikliği sosyal medyada çok sayıda tepkiye neden oldu.Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, tepkilere "Okulun ismi Atatürk, Gazi ve Cumhuriyet değilse isim değişikliği olabilir. Bu üç isim bizim kutsalımızdır. İsmi Atatürk, Cumhuriyet ve Gazi olan okulların isimleri asla değişmez" yanıtını verdi.

Toplam 348 haber.