İçme Suyu Tesisleri 2024'te Tamamlanacak

Kocaeli'nin su ihtiyacını karşılamak üzere yapılan İhsaniye Barajı'ndan Karamürsel ve Gölcük'e içme suyu sağlamak amacıyla bir ishale hattı ihalesi gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Kocaeli'nin su ihtiyacını karşılamak üzere yapılan İhsaniye Barajı'ndan Karamürsel ve Gölcük'e içme suyu sağlamak amacıyla bir ishale hattı ihalesi gerçekleştirilecek. Bu ihale, 25 Ocak Perşembe günü Bursa'daki Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü İçmesuyu ve Atıksu Şube Müdürlüğü'nde saat 10.00'da yapılacak.

İhale ile birlikte, halen inşaatı devam eden tünel ve arıtma tesisi çalışmaları da hız kazanacak. İhsaniye Barajı'nda 2022 yılından bu yana su tutuluyor ve bu proje kapsamında yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda bir tünelin inşası başladı. Geçtiğimiz yıl, arıtma tesisi için de ihale yapıldı ve temeller atıldı. Şu anda inşaatı süren arıtma tesisinden, Gölcük ve Karamürsel'e su taşıyacak 13 kilometre uzunluğundaki ishale hattının ihalesi de yapılacak.

Bu projelerin 2024 yılının sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Arıtma tesisinden, 1100 milimetre çapında ve 5310 metre uzunluğunda çelik borular döşenecek, böylece Karamürsel ve Gölcük bölgelerine temiz içme suyu sağlanacak. Bu gelişme, bölgenin su ihtiyacını karşılamada büyük bir adım olarak görülüyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN