Karamürselli büyük yetenekler Fransa'da

Karamürsel Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrenci ve öğretmenleri, İspanya'nın Cullera Belediyesi'nin koordinatörlüğünde yürütülen Gastronomia K220 Erasmus projesinin bir parçası olarak Fransa'nın Corsica-Ajaccio kentinde proje faaliyetlerini gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrenci ve öğretmenleri, İspanya'nın Cullera Belediyesi'nin koordinatörlüğünde yürütülen Gastronomia K220 Erasmus projesinin bir parçası olarak Fransa'nın Corsica-Ajaccio kentinde proje faaliyetlerini gerçekleştirdi. Hareketlilik süresince, Karamürsel MTAL öğrencileri Okul Müdürü Adem Çalik liderliğinde, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmenleri Emel Uzun Erdal, Pınar Erbay, İngilizce öğretmeni Necmettin Toprak ve yabancı katılımcı teknik öğretmenler ile birlikte Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Atölyesinde ortak çalışmalar gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Adem Çalik, yaptığı açıklamada, "Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz kendi tekniklerini sergileyerek, yabancı bir okulda uygulanan teknikleri yerinde gözlemleme ve öğrenme fırsatı buldular. Daha sonra projeye katılan öğrenci ve katılımcılar için düzenlenen yemekte Corsica akademik bölgesi rektörü Jean-Philippe Agresti ile Corsicadaki eğitim sistemi hakkında fikir alışverişinde bulunduk" dedi.

İki gün süren hareketlilikte, öğrencilerimiz yabancı dil bilgilerini ve Avrupa Birliği hakkındaki genel kültürlerini artırmak amacıyla çeşitli eğitim faaliyetlerine katıldılar. Projenin bir sonraki etabı ise 22-25 Nisan 2024 tarihlerinde Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde gerçekleştirilecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN