Kimya Fabrikasındaki Yangın Kontrol Altına Alındı

Karamürsel'den dahi görünen dumanlarıyla endişe yaratan yangın, ancak bu sabah itibariyle söndürülebildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel'den dahi görünen dumanlarıyla endişe yaratan yangın, ancak bu sabah itibariyle söndürülebildi. Gebze Pelitli Mahallesi'nde faaliyet gösteren Caldini Kimya fabrikasında dün öğlen saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren yangın, çok sayıda ekip müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Pelitli Mahallesi Sanayi Sokak'ta bulunan Caldini Kimya fabrikasında çıkan yangında, çeşitli kimyasal maddelerin üretildiği alan etkilendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı 137 kişilik itfaiye ekibi, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda yangınla mücadele etti ve soğutma çalışmalarını sabah saatlerine kadar sürdürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yaptığı açıklamada, Gebze'deki fabrika yangınına 62 araç ve 137 personel ile müdahale ettiklerini belirtti. Yangının kontrol altına alındığını ve ekiplerin soğutma çalışmalarını başarıyla tamamladığını ifade etti.

Yaşanan olay sonrasında bölge halkına herhangi bir zarar gelmediği bildirildi ve olayın çevresel etkileriyle ilgili detaylı bir değerlendirme yapılacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN