KO-MEK'ten İmam ve Müezzinlere Ses Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), Karamürsel'de imamlar ve müezzinler için hitabet ve ses eğitimi vermeye başladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), Karamürsel'de imamlar ve müezzinler için hitabet ve ses eğitimi vermeye başladı. Halk Üniversitesi olarak toplumun her kesimine ulaşmanın gururunu yaşayan KO-MEK, Karamürsel İlçe Müftülüğü'nün talebi doğrultusunda imamlar ve müezzinler için diksiyon ve Türk Sanat Müziği eğitimleri düzenliyor.

Eğitimler kapsamında, ilçede görevli müezzinlere sesin doğru kullanımı, diksiyon ve Türk Sanat Müziği eğitimleri veriliyor. Özellikle imamlar için sesin doğru kullanımı ve Kur'an-ı Kerim'i farklı makamlarda seslendirme teknikleri, uzman eğitmenler tarafından aktarılıyor. Ayrıca, diksiyon eğitimiyle birlikte güzel ve etkili konuşma teknikleri de öğretiliyor.

Üç aylık süreçte verilen eğitimler sonunda imamlar ve müezzinlerin, vaaz ve namazlarda daha etkili ve farklı makamlarda görev yapabilecekleri belirtiliyor. Türk Sanat Müziği derslerini alan kursiyerler ise farklı makamları deneme ve öğrenme imkanı buluyorlar.

KO-MEK, 379 farklı branşta ücretsiz eğitimler sunmakta olup, başvuruları www.komek.org adresinden online olarak yapılabilmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN