Şehir Hastanesine başhekim atandı

Kocaeli Şehir Hastanesinin açılmasının üzerinden 9 ay geçtikten sonra başhekim ataması yapıldı. Başhekim olarak atanan Doç. Dr. Bahri Elmas, 2 Ocak Salı günü Şehir Hastanesinde iş başı yapacak.  

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Kocaeli Şehir Hastanesinin açılmasının üzerinden 9 ay geçtikten sonra başhekim ataması yapıldı. Başhekim olarak atanan Doç. Dr. Bahri Elmas, 2 Ocak Salı günü Şehir Hastanesinde iş başı yapacak.  

 

2 OCAK’TA İŞ BAŞI YAPACAK

Kocaeli’de yapımı 10 yıl süren ve 3 Nisan tarihinde hasta kabulüne başlayan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin uzun zamandır beklenen başhekim atandı.

Eylül ayında ataması onaylanan ancak Prof. Dr. Murat Uğurlu’nun iş başı yapmadan ataması geri çekildi. Daha sonra yapılan çalışmanın ardından 2018-2024 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Genel Pediatri Bilim Dalı Başkanı ve 2021-2024 yılları arasında Klinik İdari Sorumlusu olarak görev yapan Doç. Dr. Bahri Elmas atandı. Elmas, 2 Ocak’ta iş başı yapacak.

KOCAELİ SORUMLUSU

Sakarya Üniversitesinden 2018-2024 yılları arasında Genel Pediatri Bilim Dalı Başkanı ve 2021-2024 yılları arasında Klinik İdari Sorumlusu olarak görev yapan Elmas, bu sürede 30’dan fazla asistanın eğitim sürecine katkı sağladı ve 4 asistanın tez danışmanlığını üstlendi.

2022 yılından itibaren Çocuk Acil Kliniğinde aktif olarak çalışan Dr. Elmas’ın Ulusal ve Uluslararası dergilerde yayınlanmış 100’den fazla makale, 150’den fazla bildiri, 30’dan fazla mesleki kurs katılımı ve sertifikası ile mesleki dernek ve kuruluşlardan aldığı birçok ödülleri bulunmakta.

 

BAHRİ ELMAS KİMDİR?

Doç. Dr. Bahri Elmas, 1971 Mersin doğumlu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Elmas, 2000 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamladı. 2001-2004 yıllarında SSK Niğde Hastanesinde uzman doktorluk, 2004-2012 yıllarında Niğde Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Başhekimlik görevi yapan Elmas, yaptığı çalışmalar nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından ABD Texas/Houston’da gözlemci olarak görevlendirdi.

Dönüşte Houston Tıp Merkezinde bulunan Texas Children Hospital, Methodist, MD Anderson ve Ben Taub gibi tanınmış hastanelerin çalışma ve eğitim sistemleri ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayarak Sağlık Bakanlığına sundu. Niğde Devlet Hastanesinde yönetici olarak görev yapan Elmas, Sağlık Bakanlığı tarafından il değerlendirme görevlerinde yer aldı.

SAKARYA’DA DOÇENTLİK ALDI

2014-2018 yıllarında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında Yard. Doç. Dr. ve aynı zamanda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Binasında Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Elmas, bu sürede Çocuk Acil Kliniğini kurarak eğitim ve tıbbi işlemlerin yürütülmesinde aktif rol oynadı.

2018 yılında Doçent Ünvanı alan ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Yoğun Bakım Ünitesini kurarak 4 yıl boyunca aktif görev yapan Elmas, evli ve 4 çocuk babası.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN