Sevgili siyasetçiler, sorun değil çözüm üretin!

Yerel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde siyasi partiler kendilerini göstermek için 5 yıllık uykularından uyanarak bir anda hortlamaya başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Yerel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde siyasi partiler kendilerini göstermek için 5 yıllık uykularından uyanarak bir anda hortlamaya başladı. Karamürsel'in dertleri ile dertlenmeyen özellikle ilçe dışından atıp, tutan siyasetçilere bir yenisi daha eklendi.

Karamürsel'in son 100 yıldır başına gelen en büyük nimetlerinden biri olan Karamürsel Devlet Hastanesi'nin başhekimi ile yada yönetimi ile görüşüp sorunlarını gündeme getirmek yerine, Altınova ve Kaytazdere'nin ağır yükü nedeni ile adeta Karamürsel'de yaşayan vatandaşlara hizmet veremez hale gelen Karamürsel Devlet Hastanesi'ne yapılan ithamlar bu kadarına pes doğrusu dedirtti. Bir gelin hastanenin ek binası neden küçücük engellere takılmış ? Neden hala doktor sayısı arttırılamıyor ? Neden ilave servisler hizmete geçirilemiyor ? İlçe ve bölge siyasetçilerinden sorunlarla değil! Çözümlerle siyaset yapması bekleniyor.

 

İşte son olarak DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül yaptığı o paylaşım

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül şu ifadeleri kullandı: “Son günlerde Karamürsel’den sağlık konusunda tarafıma gelen şikâyetlerde müthiş bir artış var. Karamürsel Devlet Hastanesi’nde göğüs hastalıkları ve ortopedi polikliniklerine randevu alma ile ilgili vatandaşlarımızın yaşadığı olaylara inanamadım. Bizzat hastanedeki şikâyetleri yerinde inceledik. Sabah 5.30’da bir partilimizi hastaneye göndererek olaylara şahit olduk.

 

RANDEVU ALAMIYORSUN

İlk olarak sabah 6.00’da Karamürsel Devlet Hastanesi kantininde bir kâğıda adını soyadını yazıyorsun. İkinci aşamada güvenlik, saat 6.30’da kâğıttaki isimlere numara veriyor. Üçüncü aşamada 7.15, 7.30 saatlerinde gelen sekretere elindeki numarayı verip muayene randevusu alıyorsun.

Çok kalabalık bir güne denk geldin ise büyük ihtimalle muayene olamadan geri dönüyorsun. 182’yi arayarak veya internet ortamından özellikle göğüs ve ortopedi bölümüne randevu alım sistemini kapatmışlar ve randevu alamıyorsun.

 

KAYMAKAMI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Karamürsel’de yaşıyorsan, tedaviye ihtiyacın varsa bunu çekiyorsun. Karamürsel, emekli vatandaşlarımızın yaşadığı sakin bir ilçemiz. Yaş itibariyle emekli vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçları daha fazla olmakta. Emekli vatandaşlarımıza huzuru, rahatı çok görüyor ve çağ dışı bir uygulamayla onları baş başa bırakıyoruz.

Karamürsel’de göğüs hastalıkları ve ortopedi polikliniklerinde hastaların bu sorununu çözmek için Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’yı göreve davet ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Saffet Gülnar | 30 Aralık 2023 09:03

    Bu hastane yıllardır aynı durumda doktor sorunu devam ediyor personel ne yapsın karamurseldeki siyasetçiler burayla ilgilenmiyor kaymakam zaten boş adam belediye başkanı kendi derdine düşmüş ve hastane de can çekişiyor

  • Hikmet şen | 29 Aralık 2023 12:44

    İsmail yildirimi istemiyoz

  • Ebru | 29 Aralık 2023 10:59

    Göğüs Hastalıklarında randevu sorunu hiç yaşamadım ne zaman istesem mhrs uygulamadan aldım.Ama ortopedi için sabah ezanından çok önce gitmek gerekiyor.Hayati önem taşıyan bölümler zaten yok.Kadın Doğum,Kbb,Dahiliye,Psikiyatr vs. şansın varsa en erken 15 güne belki bulursun.Sağlık ocağından hallice.Ben bildim bileli böyleydi ve sanırım böyle kalacak.Burnu akan acile koşuyor kıvransanda 1 saat bekliyorsun.Gelen çogu doktor durmazken yıllardır hastanede olan doktorlarımıza teşekkür ederim.İyi ki varlar.Bu arada Fizik Tedavi yok,hastalar Halidere için 2 ay sıra bekliyor.Yaşlı hastaların çogu zaten Halidere ye gitgel yapamıyor ki zaten adı üstünde Fiziksel rahatsızlikları var,yürüyemeyen hasta nasıl gitsin.Herkesin arabası mı var.Problem çok da,çözüm ?

BUNLARA DA BAKIN