Yarın Öğretmenler Grevde mi? Hangi Sendikalar Grev Yapacak?

Öğretmenlerin grev kararı sonrasında öğrenciler ve veliler belirsiz bekleyiş içerisinde. Peki, yarın öğretmenler grevde mi? 9 Mayıs okullar tatil mi? İşte detaylar...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Yarın Öğretmenler Grevde mi? Hangi Sendikalar Grev Yapacak?

Öğretmenlerin grev kararı sonrasında öğrenciler ve veliler belirsiz bekleyiş içerisinde. Peki, yarın öğretmenler grevde mi? 9 Mayıs okullar tatil mi? İşte detaylar...

Türkiye’de öldürülen okul müdürü sonrasında tepkiler devam ediyor. Bugün son dakika açıklaması ile duyurulan grev kararı eğitimde belirsizliğe neden oldu. Yarın öğretmenler grevde mi, 9 Mayıs okullar tatil mi gibi sorular gündemde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Bu belirsizlik, velilerin tepkisine sebep olurken durum sosyal medyaya da yansıdı.

Ancak greve katılacak sendikaların ardı ardına yaptığı açıklamalar sonrasında yarın için durum netlik kazandı. 9 Mayıs'ta öğretmenler grevde olacak. Ancak bu grev sadece ilk saati kapsıyor. İlk derse girmeyerek tepki gösterecek öğretmenler, sonraki dersleri işleyecek. Bu nedenle 9 Mayıs okullar tatil değil. Hem öğrenciler hem öğretmenler normal bir eğitim-öğretim gününde olduğu gibi okula gidecekler. Öğretmenler siyah kıyafetler giyecek ve ilk derse katılmayacaklar. Büyük grev ise 10 Mayıs gününde yapılacak. 10 Mayıs günü tatil ilan edilmesi bekleniyor.

Öğretmenler Neden Grev Yapıyor?

Öğretmenlerin grev yapmasının en önemli nedeni, eğitimdeki şiddet olaylarının artması. İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde planlı bir suikast sonucunda İbrahim Oktugan hayatını kaybetti. Özel bir okulda lise müdürlüğü yapan Oktugan, okuldan uzaklaştırdığı öğrencisi tarafından silahla kasten öldürülerek yaşamdan koparıldı. Son yıllarda artan şiddete karşı tepki göstermek isteyen öğretmenler, sendikalar önderliğinde grev kararı aldı.

Hangi Sendikalar İş Bırakıyor?

Resmi kanallar aracılığıyla sendikalar katılım duyurusu yaptı. 9 Mayıs ve 10 Mayıs’ta yapılacak öğretmen grevine katılım sağlayacak sendikalar şöyle:

  • Eğitim İş
  • Türk Eğitim Sen
  • Eğitim Sen
  • Eğitim Gücü Sen
  • Hürriyetçi Eğitim Sen
  • Anadolu Eğitim Sen
  • TÖB Sen
  • Eğitim Bir Sen
HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Ahmet | 10 Mayıs 2024 04:51

    Okul tatil değil,vitrindeki başlık hatalı.Okulu tatil etme yetkisi bakanlıktadır ve bakanlığın böyle bir kararı yok.Ama öğretmen camiası büyük bir katılımla okulların güvenli olmadığı silahla, bıçakla rahat rahatça girilebiliyor olmasını ve bu umursamazlığın maalesef bir cana malolmasını protesto ederek meydanlarda olacak.Bu sefer dersi öğrencilerimize değil , yetkililere vereceğiz.

BUNLARA DA BAKIN