Yeni Su Projeleriyle İçme ve Kullanma Suyu Temini Güvence Altında

Kocaeli Valiliği, büyük bir tüketim merkezi konumundaki bölgelerin su ihtiyacını karşılamak, endüstrinin ham madde ihtiyacını temin etmek ve ihracat gelirlerini artırmak amacıyla sanayi suyu imkanlarını genişletme çabalarını sürdürüyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Kocaeli Valiliği, büyük bir tüketim merkezi konumundaki bölgelerin su ihtiyacını karşılamak, endüstrinin ham madde ihtiyacını temin etmek ve ihracat gelirlerini artırmak amacıyla sanayi suyu imkanlarını genişletme çabalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, İhsaniye Barajı'nın su tutulmaya başlaması önemli bir su kaynağı oluşturuyor.

Devam eden projeler arasında yer alan "Kocaeli Karamürsel İçmesuyu Arıtma Tesisi" ve "Kocaeli Karamürsel Su İletim Tüneli" işleri hızla devam ederken, "Kocaeli Karamürsel İçmesuyu İsale Hattı" işinin ihalesi 25.01.2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Projenin bir diğer bileşeni olan İhsaniye Barajı, Valimiz Seddar Yavuz'un denetiminde gerçekleştirilen Kocaeli Karamürsel İçmesuyu Projesi kapsamında, Gölcük ve Karamürsel ilçeleri ile bu ilçeler arasındaki sahil şeridindeki yerleşimlere uzun vadeli içme ve kullanma suyu temini sağlayacak.

Proje, 100.000 metreküp/gün kapasiteli konvansiyonel arıtma tesisi, 2.768 metre uzunluğunda 2600 mm çaplı tünel ve 15,6 km uzunluğunda içmesuyu isale hattını içermekte olup, yılda 15,26 hm3 içmesuyu faydası sağlayarak su kaynaklarını artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Avcıdere Barajı'nın da yapılmasıyla bu fayda yılda 25,44 hm3'e ulaşacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN