Marmara'nın incisi Karamürsel'den siyaset haberlerini sürekli olarak anlık yayınlayan Haber Portalı olan Karamursel.tv

Siyaset

Siyaset

Siyaset Haberleri

HDP Milletvekili Aday Listesi Belli Oldu

HDP'de 11 kişilik milletvekili aday listesi açıklandı. Bakan Konca 7 Haziran Genel Seçimleri'nde olduğu gibi yine ilk sırada yer aldı.

Mehdi Taşdan , Cemil Yaman için adaylıktan çekildiğini duyurdu

TAŞDAN’DAN DESTEK SÖZÜ 7 Haziran sürecinde AKP’den aday adayı olan Ervan İnşaat’ın sahibi Mehdi Taşdan Cemil Şaman’ın kente fayda sağlayacak kapasiteye sahip olduğunu ifade etti. Vanlı olan, Doğu ve Güneydoğulular Derneği’nin kurucu başkanlığını da yapan Taşdan, “Cemil Bey, açıkçası kendini yetiştirmiş, siyasi tecrübeleri olan bir isim. Kendisinin milletvekilliğini hak ettiğini ve başarılı çalışmalara imza atacağına eminim bu yüzden adaylıktan çekiliyorum dedi.

Yahya Coşkun Aday Olmayacak

Karamürsel'li Yahya Coşkun, 7 Haziran genel seçimlerinde AKP’den aday adayı olmuş ve 11. sıradan aday gösterilmişti. Coşkun, açıklama yaparak erken seçimde aday adaylığı için başvuru yapmayacağını belirtti. Coşkun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İstifa etmedim; dolayısıyla aday adayı olmayacağım ama AKP'nin muzafferiyeti için yine var gücümle çalışacağım… Biz, aday olduğumuz için değil inandığımız için çalışırız. Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve tüm kadrolarıyla AK Parti, mazlum coğrafyamızın umut kaynaklarıdır.”

Adem Özgüneş'ten Dua programına Davet

Adem Özgüneş'ten Dua programına Davet 29 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00’de Karamürsel Merkez Camii’nde akşam namazını müteakip gerçekleştirilecek olan dua programına herkesi davet etti. Karamürsel ilçe gençlik kolları başkanı Adem Özgüneş, şehit edilen polis ve askerlerimizin ailelerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Başkan Özgüneş, dua programına katılanlara Türk bayrağı hediye edileceğini de söyledi.

İşte bakanlık teklifi giden isimler

İşte bakanlık teklifi giden isimler Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11 AK Partili, 5 CHP’li, 3 MHP’li ve 3 HDP’liye bugün mektupla bakan olma teklifini bildirdi. İşte açıklanan bilgilere göre o isimler...

İSMAİL YILDIRIM GEÇMİŞİ ÇOK ÇABUK UNUTMUŞ

İsmail Yıldırım’a bir yanıtta MHP Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy’dan geldi; ‘Şehitlerimizin üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara izin vermeyiz’ Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın AKP Karamürsel Grup toplantısında yaptığı konuşmada ‘AKP tek başına iktidara gelseydi tek bir şehidimizi bile olmazdı’ sözüne Karamürsel MHP ilçe Başkanı Orhan Kılınçsoy’dan sert yanıt geldi.

Yıldırım,Karaosmanoğlu'nun Eskiler ve Yeniler İftarına Katıldı

Kocaeli'de 2004 yılından itibaren Büyükşehir meclisinde görev yapmış meclis üyeleriyle birlikte, bu dönem görev alan meclis üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun daveti üzerine iftarda bir araya geldiler. Hasret giderilen ve eskilerle yenilerin kaynaştığı iftar programına çok sayıda Büyükşehir meclis üyesi katıldı.

Başkan Karaosmanoğlu,"Dereköy sahili Karamürsel'e çok yakışacak"

İzmit Körfezi etrafında düzenlediği ve güzelleştirdiği sahillerle Kocaeli’yi önemli kazanımlar sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel Dereköy sahilinde de bir çalışma gerçekleştiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım birlikte yapımı süren Dereköy sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi. Burada vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu hizmetleri halkımızın daha iyi yaşaması için gerçekleştiriyoruz. Dereköy sahili Karamürsel’e çok yakışacak. Güzel ve nezih bir mekân için ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ KARAMÜRSEL İLÇE BAŞKANLIĞINDAN DAVET

SAADET PARTİSİ KARAMÜRSEL İLÇE BAŞKANLIĞINDAN DAVET Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı İsmail Aydın 3 Temmuz 2015 (bu akşam) tüm ilçe halkını ilçe binası kültür salonunda yapılacak olan iftar yemeğine davet etti.

Süleyman Demirel için ilçemizde Cuma günü mevlit okutulacak

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde yarın (cuma) mevlit okutulacak. Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Türkiye'nin 81 ili ve ilçelerindeki toplam 186 camide 3 Temmuz günü Demirel için cuma namazı ve ikindi namazında mevlit okutulacağı kaydedildi. Süleyman Demirel, solunum ve kalp fonksiyonlarında ileri derece meydana gelen kötüleşme nedeniyle, 17 Haziran günü Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat etmiş ve Isparta İslamköy'deki anıtmezar yapılacak Çalca Tepe'de toprağa verilmişti. Süleyman Demirel için yurt genelinde mevlit okutulacak ilçemizde Karamürsel Merkez Cami olmak üzere 81 il ve ilçede mevlit okutulacak.

Yıldırım'ın, verdiği iftar yemekleri Karamürsel Belediyesinin kasasından ödenmiş!

İsmail Yıldırım'ın, verdiği iftar yemekleri Karamürsel Belediyesinin kasasından ödenmiş! ‘Belediyenin bu imkanı varken ben neden kullanmayayım ki, neden cebimden ödeyeyim. Cebimden verdiğim iftar yemekleri dostlarıma, sevdiğim kişi ve yakınlarıma’ Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçede bu güne kadar görev yapmış, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyelerini ve Karamürsel protokolünü iftar yemeklerinde ağırlamış ve geçtiğimiz günlerde yine buradan bu yemeklerin İsmail Yıldırım kendi cebinden mi? Yoksa belediyenin yani Karamürsel halkının cebinden mi ödediğini sormuştuk.

Yeni Meclis Başkanı Belli Oldu

TBMM'nin 26. başkanını seçmek için Genel Kurul, TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykalbaşkanlığında toplandı. 547 milletvekili oy kullandı. Dün yapılan ilk iki turdan sonuç çıkmamasının ardından üçüncü turda da herhangi bir aday aranan salt çoğunluğu sağlayamadı. Ardından dördüncü tura geçildi. 4. turda 258 oy alan İsmet Yılmaz Meclis Başkanı oldu. Ayrıntılar gelecek...

Ankara'daki kritik MGK sona erdi

Milli Güvenlik Kurulu’nun bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan Haziran ayı olağan toplantısı; 7 Haziran seçiminden sonra ortaya çıkan siyasi tablonun ardından ilk toplantı olması özelliğinin

İşte Meclis'te ilk 2 tur oylama sonuçları

TAKTİK SAVAŞLARI YARINKİ TURDA Partilerin Meclis Başkanlığı için taktik savaşını yarınki turlarda yapması bekleniyor. Teknik olarak AK Parti'nin 60'a yakın milletvekilini üçüncü turda HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat'a yönlendirip CHP'li Deniz Baykal'ı dördüncü turda saf dışı bırakma olanağı bulunuyor. Bu durumda son tura AK Parti ve HDP'li aday kalacağından ve MHP'liler Fırat'a oy vermeyeceğinden Yılmaz'ın kazanma şansı olabilecek.

Fedai Uğurlu aday mı?

Fedai Uğurlu aday mı? Eski Karamürsel CHP ilçe Başkanlarından Fedai Uğur’lunun adı ilçe başkanlığına aday olacağı Karamürsel’de konuşulanlar arasında. Cumhuriyet Halk Partisi Karamürsel İlçede kongre süreci öncesinde, başkanlığa aday olacağının konuşulduğu şu sıralarda eski Karamürsel CHP ilçe başkanlarından Fedai Uğurlu’nun adı ön plana çıkmaya başladı. Yaptığı ilçe başkanlığı süresince çok aktif siyaset yapmakla bilinen ve tanınan Fedai Uğurlu Karamürsel’in siyasetinin tekrar canlandıracağı konuşuluyor.

CHP Kocaeli Milletvekilleri Karamürsel İlçe Teşkilatına Teşekkür Etti

CHP Kocaeli Milletvekilleri Karamürsel İlçe Teşkilatına Teşekkür Etti CHP’li Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet , Haydar Akar ve Tahsin Tarhan ile birlikte il başkanı Cihat Altunyuva ile birlikte Karamürsel İlçe başkanlığına gelerek ilçe teşkilatına ve üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundular CHP’li Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan ile birlikte Karamürsel İlçe başkanlığına teşekkür ziyaretinde bulunarak, CHP’nin 45 gün sonra iktidar olacağını belirterek, “Yolsuzlukların hesabını sormadan AKP ile koalisyon yapmayız” dediler. CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan, CHP il Başkanı Cihat Altunyuva, Karamürsel İlçe Başkanı Şinasi Yazar, CHP Karamürsel Kadın Kolları Başkanı Zuhal Öztorun, belediye meclis üyeleri ve partililer tarafından ilgiyle karşılanan milletvekilleri, gündemde yer alan ve CHP tabanı tarafından hoş karşılanmayan CHP-AKP koalisyonunun mümkün olmayacağını açıkladılar. Karamürsel CHP ilçe Başkanı Şinasi Yazar açılış konuşmasını yaparak ‘Oylarımız artış içerisinde ve kalıcı oldu. Artık oylarımızı kilitliyoruz. Seçmenlerimiz sizlere şans vereceğiz diyor. Beklentim Karamürsel belediyesini almak ve Karamürsel haklıda bizlere destek vereceklerine inanıyorum dedi. Daha sonra Kocaeli CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, yorucu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaklaşık 2 saat görüşen Baykal'dan ilk açıklama..

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. İşte Deniz Baykal'ın konuşmasından satırbaşları; Seçimlerin tamamlanmasından sonra, yeni TBMM’nin açılışından önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu Meclis’e geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak Meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşma gerçekleşmiştir. Aniden gerçekleşmiştir. Bu sabah bu şekillendi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi.

YSK Kesin sonucu Açıkladı

HDP Kocaeli İl Başkanlığı, dün yapılan seçimde Türkiye’deki tüm sandıklar açıldıktan sonra Kocaeli’de AKP 6, CHP 3, MHP 2 milletvekili çıkarmış, HDP ise meclise milletvekili gönderememişti. Ancak yurtdışında gerçekleştirilen seçimlerin oyları sabaha karşı genel sonuç tablosuna yansıdı. Bu sonuçlara göre de MHP’nin milletvekili sayısı 1’e düşerken, HDP birincisi sıra adayı Av. Ali Haydar Konca’yı meclise gönderdi. Barajı aşmanın coşkusunu meclise vekil göndererek ikiye katlayan HDP Kocaeli İl Başkanlığı’nda dün geceden beri bayram yaşanıyor. Kutlamalar kapsamında Yukarı Hereke’de bir dana ve bir koç kurban edilerek etleri yoksul vatandaşlara dağıtılacak.

Meclise kim girecek ? Kesin Sonuçlar Saat....

Kesin sonuçları YSK, bugün saat 15:00’de açıklama yaparak HDP’Li Ali Haydar Konca’nın mı yoksa MHP’li Lütfü Türkkan’ın mı meclise girmeye hak kazandığıyla ilgili son sözü söylemiş olacak. HDP ve MHP arasında vekil çıkarma yarışı sürüyor. MHP’de heyecanlı bir bekleyiş devam ederken, Yüksek Seçim Kurulu’nun saat 15:00’de resmi açıklama yaparak son sözü söyleyeceği öğrenildi. İtirazları göz önüne alan seçim tutanaklarını inceleyen YSK’nın saat 15:00’de yapacağı açıklama ile belirsizlik sona erecek. Eğer Ali Haydar Konca meclise girerse HDP Kocaeli’den bir milletvekilini daha Ankara’ya göndermiş oluyor.

Toplam 1091 haber.