Eczaneler vatandaşı dolandırıyor mu? İşte tüm detaylar!

Bir vatandaşın dikkati bazı eczanelerin yaptığı ayak oyununu ortaya çıkardı. İşte noktasına, virgülüne dokunmadan vatandaşın yaşadıkları: ÇOK ÖNEMLİ UYARI: Eczanelerden reçete ile aldığınız ilaçların karşılığında sizlerden talep edilen katkı payları için mutlaka ve mutlaka üzerinde ilacın adıyla, ne kadar katkı payı ödediğinize dair bilgileri gösteren bir belge alın.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Bir vatandaşın dikkati bazı eczanelerin yaptığı ayak oyununu ortaya çıkardı. İşte noktasına, virgülüne dokunmadan vatandaşın yaşadıkları:

ÇOK ÖNEMLİ UYARI:

Eczanelerden reçete ile aldığınız ilaçların karşılığında sizlerden talep edilen katkı payları için mutlaka ve mutlaka üzerinde ilacın adıyla, ne kadar katkı payı ödediğinize dair bilgileri gösteren bir belge alın. Özellikle yerleşim biriminizde tek eczanenin hizmet verdiği nöbet saatlerinde daha bir hassasiyet gösterin bu konuya.

 

BU DURUM BENİM ÜÇÜNCÜ KEZ BAŞIMA GELİYOR

Birisi Gölcük'te, diğer ikisi Karamürsel'de. Aslında yüz kez de gelebilirdi belki, ama ben sürekli aynı eczaneden hizmet aldığımdan böyle bir sorun yaşamadım/yaşamıyorum. Sebebi; 20 yılı aşkın bir süredir hizmet aldığım eczane, çalışanları ve işvereniyle iş ahlakı, dürüstlüğü ve hizmet kalitesiyle şehrimizde en başta olduğundan elbette. İnşallah günü geldiğinde onu da ticaret ünvanıyla paylaşacağım sizlerle.

Yani bu da demek oluyor ki, sürekli farklı eczanelerden alış veriş yapanların da bu konuya hassasiyet göstermeleri kendi yararlarına olacaktır. Takdir sizin, BENİMKİSİ ACİZANE BİR UYARI SONUÇTA!

 

Dostane uyarımızı yaptıktan sonra, gelelim 25.12.2023 günü yaşadığım olaya;

O gün acilde yazılan basit bir grip ilacı için A eczanesinden 42.5 TL katkı payı istediler benden. (...ki, ben o grip ilacını 2021 yılında doktora gitmeden kendisini 10 TL ye alıyordum.)

Kendilerinden ilacın adıyla, aldıkları katkı payının yazılı olduğu ekran görüntüsünü istedim. İşlemimi yapan beyefendi mırın kırın etti, yanındaki bayana durumu aktardı. O da "verme" işareti yaptı.

Ben ısrarımı sürdürünce oranın sorumlusu olduğu anlaşılan bir başka beyefendi olaya müdahil oldu. Daha doğrusu haberdar ettiler kendisini. Betefendi "kesinlikle olmaz!" dedi. Sebebini sorduğumda, "istediğin gayri resmi bir belge" dedi. Hayret ilk kez duyuyordum, çünkü kesinlikle verilmesinde mahsur olmayan, hatta yapılan alışverişi şaibeden kurtaran yasal bir belge olduğunu biliyorum. Öyle olmasa 20 yılı aşkın bir zamandır hizmet aldığım Karamürsel Eczanesi vermezdi bu güne kadar. Bunu Eczacılar odasından da sordum, bu yönde bir cevap aldım. Belgenin ekran görüntüsü yorum bölümündedir. Velhasıl vermediler belgeyi. Veremezlerdi, çünkü o zaman yaptıkları usulsüzlük belgelenmiş olacaktı.

Peki dedim ayrıldım oradan. İndim çarşıya.

Aynı ilacı çarşıdaki B eczanesinden (Karamürsel Eczanesi) 18.75 TL katkı payı ödeyerek aldım. Oysa ki, alacağım nasılsa tek ilaç, çarşıya inmeyeyim de, şuracıktan alayım demiştim güya. Olmayınca olmuyor işte.

Aynı ilaç, aynı şehirde, iki farklı eczanede: Birinde peşin alınan katkı payı: 42.50 TL. Diğerinde 18.75 TL.

ARADAKİ FARK: Katkı payı olarak 18.75 TL alan eczane ayrıntılı belgeyi rahatlıkla veriyorken, 42.50 TL fark isteyen eczane ayrıntılı belgeyi ver(e)miyor. Aslında burada yapılan işin ne olduğu aleni belli de, konuyu soruşturmaları için ilgili merciilere aktardığımdan, şimdilik sonucun gelmesini bekliyorum aşikar etmek için.

Ona da sıra gelecek nasılsa, işte o zaman ilgili eczaneyi de ticaret ünvanıyla birlikte paylaşacağıma emin olabilirsiniz. Konuyla ilgili paylaşımlarımı kendi şahsi face sayfamda sürdürmeye devam edeceğim. Şimdilik bu kadar kafi.

SON SÖZ: SAHİPSİZİZ VESSELAM!

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 7

  • Gökhan | 29 Ocak 2024 11:24

    SGK kaynaklıdır bu 18.75 TL, 42.5 TL farkı. Otomatik çıkartıyor SGK fiyatları. Eczanenin suçu yoksa günahına girmiş oluruz... ..... Sorsak o eczanelere kesin zam gelmiştir o gün..... SGK anca öğleden sonra düzeltmiştir fiyat farkını. E sabah başka eczaneden, öğleden sonra başka eczaneden alırsan, illaki fiyat farklı çıkar bu durumda..... SGK nın hatası büyük ihtimalle.....

  • Mert | 02 Ocak 2024 10:45

    Hatice hanım. Evet, eczaneler sağlık bakanlığı kontrolünde haklısınız. Fakat, siz hangi eczaneye girdiğiniz zaman sadece ilaç satıldığını gördünüz ? Levazımcı dükkanı gibi oldu bir çoğu. İçerisinde sattıkları ürünlerin bir çoğu tarım ve köy işleri bakanlığı izni ile satılıyor! Belediyenin gereğini yapmasını bu nedenle söylemiştim! Gelelim ikinci ve en can alıcı konuya Handan eczanesi kafasına göre para alıyor! Vatandaş bu neden bu kadar pahalı detayını öğrenmek istiyorum diyor ve kovulmaktan beter oluyor! Bende defalarca aldığım hiç bir ilacın detaylı bir faturasını görmedim! Kaldı ki, bir çok eczane bunu veriyor. Hastaneden çıkıyorsunuz ben zaten kalp hastasıyım 70 şime merdiven dayadım hastanenin dibinde olan eczaneden yıllardır can havli ile ilaç aldım ve sadece fiş verdiler. Hatta bir çok kez ufak tefek hastalıklarımda bana o ilaç yok size muadilini vereyim diye başka ilaçlar verdiler. Hiç aklıma gelmedi o ilaç ne kadar muadili ne kadar demek. Çünkü muadil ilaçlardan hiç fark almadılar. Ama sizde haklısınız. Kimi kime şikayet edeceksin...

  • Hatice | 02 Ocak 2024 01:51

    Mert bey, bilmeden yorum yapıyorsunuz bari bilmediğinizi bu kadar belli etmeyin rezil oluyorsunu Eczaneler ruhsatını Sağlık Bakanlığından alır. Bunun denetimi de Sağlık Bakanlığınca yapılır. Belediye ne alaka. Provakeye gelince bir numarasınız da biraz destekli sallayın lütfen.

  • Saffet Gülnar | 28 Aralık 2023 14:17

    Eczane ismi yapmazsanız bu haberin bir önemi olmaz iftiradan öte eczane ismi yazarsanız bizde dikkatli oluruz bizde 30 yılı aşkın aynı eczane ile çalışıyoruz isim vermezsiniz şaibe artar bu eczane anladığım kadar çarşıya uzak yapılan iş yanlış eczanenin ismini yazın böyle haber olmaz mademki bizi aldatiyorlar bunu bilmeliyiz

  • Mert | 28 Aralık 2023 13:44

    Ne olmasını bekliyorsunuz? Marketçiyi korurlar, eczacıyı korurlar kim gidip denetleyecek? Belediyemi ? Kaymakamlık mı ? Muz cumhuriyeti muz!!!

  • Yeliz | 28 Aralık 2023 13:40

    Öncelikle tebrik ederim bu mağduriyeti gündeme getirme cesareti gösterdiğiniz için. Bende defalarca bu sorunu yaşadım. Evim kalıcı konutlarda ve inanın benim gibi çok fazla insan tek bir eczaneye muhtaç kaldığı için bu sorunu yaşıyor. Birde hakkımızı savunmaya çalışınca kaba karşılıklar alıyoruz. Mutlaka eczaneler denetlenmeli. Ağır cezalar ile cezalandırılmalı. Zaten mağduriyet yaşadığımız için eczaneye gidiyoruz! Gözümüz paramı görüyor? Fırsatçılar bunu değerlendiriyor ve vicdansız bir şekilde bizi dolandırıyorlar. Allah onları kahretsin!!!

  • Ebru | 28 Aralık 2023 13:36

    Bende receteli ilacı eczaneden almak istediğimde ssk nın ödemediğini ve ilacın fiyatını istemislerdi.Recetemi aldım çıktım.Evimin yakınındaki eczaneden ücretsiz aldım ve ssk nın karşıladığını öğrendim.O zaman eczacının dikkatsizliğine vermiştim ama şimdi bir şüphe düştü içime.

BUNLARA DA BAKIN