Ingiliz Haberleri

Ingiliz Haberleri

Karamürsel'de Lise Eğitiminde büyük başarı

Karamürsel'in lise eğitiminde büyük başarılarıyla adından söz ettiren Karamürsel Birey Koleji'nin başarısının arkasındaki sırları keşfedin! Peki, bu başarının arkasında ne var?

Karamürselli büyük yetenekler Fransa'da

Karamürsel Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrenci ve öğretmenleri, İspanya'nın Cullera Belediyesi'nin koordinatörlüğünde yürütülen Gastronomia K220 Erasmus projesinin bir parçası olarak Fransa'nın Corsica-Ajaccio kentinde proje faaliyetlerini gerçekleştirdi.

Karamürsel'de Lise Eğitiminde büyük başarı

'Karamürsel'in Akademik Başarı Zirvesi: Karamürsel Birey Koleji'nin Sırrı Açığa Çıkıyor!'

ABD ve İngiliz savaş uçakları Yemen'e saldırısı düzenledi

ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'de birkaç kentte bazı noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Yemen'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD ve İngiliz savaş uçakları gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenledi.

Öğretmenevi Resepsiyonist Olarak Katılın – Hemen Başvurun!

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Karamürsel Öğretmenevi'ne resepsiyon görevlisi alımını duyurdu. İdeal adayın lise mezunu olması, mükemmel iletişim becerilerine sahip olması, Microsoft Office programlarına hakim olması ve iyi derecede İngilizce bilmesi gerekir. Bu makale, başvuru süreci, gereksinimler ve pozisyon için beklentiler hakkında ayrıntılı bilgi sağlayacaktır.

Sonuçlar açıklandı birinci Kocaeli'nden çıktı

İşte Kocaeli’nin YKS birincisi YKS sonuçları açıklandı. Temel Yeterlilik, Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi olmak üzere üç farklı oturumda gerçekleştirilen sınavda TYT ve YDT İngilizce birincisi Kocaeli’den Zeynep Dila Kuyucu oldu.    

Atatürk'ün Portresini İndiren İngiliz Müdürü Camdan Atan Türkeş

ATATÜRK'ün Resmini indiren İngiliz Müdürü pencereden aşağı atan Türkeş'in bu anısını ölüm yıl dönümünde paylaşmak istedik.

Duygu Karakaya, ilk kitabını çıkardı

Altınova’da İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Duygu Karakaya, yazdığı ilk kitabını bastı.

Dil Öğrenmek Beynin Mimarisini Bozuyor

Yabancı dil öğrenmenin beynin "mimarisini" değiştirdiği ve ikinci dili öğrenirken, ilk dilin zarar görebileceği söyleniyor.

Karamürsel'de Ücretsiz Kurslar Başlıyor Kaçırmayın

Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kültür, eğitim, sanat ve spor alanında birçok branşta eğitim kursları açılıyor. İğne Oyası, Saçaklama, üç boyutlu resim, Ebru, Tezhip, Model gemi, Mis sabun, Bendir, Tasavvuf, Koro (TSM), Koro (THM), Tel kırma, Mefruşat, Kırkyama, El nakışı, Ahşap oyma, Bağlama, Gitar, İngilizce (A1), Boşnakça (A1), Çocuk Korosu, Çocuk Halk Oyunları, Yetişkin Halk Oyunları, Açıktan Lise Okuyan Yetişkinlere Matematik- İngilizce Kursu açılacak. 30 Eylül 2015 Çarşamba gününe kadar müracaat alınacak. Müracaatlar, ilçe terminalinin arkasında bulunan Karamürsel Belediyesi Meslek Edindirme Kursu binasında alınacak.

Ekrem Yavuz ve Kaan Kaya Hergeleci'de Tarih Yazdı

İngiliz BBC Televizyon kanalının da belgesel çekimi yaptığı güreşler için diğer 3 ildeki başpehlivanlık mücadeleleri yerine Kartepe’yi tercih eden 50 başpehlivandan 34’ü katıldı. Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nin bu yıl on ikincisi Hergeleci Er Meydanı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Güreşler öncesi Başkan üzülmez, güreşçilerle birlikte Sarımeşe Cami önünden davul zurnaların da yer aldığı kortej eşliğinde Hergeleci İbrahim’in kabrine kadar yürüdüler. Kabri başında anılan pehlivanlar ustası için kuran okundu dualar yapıldı. Kabristanlık ziyareti ardından kortej Er Meydanına kadar yürüdü.

Yetişkinlere ciddi uyarı: Anne sütü içmeyin !

Anne sütü tüketimi son dönemde yetişkinler arasında da yayılmaya başlamış, adeta yeni bir 'sağlık trendi' haline gelmişti. Özellikle de vücut geliştirenler ve kanser hastaları, 'sıvı altın' diye satılan anne sütüne rağbet ediyor. BBC'nin haberine göre ise Royal Society of Medicine adlı tıp dergisi için görüşlerini kaleme alan İngiliz uzmanlar, bazı özel internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla satılan anne sütünün pastörize olmadığını ve tehlikeli mikroplar taşıyabileceğini söylüyor.

Karamürsel Anadolu Lisesi Londra Yolcusu

Karamürsel Anadolu Lisesi’nin Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus+ Programı kapsamında fonlanarak yürütmekte olduğu ‘Avrupa Eğitim Felsefesi 20’ adlı Okul Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği türündeki projesinin 1. Akışını 13- 15 Nisan 2015 tarihleri arasında Londra’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. ACD College’ın ev sahibi ortak olarak düzenlediği yapılandırılmış eğitim kursu 5 gün sürecek. Eğitime okul müdürü ve 3 Öğretmenden oluşan Strateji Takımı katılacak. İçeriği İngilizce olan ‘Managing Yourself and Developing Others’ eğitimi, farklı Avrupa ülkelerinden gelen eğitimcileri bir araya getirecek

Yarışmayı kazan İngiltere’de bedava İngilizce öğren

British Council, #sözkalıraltyazıuçar isimli yarışmaylayedi kişiye İngiltere’ye ücretsiz dil eğitimi imkanı veriyor. Facebook üzerinden düzenlenen yarışma 24 Şubat’a kadar devam edecek.