Karamürsel ADD'den muhteşem 100. Yıl sergisi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeni Atatürkçü Düşünce Derneği Karamürsel Şubesinin Ankara Müzik ve Görsel Sanatlar Üniversitesi ile ortak açtığı 100+ Şehirler Arası “ Karma Sergi “ 27 Ekim 2023 Cuma günü Limon Cafe de açıldı. Türkiye genelinde 450 Sanatçının katıldığı sergiler Prof. Ruhi Konak’ın küratörlüğünde Ankara, İzmir, Samsun, Antalya, Balıkesir, Van, Erzurum, Sinop, Düzce, Karabük İl merkezleri ile Karamürsel ilçesinde gerçekleştirildi.

Karamürsel’de Atatürkçü Düşünce Derneği Karamürsel Şubesinin gerçekleştirdiği serginin sorumluluğunu Emine Sönmez yaparken toplam 22 Yerel Sanatçı eserleri ile sergiye katıldı. Sergide; Aynur YARAMANOĞLU, Ayşe Nevin ULUS, Büşra Göksu, Eda Kaya, Emine SEYYAH SÖNMEZ, Esra YAMAK, Gökhan ERSÖZ, Gülnur EMRE, Hamiyet TARHAN, Hasan ÇIKMIŞ, Işık ARAÇ, Leyla PARLAR, Melike VONAL, Meryem CİNEVİZ, Nuriye AÇIK, Nursel KARACA, Oğuzhan ÇORUH,  Refa GÜMÜŞALAN BAL, Rıdvan DURAK,  Saliha BİLGE, Sermet ERKİN, Yasin YILMAZ ve Yılmaz Kavlak’ın eserleri yer aldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Karamürsel Şube Başkanı Bilgutay Bağdat yaptığı konuşmada; “  Sayın davetliler hepiniz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı nedeni ile birçok İl merkezinde eş zamanlı açacağımız 100+ Şehirler Arası Karma Sergimize hoş geldiniz. Ve sergimizi güzel eserleri ile oluşturan Karamürsel’in değerli sanatçı dostları emekleriniz için hepinize yürekten teşekkür ediyor hepinizi kutluyorum.. Değerli dostlar ve değerli misafirler Devletimizin kurucusu ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sanatın Türk Milleti için önemini şu sözleri ile ifade etmiştir: “Güzel sanatlarda başarılı olmak, bütün toplumsal değişim ve gelişimde başarıya ulaşmak demektir.

Güzel sanatlarda başarılı olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında başarılı, ekonomik rahatlığa ulaşmış milletler arasında yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.” Ulu Önder, eşsiz devlet adamı Atatürk’ü örnek alarak çocuklarımıza, gençlerimize sanat sevgisini teşvik etmeliyiz. Yetenekli gençleri desteklemeliyiz. Çünkü sanat bir lüks değil, toplumların ilerlemesi için bir zorunluluktur. Hepinize geldiğiniz için Atatürkçü Düşünce Derneği Karamürsel Şube Yönetimi adına tekrar hoşgeldiniz diyor, saygılar sunuyorum.” Dedi.

Açılışa Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Sait Mete, CHP İlçe Başkanı Anıl Aksu, Belediye Meclis üyeler, İlker Kaya, Adem Pekyürek, Recep Küçük, Selman Açık ve CHP 28. Dönem Milletvekili Adayı Hülya Yolcubal, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gölcük Başkanı Ferhan Doğan, Karamürsel Selahattin Engin Sanat Kültür Derneği Başkanı Servet Ümran Çeri, ADD Karamürsel Şube geçmiş dönem Başkanı Münteha Purut ve kalabalık sanatseverler katıldı. Sergiye Kanunu ile Mustafa Yaz eşlik etti. Sergi 5 gün Limon Cafe / Sanat galerisinde açık kalacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN