Karamürsel'de RES'e karşı komisyon kuruldu!

Karamürsel'e bağlı Fulacık ve Kızderbent Mahallelerinde kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santralini istemeyen mahalle sakinleri komisyon kurdu.  

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel’de RES’e karşı komisyon kurdular! Karamürsel’e bağlı Fulacık ve Kızderbent Mahallelerinde kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santralini istemeyen mahalle sakinleri komisyon kurdu.  

Karamürsel’e bağlı Fulacık ve Kızderbent Mahallelerinde Daven Enerji Yatırımları Sanayii ve Ticaret A.Ş. tarafından Rüzgar Enerjisi Santralleri ( RES) kurulması planlanıyor. RES’lere karşı duran Fulacık Mahalle ve Kızderbent Mahallelerinin sakinleri komisyon kurarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

 

RES’E KARŞI BİRLİK OLDULAR

Fulacıklılar Derneği ile Kızderbentliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği öncülüğünde toplanan her iki mahalle sakinleri komisyon oluşturup RES’E karşı ve çalışmalara başladı. Komisyon, Fulacıklılar Derneği Başkanı Tahsin Uslu ile Kızderbentliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Enver Demirsoysal başkanlığında toplandı.Toplantıya Kocaeli Çevre Platformu Genel sekreteri Miray Dokurer de katıldı. Her iki mahalle sakinleri, bu konuda gerekli mücadeleleri vermeye hazır ve kararlı olduklarını ve projeye dur diyeceklerini belirtti.

 

‘KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ’

Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjinin karşısında olmadıklarını ifade eden mahalleliler, toplantıda “RES’lerin verimli alanlarda yapılmasına, ormanların yok edilmesine ve özellikle yerleşim yerlerine yakın alanlarda yapılmasına karşıyız. Rüzgar Enerji Santrali (RES) yapıyorsunuz ama oradaki insanlar bu santrallerden doğrudan faydalanamıyor.

Bunun yanı sıra RES’lerin oluşturduğu yüksek desibeldeki ses, halkın yaşam kalitesini düşürüyor, radyasyona maruz bırakıyor. 11 bin dönümlük alanda dönen pervaneler yüzünden ne bitki ne de canlı kalıyor. Her şey kavrulup yok oluyor. Planlaması yapılmamış rant elde edilebilecek alanlara RES yapılmasına kesinlikle karşıyız.

Plansız programsız birilerinin kar etmesi için olur olmaz yere mantar gibi konulan RES’leri mahallelerimizde istemiyoruz. RES’lerin daha verimsiz, bitki örtüsü olmayan yerlere yapılmasını ve artık bizi rahat bırakmalarını istiyoruz. Seçimlerin yaklaştığı zamanda yapılan bu ataklar artık canımızı sıkıyor. Halkın yok sayılması bizi kızdırıyor” ifadelerine yer verdi.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN