Ramazan gelmeden pidesine zam geldi!

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Şubat ayı yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Ramazan pidesinin fiyatı ve gramajı belirlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Şubat ayı yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Ramazan pidesinin fiyatı ve gramajı belirlendi. Artık 340 gram pide 20 lira, 680 gram pide ise 40 lira olarak satılacak.

Bu fiyatlandırma geçen yıla göre yüzde 100'lük bir zam anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl 310 gram pide 10 TL'den satılıyordu.

KESOB Başkanı Kadir Durmuş, toplantıda işçi maliyetleri, elektrik, un ve diğer gider kalemlerindeki artışları gerekçe göstererek yapılan fiyatlandırma kararını açıkladı. Durmuş, "Toplantımızda bu yıl uygulanacak olan Ramazan pidesi tarifesinin görüşülmesi vardı.

Komisyonlar üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen tarife, yönetim kurulumuzca kabul edildi. Son dönemde işçi maliyetleri, elektrik ve un gibi gider kalemlerinde yaşanan zamlar göz önüne alınarak Ramazan pidesi 340 gram 20 TL ve 680 gram 40 TL olarak satılmasına karar verildi.

Pidenin kilo fiyatı ise Türkiye ortalaması olan 60 TL'nin altında tutulmaya çalışıldı. Buna göre Kocaeli'de 1 kilo Ramazan pidesi 58 lira 80 kuruş oldu" şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN