Türk Eczacıları Birliği: Üç Hastalık İçin 'İlaç Yokluğu' Uyarısı!

Türk Eczacıları Birliği (TEB), yabancı bir ilaç firmasının Türkiye pazarındaki bazı ilaçların satışını durdurmasının ardından, epilepsi, alzheimer ve migren hastalarının kullandığı ilaçlarda 'ilaç yokluğu' uyarısında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Türk Eczacıları Birliği (TEB), yabancı bir ilaç firmasının Türkiye pazarındaki bazı ilaçların satışını durdurmasının ardından, epilepsi, alzheimer ve migren hastalarının kullandığı ilaçlarda 'ilaç yokluğu' uyarısında bulundu. Hastaların mağduriyet yaşayabileceği konusunda duyuru yapan TEB, yerli ilaç sanayisinin desteklenmesi ve acil tedbirler alınması çağrısında bulundu.

TEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, yabancı bir ilaç firmasının satışını durdurduğu ilaçlar arasında epilepsi, alzheimer ve migren hastalarının kullandığı ilaçların yanı sıra göz damlalarının da bulunduğu belirtildi. Açıklamada, ilaç firmasının Türkiye pazarından çekilmeme kararı alsa da, söz konusu ilaçların satışının durdurulması nedeniyle hastaların mağduriyet yaşayabileceği vurgulandı.

TEB, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Firma tarafından yapılan açıklamada bu konuya açıklık getirilmemiştir. Konunun özü, epilepsi, Alzheimer, migren hastalarının kullandığı ilaçlar ile göz damlalarını içeren bazı ilaçların satışının durdurulması ve bu ilaçların bazılarının eşdeğerlerinin de olmaması nedeniyle hastalarımızın yaşadığı mağduriyettir."

Açıklamada devamla, yerli ilaç sanayisinin desteklenmesi ve ilaçların ülke içinde üretilerek hizmete sunulması gerekliliği vurgulanarak, Türk Eczacıları Birliği'nin bu konuda sorumluluk alacağı ve yetkili kurumlara acil tedbirler alınması çağrısında bulunacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN