Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kiralarda Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkabilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı programda yaptığı açıklamalarda kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının devam edip etmeyeceği konusuna değindi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kiralarda Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkabilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı programda yaptığı açıklamalarda kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının devam edip etmeyeceği konusuna değindi. Bakan Tunç'un ifadelerine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde fahiş kira artışlarını önlemek için getirilen yüzde 25'lik zam sınırı, başlangıçta bir yıl olarak belirlenmişti ve daha sonra bir yıl daha uzatıldı. Ancak Temmuz itibarıyla bu sınır sona erecek.

Bakan Tunç, programda yaptığı açıklamalarda, yüzde 25 zam sınırının neden getirildiğini açıklarken, kiralarda fahiş artışları önlemek için kanun koyucunun bu kararı aldığını belirtti.

Kiracıların ve kira verenlerin devam eden davalara ilişkin de konuşan Bakan Tunç, 1 Eylül'den itibaren kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasını beklediklerini ifade etti. Bakan Tunç'a göre, bu sınırın kalkması gerekmeyebilir çünkü 1 Eylül'den itibaren kira davalarında arabuluculuk uygulaması başlatıldı. Kiracı veya kira verenin kira miktarı veya tahliye ile ilgili bir dava açmadan önce arabulucuya başvurma zorunluluğu getirildi.

Bakan Tunç'un verdiği bilgilere göre, Türkiye genelinde kira uyuşmazlıklarında 1 Eylül'den itibaren arabulucuya başvuru sayısı oldukça yüksek oldu. Bu süreçte yapılan başvuruların büyük bir kısmı anlaşmayla sonuçlandı. Bakan Tunç, bu durumun yüzde 25 kira artışı sınırının devam etmesine gerek olmadığını düşündüğünü belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN