Yaşam

Yaşam Haberleri

Saatler ne zaman geri alınacak?

2015-2016 Kış Saati uygulaması Türkiye'de 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri sebebiyle 25 Ekim'de 1 saat geri alınacaktı, ancak bu tarih ertelenmişti.Yaz saati uygulamasının sona erdirilmesine ilişkin düzenleme Başbakanlığa gönderilmiş, alınan karar ise Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Karamürsel Kadın Belediye Meclisi'nden resim sergisi

Karamürsel Kadın Belediye Meclisi'nden resim sergisi Karamürsel İlçesi CHP Belediye Meclis Üyesi Meral Karadeniz tarafından Karamürsel Belediyesi Sanat Galerisin de 'Resim Sergisi' açıldı. Açılışa katılım yoğun oldu.

İSMAİL YILDIRIM'DAN BAYRAM MESAJI

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 92.yıldönümünde birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Başkan Yıldırım mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’inci yıldönümünü gururla kutlamaktayız. Cumhuriyet, vatanı işgal edilmiş olan bir milletin bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği millî mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferdir. Bu sebeple Cumhuriyetimizin 92 yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit ve inançla yürümenin kararlılığı içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”

YENİ LEZZET DURAĞINIZ BEYZA KOKOREÇ GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Karamürsel'in sevilen simalarından Metin Kocakır yeni iş yeri olan BEYZA KOKOREÇ isimli mekanını AK Parti Kocaeli Millet Vekili İlyas Şeker ve bir çok kişinin katılımı ile birlikte dualarla açtı. Karamürsel'in sevilen simalarından ve Ak Parti ilçe teşkilatının vazgeçilmez isimlerinden olan Metin Kocakır Karamürsel Ereğli D-130 Karayolu ereğli ışıklarda yol üzerinde Aydın Ekmek fırınının yanında Beyza Kokoreç isimli yeni yerini Karamürsel Ak Parti ilçe başkanı Recep Demirel ve bir çok partilinin katılımı ile kaplarını açtı.

DİYANET'TEN NAMAZ SAATLERİ İÇİN UYARI 15 GÜN DİKKAT EDİN

Saatlerin geri alınmasının bir hafta ertelenmesi sonrasında Diyanet, takvimlerdeki namaz vakitlerine 1'er saat eklenmesi uyarısı yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı, daha önceki açıklamalara göre yarın sabaha karşı sona ermesi beklenen ileri saat uygulamasına 2 hafta daha devam edileceğini, bu nedenle basılı takvimlerdeki vakit namazı saatlerinin 15 gün süreyle hatalı olacağı uyarısını yaptı.

Dünya saatleri geri alıyor, Türkiye saatleri durduracak

Dünya saatleri geri alıyor, Türkiye saatleri durduracak Dünya genelinde birçok ülke 25 Ekim tarihinde saatlerini 1 saat geri alıyor. Ancak Türkiye bu seneye özel olmak üzere bu tarihi 8 Kasım'a erteledi. Peki kullandığımız cihazlarımız bunun farkında mı? Yarın sorun yaşamamak için bilgisayarınızda ve telefonlarınızda bu ayarları yapmayı unutmayın.

KARAMÜRSEL'İN SEVİLEN RADYOCUSU ASKERE GİDİYOR

KARAMÜRSEL'İN SEVİLEN RADYOCUSU ASKERE GİDİYOR Karamürsel'de 2007 yılında radyo camiasına merhaba diyen, ardından Kocaeli ve Düzce’de çeşitli radyolarda görev yapan Recep ÖZGÜNEŞ, vatani görevi dolayısıyla Final programı yaparak dinleyenlerine veda etti. Program boyunca sosyal medya ve telefonlarla dinleyenler ÖZGÜNEŞ’e ulaşarak hayırlı teskereler dilediler. Son olarak Karamürsel’in ilk ve tek radyosu olan Radyo Karamürsel’de Yayın Müdürü, Program Yapımcısı ve Sunucusu olarak görev yapan ÖZGÜNEŞ, vatani görevini , kısa dönem Piyade Er olarak önce Samsun Merkez’de, ardından Hatay İskenderun’da yapacak. Bizlerde Karamürsel.tv Ailesi olarak başarılı radyocu muza hayırlı teskereler dileriz.

Karamürsel Fulacıklılar Kültür Kalkınma ve Dayanışma Derneği yöresel kıyafetleriyle açıldı

Karamürsel ilçesine 28 kilometre uzaklıkta bulunan muhacir köyü olarak bilinen Fulacık, mahalle statüsü sonrasında Karamürsel’in en uzak mahallerinden biri konumunda olarak bilinen Fulacık geçtiğimiz yıl kurulan Fulacıklılar Kültür Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nin şubesini Karamürsel Merkezi olan 4 Temmuz Mahallesi 2133. Sokaktaki adresinde Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Özaslan, Karamürsel CHP İlçe Başkanı Şinası Yazar, CHP Karamürsel Kadın Kolları Başkanı Zuhal Öztorun, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve Fulacık’lıların katılımıyla birlikte açılışı gerçekleştirildi.

Büyük ikramiye Karamürsel'e çıktı işte tahlililer

Mopaş 'Anahtar Sende Kampanyasının' Karamürsel talihlileri hediyelerini aldı 'Amaç yaşadıkça paylaşmak' sloganıyla yoluna devam eden Mopaş'ın 01.05.2015 / 16.07.2015 tarihleri arasında düzenlediği 'Anahtar Sende' kampanyası çekilişi yapıldı. 3 Mercedes CLA 200, 50 Tatil, 20 Macbook, 20 Iphone 6, 20 Ipad Air 2 hediyelerinin talihlileri Milli Piyango idaresinin izni ile 08.08.2015 tarihinde noter huzurunda yapılan çekiliş ile belirlendi. ‘Anahtar Sende’ kampanyası ile toplamda 61 Mopaş mağaza müşterisi hediye kazandı.

Tepeköy Göletinde Sona Yaklaşıldı

Kocaeli Karamürsel Tepeköy Gölet inşaatının fiziki yapımının yüzde 63’ü tamamlandı. Proje ile yılda 980 bin TL gelir sağlanması bekleniyor. Devlet Su İşleri 1. (Bursa) Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahası içerisinde yer alan ve sulama maksatlı yapılan Kocaeli Karamürsel Tepeköy Göleti inşaatının fiziki yapımı yüzde 63 seviyesine ulaştı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı

Silah altında iken sözleşmeli er olarak seçilen lise mezunlarının, ön sözleşme imzalamalarına (sınav, sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturmasının tamamlanmasını müteakip eğitim birliklerine katılmalarına) kadar geçirdikleri sürenin tamamı askerlik hizmetinden sayılacak; bahse konu adaylar sözleşmeli er olarak temin edilerek ön sözleşme imzalamalarını müteakip mükellef askerlik hizmetinden ayrılarak sözleşmeli er oryantasyon kursuna alınacaklardır. Mükellef askerlik hizmetinden kalan süreleri sözleşmeli er olarak tamamlattırılacaktır.

ALİ KARACAN YEĞENİM HALA YOĞUN BAKIMDA DUALARINIZI BEKLİYORUZ

Geçtiğimiz günlerde Karamürsel D-130 karayolu Kayacık Mahallesi Beton Yol Mevkiinde durakta beklediği sırada trafik kazası geçiren karamürsel'in sevilen simalarından ve Karamürsel Belediye Başkan yardımcısı Ali Karan'ın eğeni olan Abdulkadir Ekin kaldırıldığı Seka Devlet Hastanesinde geçirdiği bir dizi ameliyat neticesinde yaşama tutundu.Üç gündür yoğun bakımda olan Ekin ile yakından ilgilenen Karacan yaptığı açıklamada ailesi,akrabaları ve yakınları ile umutla bekliyoruz.Bütün imkanlar kullanılarak keren her şey yapılmıştır.Dualarımız bir an önce iyileşerek aramıza dönmesi yönündedir.Bütün herkesten dua bekliyoruz dedi. BİNLERCE MAİL VE ONLARCA TELEFON Abdulkadir Ekin için gazetemize bir çok mail ve telefon aldık.Durumu ile alakalı bilgi isteyen bir çok takipçimiz mutlu haberlerini bekliyor.Umarız kısa sürede sağlığına kavuşur ve dualar kabul olur biran önce tekrar aramıza döner.

İSMAİL YILDIRIM SABAH TABURCU OLDU

Hafta sonu antrenman yapmak üzere Ahmet Taşçı ve bir kaç arkadaşı ile kapalı spor salonunun arkasında bulunan idman sahasında idman yaptıkları sırada İsmail Yıldırım'ın zıpladığı sırada ayağını ileri atması ile sağ ayak tendonlarını yırttığı ve yere düştüğü belirtildi. Yıldırım, bunun üzerine Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. İsmail Yıldırımın sağlık durumunun iyi olduğu ve sabah hastaneden taburcu olarak evinde istirahat ettiği belirtildi.

Sigaraya zam geliyor

Alkol ve sigaraya zam üstüne zam yapılırken, bir darbede Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelecek. Sigaraya SGK zammı yolda… Tütün Mamullerinin Üretim ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te yapılması beklenen düzenlemeye göre, sigara satışlarından paket başına SGK payı alınacak. Sigara içenlerin içmeyenlere göre kronik rahatsızlıklara yakalanma riskinin daha yüksek olması ve bu pahalı tedavilerin SGK tarafından finanse edilmesi, yeni bir uygulamayı gündeme getiriyor.

İSMAİL YILDIRIM ANTRENMAN SAHASINDA SAKATLANDI

Bugün öğlen saat 13.30 sularında antrenman yapmak üzere Ahmet Taşçı ve bir kaç arkadaşı ile kapalı spor salonunun arkasında bulunan idman sahasında idman yaptıkları sırada İsmail Yıldırımın zıtladığı sırada ayağını ileri atması ile sağ ayak tendonlarını yırttığı ve yere düştüğü belirtildi.Bunun ardından olay yerine çağrılan 112 Acil servis ekipleri Yıldırıma ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Yıldırımı Seka Devlet Hastanesi'ne götürdükleri belirtildi. Yıldırım hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından durumun ciddiyetini koruduğu için ameliyat yapılmasına karar verdikleri belirtildi. Yapılacak ameliyatın ardından Yıldırımın uzun bir süre dinlenmesi gerektiğini bilgisi alınırken bu tarz sakatlılar'da daha ciddi sorunlar oluşa bileceğini bildiren yetkililer Yıldırımın bünyesinin çok iyi olduğunu ve bu sıkıntıları atlatarak kısa zamanda sağlığına kavuşacağı bilgisini verdiler. Bizlerde Karamürsel.tv ailesi olarak sayın başkanımıza acil şifalar diliyoruz.Umarız kısa zamanda eski sağlığına kavuşur.

Karamürselli Deniz Demirler ekranların aranılan ismi olmayı başardı

Karamürselli Deniz Demirler ekranların aranılan ismi olmayı başardı son dönemlerde özellikle Türkiye'de en çok izlenen ve takip edilen dizilerde sergilediği performansla yapımcılarında gözüne girmeyi başardı. Son olarak vizyona giren ve eşsiz oyuncu kalitesiyle bir çok kişi tarafından takip edilen eşkıya dünyaya hükümdar olmaz isimli dizide rol alan Deniz Demirler çok yakında yeni sürprizlerle ekranlarda olmaya devam edecek.

Arh ( - ) ACİL KAN ARANIYYOR

İzmitli futbolcu Özden Öngün’ün annesi için acil olarak 5-6 ünite A RH (negatif) kan aranıyor İstanbul Ulus-Etiler’de Liv Hospital Hastanesi’nde yatmakta olan İzmitli futbolcu Özden Öngün’ün annesi için 5-6 ünite A RH (negatif) kan aranmaktadır. Hasta için kan vermek isteyenler Kızılay İş Merkezindeki Kan Bağış Merkezine başvurabilirler . İletişim için: Özden Öngün: 0532 726 56 08

ENGİN YILMAZ 'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Karamürsel esnaflarından ENGİN YILMAZ Pastahaneleri işletmecisi Engin Yılmaz kendi sosyal paylaşım sitesindeki hesabında paylaştığı fotoğrafla bir kez daha gönüllerde taht kurmayı başardı. Sosyal paylaşım sitesi Hesabından şu notla yaptığı paylaşım taktir topladı. " EYY KARAMÜRSEL HALKI BU AKŞAM 2 SAATLİK DÜKKANIMIZI ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KAPATIYORUZ ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜYORUZZ ESNAF KARDEŞLERİMİZ ABİLERİMİZ HALK HERKES TEK YÜREK OLACAĞIZ ŞEHİT BİZİM BAYRAK BİZİM KAN BİZİM AŞK BİZİM GELİYORUZZZ MÜNKÜN OLAN ESNAF ABİLERİMİZ KARDEŞLERİMİZ İDE BEKLİYORUZ DÜKKANLARI KAPATIYORUZ.." Bütün esnaflarımızdan aynı hassasiyeti ve sağduyuyu bekliyoruz. Yer : Karamürsel Alp Kabristanlığı Saat. 19:30 Bayrağını al sende gel.

TSK ŞEHİTLERİ VE YARALILARI AÇIKLADI

06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

Toplam 516 haber.