Yaşam

Yaşam Haberleri

Mavi bayraklı altınkemer plajı ramazanda da dolu

Mavi bayraklı altınkemer plajı ramazanda da dolu Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın çevre ve turizm konusunda belirlediği 32 kritere uyan Karamürsel Altınkemer Halk Plajı kriterlerini koruyarak bu yıl da mavi bayrak almaya hak kazanarak ramazan ayında da dolu. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın çevre ve turizm konusunda belirlediği 32 kritere uyan Karamürsel Altınkemer Halk Plajı kriterlerini koruyarak bu yıl da mavi bayrak almaya hak kazanarak ramazan ayında da dolu.

İzmitli kızların kavgası İnternet'e düştü ve izlenme rekoru kırdı.

İzmitli kızların kavgası internete düştü ve çok kısa sürede izlenme rekoru kırdı İzmitli bir grup liseli, Facebook'ta haklarında ileri geri konuştuğunu iddia ettikleri başka bir kızı tekme tokat dövdü. Öfkeli liselilerin elinden kurtulan kız, daha sonra doğruca polise gideceğini belirtti. Genç kızların kavgası sosyal medyada kısa sürede inanılmaz şekilde izlenme rekoru kırdı.

KOSGEB kursiyerlerine sertifikaları verildi

KOSGEB ve Karamürsel Belediyesi İşbirliği ile verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan kursiyerlere sertifikaları verildi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kocaeli Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Karamürsel Belediyesi İşbirliği ile verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Karamürsel Su Altı Sporları Derneğinde düzenlenen sertifika törenine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, KOSGEB Kocaeli Hizmet Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Koordinatörü Tuba Türkmen ve kursiyerler katıldı.

Haram parayla iftar verilirmi ?

İftar vermenin fazileti Onbir ayın sultanı Ramazan ayında her sene olduğu gibi oruç ve Ramazan ile ilgili bazı sorular akla geliyor. İftar vermenin sevabı nedir? Haram parayla iftar verilir mi? İftar ettirme sevabı var mıdır? Oruçlu olmayanı iftara davet etmek caiz midir? Sorularının cevabı haberimizde

Karamürsel'de Acil Kan 0 rh ( + )İhtiyacı

Karamürsel'de Acil Kan 0 rh ( + )İhtiyacı kan vermek isteyen vatandaşların acil olarak Karamürsel Zabıta Müdürlüğüne gitmeleri rica olunur.

Karamursel Zabıtaları Ramazan Denetiminde

FIRINLAR DENETLENDİ Zabıta ekipleri, ekmek ve unlu mamullerin imalatını yapan fırınları denetleyerek hijyen konusunda uyarılarda bulundu. Ekipler imalathanenin temizliği, işletmelerin iş yeri ruhsatı, sağlık muayene cüzdanları, fiyat tarifelerini inceledi. Karamürsel’de yıl boyunca gıda denetimlerini aralıksız sürdüren ve vatandaşların sağlıklı temiz gıdaya ulaşması için çalışan Karamürsel Belediyesi Zabıta Ekipleri, eksiği olan işletmeleri uyarı yaparak ihtarda bulundu

Ramazan'da ağız kokusu için öneriler

Oruç tutarken karşılaşılan sorunlardan biri de ağız kokusu. Medipol Üniversitesi Hastanesi Diş Hekimliği FakültesiEndodonti Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gündoğar; Ramazan ayında ağız kokusunu önlemenin ve ağız sağlığını korumanın yollarını anlattı.

Parlak ve canlı saçlar için 8 altın öneri

Yaz öncesi sağlıklı, parlak ve canlı saçlar için 8 altın öneri ile canlı saçlara sahip olun.. DS Laboratories saç uzmanları, yaz öncesi sağlıklı, bakımlı ve canlı saçlara sahip olmak için 8 altın kuralı açıkladı. ABD’de saç ve cilt bakımı sektörünün önde gelen markalarından DS Laboratories’in saç uzmanları, hava sıcaklarının arttığı yaz ayları öncesinde sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak için yapılması gerekenleri ve önerilerini açıkladı.

Karamürsel Sanat Derneği Açıldı

Karamürsel Sanat Derneği Açıldı Kocaeli’nin Karamürsel İlçesinde Sanat Derneği Açıldı. Karamürsel Balık Adası Karşısı Fenerbahçeliler Derneği Yanında kurulan Karamürsel Sanat Derneği (KSD) Gitar resitali açılışa renk kattı.

Doğum gününe göre kişilik özellikleri

Doğum gününüze göre kişilik özellikleriniz değişiyor. İşte gün gün kişilik özellikleri… Doğar doğmaz nasıl bir isme sahip olunuyorsa, yine doğum tarihiyle birlikte herkes bir kişilik özelliğine sahip oluyor. Gary Goldschneider ve Joost Elffers’in hazIrladığı “The Secret Language of Birthdays” (Doğum Günlerinin Gizemli Dili) adlı kitaba göre, İşte doğum günlerine göre kişilik özellikleriniz :

Benzin ve motorin fiyatlarında artış

Türkiye’de benzin ve motorinin litre fiyatlarında artış yaşandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Mayıs 2015 Petrol ve LPG Piyasası Fiyatlandırma Raporu’nu açıkladı. Buna göre, 95 oktan kurşunsuzbenzinin litresi nisanda ortalama 4,52 liradan satılırken, geçen ay bu rakam 20 kuruş artarak 4,72 liraya yükseldi.

İlçemiz'de Aziz Kaya Tarafından Erva Kuruyemiş açıldı

Karamürsel’in tanınmış simalarından Aziz Kaya tarafından Erva Kuruyemiş açıldı. İşyerinin açılışına katılan davetlilerle yakından ilgilenen Kaya ve ailesi Karamürsel halkına en iyi ve kaliteli hizmeti vermek amacıyla Erva Kuruyemişi açtıklarını söyledi. Din görevlilerinin yaptığı duaların ardından Erva Kuruyemiş’in açılışına katılan misafirlere şerbet ve lokum ikram edildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü için bütün Karamürsel el ele

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Karamürsel Kaymakamlığı önderliğinde, KAPAM ve Karamürsel İmam Hatip Ortaokulu koordinatörlüğünde KARSAD ve Karamürsel Yelken Kulübü'nün faaliyetleri eşliğinde gerçekleştirilecek olan etkinliğe tüm halkımız davetlidir. 09:45 te KARSAD önünden çöp toplayarak hareket ediyoruz, 10:30 da Atatürk Anıtında buluşuyoruz, ardından saat 11:00 da Kültür Merkezi'ndeki programa katılıyoruz. Çevremizi nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakabilmek adına herkesi bekliyoruz.

Fulacık'ta bahar şenliği çok keyifli geçti

Fulacık’ta bahar şenliği çok keyifli geçti Karamürsel Fulacıklılar Kültür Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Bahar Şenliği yapıldı. Şenliğe, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Taşköprü Belediye Başkanı Orhangazi Belediye başkan vekili, siyasi parti milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlik Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Dernek Başkanı Tahsin Uslu ve Fulacık Mahalle Muhtarı Ömer Can birer konuşma yaparak, bu tür şenliklerin, sahip olduğumuz milli ve kültürel değerlerimizin yaşatılmasının yanı sıra, birlik ve beraberliğimizin de daha da güçlenmesine vesile olduğunu kaydederek, şenliğe katılanlara teşekkür ettiler. Bahar Şenliğine katılan misafirlerin tanıtılması ve konuşmaları ardından derneğin düzenlediği çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı şenlikte konuklara çeşitli ikramlar yapılarak davetliler canlı müzik eşliğinde eğlendi. Dernek Başkanı ve Fulacık Mahalle Muhtarı şenliğe katılan, destek olan ve ilgi gösteren herkese teşekkür ettiler.

Cuma günleri okunması tavsiye edilen dua ve esmalar :

Cuma günleri okunması tavsiye edilen dua ve esmalar : Cuma günleri okunması tavsiye edilen Esmalar: İmam-ı Gazali'ye göre Cuma günü bin kere Ya Allah diye okuyanlar evliyalar sınıfına katılırlar. Yine Cuma günü namazdan önce yüz defa “Ya Allah, Ya Hu” diyen kimsenin hayırlı dileği gerçekleşir. Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Rahman” diyenler unutkanlıktan ve gafletten kurtuldukları gibi kalpleri de nurlanır.

Helin Özdemir, Özkan Kan evleniyor

Helin Özdemir, evleniyor Karamürsel’in tanınmış isimlerinden Emekli Öğretmen Ayfer ve Doktor Şükrü Özdemir’in biricik kızı Helin Özdemir dünya evine giriyor. Altınova Altıntaş Mermer şirket ortaklarından Hasan ve Sümme Kan’ın oğlu Özkan Kan’la 13 haziran cumartesi günü saat 19.00’da İzmit/Başiskele The Ness Hotel’de yapılacak düğün töreniyle dünya evine girecek olan Helin Özdemir ve Özkan Kan ve aileleri tatlı telaşın içindeler. Bizlerde kendilerine bir ömür boyu mutluk dileklerimizi iletiyoruz. Not; 10 Haziran Çarşamba günü saat 19.30’da Yalova Elegance Resort Hotel’de bayanlara kına gecesi yapılacak.

Yıldırım'dan Çayır , Çimen Jesti

Karamürsel Belediyesi ve ilçe emniyet müdürlüğü personeli, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tarafından düzenlenen piknikte bir araya geldi. Karamürsel Sunni Baba Mesire alanında düzenlenen pikniğe Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım eşiyle birlikte, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Coşar Özler ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Mürselpaşa Camiinde bu dönemde icazet alan Talebelerin Törenle Belgeleri Taktim Edildi

Mürselpaşa Camiinde bu dönemde icazet alan Talebelerin Törenle Belgeleri Taktim Edildi İlçemizin en aktif camilerinden birisi olan Mürselpaşa Camiinde bu dönemde Kur'an'ı Kerim'in tümünü Arapça metnini ve Meali şerifini tek tek sayfa sayfa hocalarının önünde okuyarak icazet alanların mutlulukları görülmeye değerdi. Bu dönem icazet Alanların İsimleri Şu Şekilde. - İbrahim KOTAN : 79 yaşında, emekli. Kur'an'ı Kerim'in tümünü (Arapça metnini ve Meali şerifini) tek tek sayfa sayfa hocalarının önünde okudu. Bu program yaklaşık 3 sene sürdü. - Osman ÖZTÜRK: 70 yaşında, emekli. Kur'an'ı Kerim'in tümünü Arapça metnini ve Meali şerifini) tek tek sayfa sayfa hocalarının önünde okudu. Bu program yaklaşık 3 sene sürdü.

Dilekçe yaz, borcundan kurtul !

Borçları sildirmek için 3 aylık bir süre öngörüldü. Bu süre 31 Temmuz 2015'te sona erecek. Bu tarihe kadar borcunu ödemeyen, yapılandırmayan herkes sildirme işleminden yararlanacak ve kurum kendiliğinden borçları silecek. Borçlarla birlikte hizmetler de dondurulacak ve ileride istenirse yeniden para ödenerek emeklilik hesabına katılacak. Ama ödeme yapılırken o zaman geçerli olan asgari ücret baz alınacak.

Toplam 516 haber.