Yaşam

Yaşam Haberleri

Tüpraş eleman alacak

2015 yılında firmalar işçi ve personel ilanlarını açıklamaya başladı. TÜPRAŞ İşçi Personel Alımı İş başvurusu yapmak isteyen adaylar da bir an önce ilanların açılmasını bekliyor. Ülkemizin önde gelen firmalarından olan TÜPRAŞ, eleman alımı yapacağını duyurdu.

Facebook, Twitter ve YouTube'a yasak kararı

Savcının rehin alınma karelerinin yayınlanması üzerine, yargıdan sosyal medyaya yönelik erişim engelleme kararı çıktığı öne sürülüyor. Twitter ve Youtube'a bir süredir erişim sağlanamıyor. Hürriyet Dünyası'na açıklama yapan Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı'ndan bu yönde bir yazının kendilerine geldiğini; ancak sürecin devam ettiğini kaydetti.

Ruhan Odabaş, Pazartesi Şiirlerini imzaladı

Gazetemiz köşe yazarlarından gazeteci-yazar Ruhan Odabaş, kitapseverlerle buluşturduğu Pazartesi Şiirleri kitabını okuyucuları için imzaladı. Kentimizin usta kalemlerinden ve Kocaeli Gazetesi köşe yazarlarından Ruhan Odabaş, yeni şiir kitabı “Pazartesi Şiirleri”ni düzenlenen imza töreniyle sevenleri için imzaladı. Dilayla Cafe’de gerçekleşen “Pazartesi Şiirleri” kitap tanımında Ruhan Odabaş’ı dostları, sevenleri okuyucuları da yalnız bırakmadı.

Kayahan hayatını kaybetti (Kayahan kimdir?)

Bir süredir hastanede tedavi altında olan Kayahan yaşamını yitirdi. Kayahan, hastalığının ilerlemesi sonucu oluşan solunum yetmezliği ve bunun beraberinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Artık Kabus Bitiyor Cepten tacizi bitirecek yasak 1 Mayısta başlıyor

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkmen, firmaların izinsiz mesaj göndermelerini ve telefon aramalarını yasaklayan Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 1 Mayıs'ta yürürlüğe gireceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Türkmen tacize varan SMS, elektronik posta gibi mesajlardan ve aramalardan tüketicilerin şikayetleri üzerine böyle bir yasal düzenleme gerçekleştirildiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

Saatler ne zaman ileri alınacak ?

SAATLER EKİM AYINDA GERİ ALINMIŞTI Yine günışığından daha fazla yararlanılması amacıyla 26 Ekim pazar günü saatler 1 saat geri alınmıştı. SAATLERİ NEDEN İLERİ ALIYORUZ ? 16 Şubat 2014 tarih ve 28915 sayılı Resmi gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında uygulamanın amacı, 'gün ışığından daha fazla yararlanmak' olarak belirtiliyor.

Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Karamürsel'de Kuruldu

Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Karamürsel’de Selma Platin Pek tarafından kuruldu. Derneğin açılışını Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karacan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Derneklerden Sorumlu Veteriner İbrahim Şüler, Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkanı Selma Platin Pek, Yönetim Kurulu Üyeleri Arzu Elif İntepe, Derya Yücesan, Minel Gizem Pek, Hatice Demircioğlu, Denetçi Veteriner Mustafa Demir, Fatma Şeren, Şerife Işıkyol, Filiz Demir ve Nilgün Kaşkaya, İstanbul Hayvan Hakları Derneği Başkanı Mirat Gürol, Anadolu Hayvan Hakları Federasyon Başkanı Nesrin Çıtırık, CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Öztorun ve hayvan severler gerçekleştirdi.

Said Nursi Ölümünün 55.inci Yılında Rahmetle Anıldı

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 55. yıldönümü nedeniyle Yeni Asya Gazetesi İzmit Temsilciliği ve Risale-i Nur Enstitüsü işbirliği ile Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet Battal’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bir Tecdid Hareketi Olarak Risale-i Nur ‘İslâmın Çağdaş Adalet Teorisi’ konulu konferans düzenlendi. Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Abdussamet Hoca efendinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Programa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KOÜ Rektör Yardımcısı Bekir Çetin, Yeni Asya Gazetesi Yazarı Halil Uslu ve çok sayıda davetli katıldı.Kur’an tilaveti’nin ardından Risale-i Nur Enstitüsü Sekreteri Ahmet Dursun açılış konuşması yaptı.

ÇOK ACİL KAN ARANIYOR

ÇOK ACİL KAN ARANIYOR Küçük bir çocuk için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatmakta olan bir hasta için A RH (+) pozitif kan aranıyor Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatmakta olan 13 yaşındaki Berkay Ocak adlı hasta için A RH (+) pozitif kan aranıyor.Bu küçük çocuğa Kan vermek isteyenlerin 0535 216 08 26 nolu telefondan aile ile iletişime geçmesi gerekiyor.

Karamürsel'de Aşık Veysel Şatıroğlu'nu Anma Programı Düzenlendi

İlçemiz Nazmi Oğuz Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu nu anma programı 20.03.2015 Günü Akşamı Karamürsel Kültür Merkezinde yapılan müthiş bir gösteri ile Karamürsel halkına sunuldu.

Aşık Veysel'in ölümünün 42. yılı

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 42'inci yılında, Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı. Sivas Valisi Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, bazı protokol üyeleri ve Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu ile Cumhuriyet Üniversitesi Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ozanın mezarını ziyaret etti.

20 Mart'ta Güneş Tutulması Yaşanacak

20 Mart Cuma günü yaşanacak "Güneş Tutulması" hava koşulları uygun olduğu takdirde, Türkiye'nin her yerinden izlenebilecek. İzmir için tutulma 10.48'de başlayacak ve 12.55'de bitecek.

Karamürsel'de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Karamürsel'de Çanakkale Şehitleri Anıldı Karamürsel Belediyesi Türk Sanat Müziği koro Şef Sevinç Dikici önderliğinde yönetilen koroda Karamürsel Bey Eğitim Merkezi Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de koro ekibi ile birlikte sahne alarak birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Ayrıca öğrenciler seslendirilen eserlerle birlikte Ege yöresine özgü Zeybek gösterisi de yaparak davetlilere unutulmaz bir program sunuldu.

Süleyman Özışık tarafından Yeni Türkiye Söyleşileri

Yeni Türkiye Söyleşileri kapsamında Gazeteci Yazar Süleyman Özışık tarafından 17-25 Aralık Operasyonları ve Çözüm süreci konulu konferans verilecek. 19 Mart 2015 Perşembe günü Saat 20.15’de Karamürsel Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan programa tüm Karamürsel halkını davet eden Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yapmış olduğu açıklamada “Düzenlemekte olduğumuz tüm etkinliklere başta gençlerimiz olmak üzere tüm ilçe halkımızı davet ediyorum” dedi.

KARSAD Yeni Yönetiminden Yıldırıma Ziyaret

KARSAD Başkanlığına seçilen Zeki Şirinoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Coşkun, Tuba Türkmen, Hüseyin Genç, Turan Karabulut, Muharrem Nuri Yönaç, Kerem Işık, Denetleme Kurulu Üyeleri Kadri Bağlar, Ahmet Taşçı hazır bulundu.

Karamürsel Alp Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği Fidan Dikti

Kocaeli’de izcilik ve çeşitli spor alanlarında aktiviteler yapan Kocaeli Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ile ÇEKÜD’ün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kandıra Sarışeyh mahallesinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi alanında “Bir Fidan Bin Hayat” kampanyası kapsamında fidan dikme programı düzenlendi. Programa Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney’in yanısıra Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği , Mahmut Esad Coşan Camii Derneği, Karamürsel Alp Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği, Gölcük Kültür ve Çevre Derneği, Gölcük Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü, Kocaeli Hanımlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği , Gölcük Arife Hanım Çevre ve Dostluk Derneği, Başiskele Reyhan Hanımlar Çevre ve Kültür Derneği ve Körfez Petek Hanımlar Derneği üyeleri katıldı.

Kocaeli’de domuz gribi!

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde şiddetli grip nedeniyle kontrole gelen bir hastanın yapılan tetkikleri sonucu, “Domuz gribi” olarak da bilinen H1N1 virüsü taşıdığı kesinleşti. Adı açıklanmayan hasta izolasyonlu özel odada tutularak tedavi ediliyor. Son bir ay içerisinde Düzce ve Manisa’da domuz gribi paniği yaşandı.

Arda'nın "Ekmek Almaya Giderken" Notuyla Paylaştığı Fotoğraf Olay Oldu

Arda'nın "Ekmek Almaya Giderken" Notuyla Paylaştığı Fotoğraf Olay Oldu Arda Turan'ın 'Ekmek almaya giderken' notuyla Instagram hesabından paylaştığı fotoğraf takipçileri tarafından çok sayıda beğeni ve yorum aldı. Futbol hayatına İspanya'nın Atletico Madrid takımında devam eden milli futbolcu Arda Turan'ın bisiklet üzerinde verdiği pozu olay oldu.

Çanakkale 100 Yaşında Konseri

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100.yıldönümü sebebiyle “Çanakkale 100 Yaşında” Konseri düzenleniyor. 16 Mart 2015 pazartesi günü saat 20.00’de Karamürsel Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan konserde Şef Sevinç Kaya Dikici öncülüğünde koro ekibi tarafından birbirinden güzel sanat müziği eserleri seslendirilecek.

Toplam 516 haber.