Yaşam

Yaşam Haberleri

Büyük Ustayı Kaybettik

Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, 72 yaşında vefat etti. Koç Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan açıklamada, karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan'dan beri hastanede tedavi altında bulunan Zeki Alasya'nın saat 10.32'de hayatını kaybettiği bildirildi. Zeki Alasya, 18 Nisan 1943'te İstanbul'da doğdu. Robert Koleji'den mezun olan Alasya, tiyatroya 1959'da amatör olarak başladı. Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Filmlerde rol almaya 1972'te sonra başlayan Zeki Alasya, Metin Akpınar ile Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdu. Birçok filmde rol alan Zeki Alasya'ya, 1998'de Kültür Bakanlığı'nca "Devlet Sanatçısı" unvanı verildi. "Salak Milyoner", "Köyden İndim Şehire", "Güler Misin Ağlar Mısın", "Nereye Bakıyor Bu Adamlar", "Hasip ile Nasip" gibi filmleriyle eşleştirilmiş bir komedyen olarak ün kazanan Alasya, "Akasya Durağı" dizisinde "Nuri Baba" karakterini canlandırdı. Zeki Alasya, son olarak "Küçük Ağa" dizisinde "Mehmet Ağa" rolüyle sevenleriyle buluştu. Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, 2010'da, 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" aldı.

Karamürsel ADD'den yemekli gece

Karamürsel ADD’den yemekli gece Karamürsel Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) egemenlik ve dayanışma yemeği düzenledi. Elegance Resort Hotel’de 16 Mayıs 2015 Cumartesi saat 19.00’da başlayacak yemekli gece hakkında 0532 525 1157 numaralı telefondan bilgi alınabilinir.

Sanat Sokağımız Sezonu Yıldırım'la Açtı

İlçemiz İlhan Çınar Alanında her yıl yazın başlaması ile açılan sanat sokağının sezon açılışı gerçekleşti. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım sanat sokağı esnafını ziyaret ederek hayırlı kazançlar dileğinde bulundu. Sanat sokağı esnafının yaptıkları sanat eserleri ve bir birinden güzel ürünleri inceleyen Yıldırım, Geçtiğimiz yıl sanat sokağına katılan, Karamürsel Belediyesi’nin engellilere yönelik açmış olduğu el sanatları standını da ziyaret ederek talepleri hakkında bilgi aldı. Burada kendilerini ziyaret eden sanat sokağı sakinleri Başkana teşekkürlerini sundular.

Merak edenlere duyurulur 'Uray'ın anlamı Belediye demek

Merak edenlere duyurulur ‘Uray’ın anlamı Belediye demek Karamürsel’deki vatandaşlardan bir çok telefon ve mail alıyoruz, Karamürsel Sahilinde bulunan eski Karamürsel belediye binasının tadilatının ardından binaya ‘URAY’ yazılmasına karşılık, vatandaşlardan aldığımız bir çok mail ve telefonlarda binayı yapan firma adını yazmış diyenler yada ne anlama geldiğini öğrenmek isteyenler için bu konuda Karamürsel halkına açıklama yapmak zorunluluğu hissettik ve URAY’ın kelime anlamı eski Türkçede BELDİYE demek. Merak edenlere duyurulur. URAY ( بلدية )

İsmail Yıldırımı Umrede Ziyaret Ettiler

Karamürsel belediye başkanı Yıldırım’ın kutsal topraklarda olduğunu öğrenen ve Mekke’de ticaretle uğraşan Orhan Ihlamur yıldırımın kaldığı Anjum Otelde ziyaret ettiler. Orhan Ihlamur kutsal topraklara gelerek burada bulunan Yıldırımı ve Karamürsel’den gelen diğer tanıdıklarını ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Karamürselli Azem Emre Saltık, ilk kitabını yazdı

Karamürselli Azem Emre Saltık, ilk kitabını yazdı Karamürselli Azem Emre Saltık ‘Gölgem Gölgeni Sevdi’ adlı ilk kitabını yazdı. Karamürsel’de oturan Azem Emre Saltık ilk kitabını yazdı. Yaklaşık bir yıllık çalışma sonunda kitabını tamamladığını belirten Saltık, kitabında şiirsel, mistiksel, anlatım, doğaçlama, medcezir hüzünler ayrılık arayış insanın dünyasını sorgulaması konuların yer aldığı kitap 96 sayfadan oluşuyor. Bin adet basılan kitabın kapağı ise yine Karamürselli Feridun Yüksek tarafından tasarlandı. Azem Emre Saltık kitabı basım hazırlıklarında ve kapak resmini çizen Feridun Yüksel’e teşekkür etti.

Yelken Yarışlarında Karamürsel Yelken Kulübü farklılığını yine ortaya koydu;

Yarışlara, Bayramoğlu Yelken Kulübü, Çayırova Şişecam Yelken Spor Kulübü, Karamürsel Yelken Kulübü, Deniz Eğitim Komutanlığı - Deniz Gücü Yelken Takımı, İzmit Yelken Kulübü, Körfez Yarımca Yelken Kulübü sporcuları katıldı. İki gün süren yarışlarda yelkenciler zorlu hava şartlarında mücadele ederek, yarışları tamamladılar.

Karamürselli öğrenciler 150 adet fıstık çamı dikti

Karamürsel Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi öğrencilerinin ağaç dikme etkinliği Oluklu köyünde gerçekleştirildi. Orman İşletme Şefliği gözetiminde 150 adet fıstık çamı fidesi dikildi. Geçen yıldan deneyimli oldukları için işlerini çabuk bitiren öğrenciler doğanın keyfini çıkarma fırsatını da değerlendirdiler. Bu yılki etkinliğin teması ‘koruma’ kavramı olduğunu belirten öğrenciler. ‘Kimyasal atıkların su, toprak ve soluduğumuz havada yarattığı kirlenmenin ancak koruma bilincinin yükseltilmesiyle önlenebileceği belirtti. Öğrenciler fidan dikimin tamamlayarak, ‘Dünyada hayatın devamlılığının sağlanması için yaşam ortamının ekosistemin korunmasının esas olduğuna vurgu yapıldı’ dedi.

KAU'den Karamürsel'de Sinema Semineri

------------------------------ Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile Karamürsel İlçesi Çevre Kültür Derneği ortaklığından planlanan Sinema Semineri Karamürsel Anadolu Meslek ve teknik Lisesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin, yaşadığı coğrafyayı tanıması ve sanatsal etkinliklere bilinçli katılımını sağlamak amacıyla oluşturulan Kültür Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirilen Sinema seminerinde Kocaeli Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Nigar Pösteki, Öğretim Görevlisi İren Didem deveci ve Yard. Doç. Dr. Özgür Velioğlu tarafından, Dünya Sinema Tarihi, Bir Film Nasıl Okunur, Sanat Sineması ve popüler Sinema Farkı konular işlendi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin sorularını da yanıtlayan öğretim üyeleri, ‘üniversitede kapımız her zaman açık olacaktır dilediğinizde ziyaret edebilirsiniz’ dediler. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin teşekkürleri ile üç saat süren etkinlik sona erdi.

Karamürsel'de Spor Yapmayan Ev Hanımı Kalmayacak

Karamürselde ev hanımlarına yönelik spor kursları açılıyor. Sedanter (Hareketsiz) yaşamla mücadele kapsamında step, aerobik, pilates ve fitness eğitimleri verilecek. “Spor Yapmayan Ev Hanımı Kalmasın” projesi kapsamında ev hanımlarına hareketli yaşama bilincini, spor yapmayı ve obezite farkındalığını vermek hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı Toplum Sağlığı Merkezi, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün de desteklediği proje kapsamında spor step, aerobik, pilates ve fitness kurslarına katılmak isteyen bayanlar Karamürsel Belediyesi Spor Müdürlüğüne ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirler.

Cantuğ ve Hande evlilik yolunda ilk adımı attı

Karamürsel’in tanınmış ailelerinden Musa ve Dilek Akyıldız’ın biricik ve Akyıldız İnşaat ve Mühendislik Kol. Şti. Genel Müdürü, Okan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Cantuğ Akyıldız ile Yine Karamürsel’in tanınmış ailelerinden Yusuf ile Hatice Sağdınç ve Ömer Sağdınç, İsmet Yavuz’un torunu İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Hande Sağdınç evlik yolunda ilk adımı atarak nişanlandılar.

Karamürsel'de Yeni Hafriyat Alanları Açıldı

Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel ilçesinde yeni hafriyat sahası, inşaat yıkıntı alanı ve depolama sahası açtı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü tarafından yeni hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları depolama sahaları açıldı. YENİ ALANLAR İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR Karamürsel, Dereköy Mahallesi olmak üzere projeler tamamlanarak açılış hazırlıklarına başlandı.

Mürsel Alp Anadolu Lisesinden Başkan’a Teşekkür

Karamürsel Mürsel Alp Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Güneysu, Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Turan ve yönetimi ile birlikte Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette geçtiğimiz ay Romanya Targoviste’de Colegiul Economic “Lon Chica” okuluna gittiklerini belirten Okul Müdürü İsmail Güneysu yaptığı konuşmada “Romanya Karamürsel’e ziyarete geldiğinde bizlere her türlü desteği verdiniz. Sizlere okulumuza yaptığınız desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Romanya’ya gittiğimizde bizi çok sıcak karşıladılar ve sizlere selam gönderdiler” dedi. Başkan Yıldırım ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, eğitime yaptıkları desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Yıldırım, 23 Nisanda Çocuklara Özel Şenlik Düzenliyor

Karamürsel Belediye Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çocuk Şenliği düzenleniyor. Karamürsel Belediyesi çocukların geleceğimiz için çok önemli olduğunu belirterek “Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle yaşamımıza anlam katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, 20-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan çocuk şenliği programına tüm çocuklarımızı ve velilerimizi davet ediyorum” dedi. Şenlik programı kapsamında, şişme oyuncaklar, oyun parkları, yüz boyama, kostümlü animatör, palyaçolar, dans ve yarışmalar, pamuk şekeri ve Osmanlı macunu ikramı yapılacak.

Balık Adasındaki Gandi Cafe oldu Ada Cafe

Karamürsel balık Adasında bulunan Gandi Cafe devir edildi. Karamürsel’in tanınmış işletmecilerinden Osman Aksoy tarafından Balık Adasında çalıştırılan Gandi Cafe, Karamürsel Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif ve aynı zamanda Kaytazdere Kamyoncular Kooperatif Başkanı Halil Yanık’a devir etti. 450 bin lira gibi bir paraya devir edildiği iddia edilen Gandi Cafe devir işlemlerinin ardından adı değişerek ‘Ada Cafe’ adı altında Halil Yanık’ın oğlu ve damadı tarafından çalıştırıldığı da belirtildi bizde Yanık ailesine yeni işinde başarılar bol kazançlar dileğimizi iletiyoruz

Yıldırım Minik Öğrencilerle Stres Attı

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Özel Bonibon Kreş ve Gündüz Bakımevini ziyaret etti. Ziyaret sırasında minik öğrencilerle sohbet eden, öğrencilerin çaldıkları piyano ve söyledikleri şarkılara eşlik eden Başkan Yıldırım yaptığı konuşmada “Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın güzel ortamlarda kendilerini geliştirerek eğitim almaları bizleri memnun ediyor” dedi. Özel Bonibon Kreş ve Gündüz Bakımevi yetkilileri davetlerini kırmayarak ziyaretlerine gelen Yıldırım’a teşekkür ederek, okulları hakkında bilgi verdi.

Kandıra'da Yine Katliam

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği üyeleri dün Kandıra Kocakaymaz Köyü Ağva Yolu Aksakallar Hamitler yol ayrımında bir çok köpeğin ölmüş olduğunu gördü. Yaklaşık iki ay önce yine Kandıra Cezaevi lojmanlarının olduğu bölgede 3 köpek, tüfekle vurulmuş halde bulunmuştu. Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği’nin olayla ilgili suç duyurusunda bulunmasına rağmen yetkililerden henüz bir ses çıkmadı. Özellikle Kocaeli Kandıra bölgesinde hayvanlara eziyetin arttığı ve sürekli bir hayvan katliamının yaşandığını vurgulayan dernek üyeleri “Bu konularda Jandarma, Belediye ve İl Çevre Müdürlüğünün ortak bir çözüm yoluna gitmesi ve hayvana eziyet eden ve öldürenlerin en kısa zamanda tespit edilerek, gerekli yaptırımların sağlanması ve cezai işlemlerin gerçekleşmesi gerekmektedir” dedi.

Karamürsel'de Kars Çiftliği Açıldı

Karamürsel'de Kars Çiftliği Açıldı Kars Çiftliği Doğal Süt Ürünleri Yöresel Lezzetler Durağı, Kars ve Yalova illerinin ardından Karamürsel’de de açıldı. Kars Çiftliği Doğal Süt Ürünleri Yöresel Lezzetler Durağının açılışına Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Esnaf Odası Başkanı İsmail Aydın, Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, ilçe esnafı ve vatandaşlar katıldı.

YILDIRIM KO-MEK SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI

YILDIRIM KO-MEK SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI Kartepe ilçesindeki KO-MEK sergisinde 35 branşta eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı ürünler sergileniyor. Sergiyi ziyaret eden Kocaeli Büyükşehi Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "KO-MEK kurslarına gelenler depresyona girmiyorlar" dedi.

Toplam 516 haber.