Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber

Karamürsel başta olmak üzere Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber Haberleri

1 Mayıs katliamında öldürülen Hikmet Özkürkçü, mezarı başında anıldı

Hikmet Özkürkçü, mezarı başında anıldı Kanlı 1 Mayıs’ta hayatını kaybeden Özkürkçü, mezarı başında anıldı. Karamürsel Eğitim Sen Şubesi, 38 yıl önce 1 Mayıs 1977’de Taksim’deki kanlı 1 Mayıs’ta katledilen Karamürselli eğitimci Hikmet Özkürkçü’yü mezarı başında andı

Karamürsel'deki Denizin Rengine İhbar yağıyor !

Karamürsel’deki Denizin Rengine İhbar yağıyor! Karamürsel sahilinde yaklaşık bir ay önce ortaya çıkan ve hala kaybolmayan kahverengi tabaka görenleri hem şaşırtıyor, hem de ‘Kirlilik mi acaba?” korkusu yaşatıyor Karamürsel’de ilk olarak yaklaşık olarak bir ay önce görülen kahverengi tabaka ‘kirlilik’ olarak algılanmıştı. Karamürsel sahilini ve özellikle Balık Adası’nın içinde görülen kahverengi tabakanın evsel atıklar, fabrikalar veya gemilerden denize bırakılan pisliklerden kaynaklanmış olabileceği iddiası üzerine çok ihbar alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı yaptığı inceleme sonrasında İzmit Körfezi’ndeki kahverengi görüntünün kirlilikten kaynaklanmadığını, biyolojik bir durum olduğunu açıkladı. Yetkililer, bu durumun geçici olduğunu söylese de kahverengi tabakanın yaklaşık bir aydır yok olmaması vatandaşı endişelendirdi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilerek sahillere akın eden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında büyük bir şok geçiriyor. Karamürsel’in mavi sularının kahverengiye dönmesi, üstüne üstlük sahilleri köpük kaplaması üzerine telefona sarılan vatandaşlar ihbarda bulunuyor, önlem alınmasını istiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri “Denizde mevsimsel değişiklik nedeniyle bu durum yaşanıyor. Yağışlar ve sıcak havayla birlikte denizdeki azot fosforu artıyor. Bu nedenle çoğalan mikroorganizmalar ölerek denizin yüzeyine çıkıyor. Bu olay, suyun renginin kırmızı veya kahverengiye dönmesine neden oluyor. Bu durum doğal bir olay” açıklamasında bulunarak vatandaşların endişe edecek bir durumun olmadığını belirtti.

Altın Kemer Düğün Salonu Önünde Kontrolden Çıkan Araç Kaza Yaptı

Kontrolden çıkan araç ilk önce önündeki araca daha sonra beton bariyerlere çarparak durabildi Karamürsel girişi D-130 Karayolu Altın Kemer Kültür Merkezi önünde gerçekleşen trafik kazası korkuttu. Karamürsel girişi D-130 Karayolu Altın Kemer Kültür Merkezi önünde yaşanan trafik kazası korkuttu. Karamürsel Altın Kemer Kültür Merkezi D-130 Karayolunda yaşanan trafik kazasında 77 DY 669 plakalı otomobil önünde seyir halinde bulunan 41 PR 795 plakalı otomobile çarpmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun ortasındaki beton bariyerlere çarparak durabildi. Kazada her iki araçta maddi hasarlar oluşurken hiç kimsenin zarar görmedi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı

Alkollü Sürücü Faciaya Neden Oluyordu !

Karamürsel’de alkolü bir sürücü, az kalsın bir faciaya neden oluyordu. Karamürsel Kayacık Mahallesi D-130 Karayolu İmam Hatip Lisesi önünde yaşanan kazada seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden alkollü sürücü iki araca çarptıktan sonra dururken, alkolü sürücü, az kalsın bir faciaya neden oluyordu. Bu akşam saat 21.00 sıralarında İzmit İstikametine gitmekte olan A.D. (63) yönetimindeki kamyonet, Karamürsel Kayacık Mahallesi D-130 Karayolu İmam Hatip Lisesi mevkiine geldiği sırada, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce önünde seyir halindeki 41 J 3269 plakalı Karamürsel –İzmit hattı çalışan yolcu minibüsüne arkadan çarptı, daha sonra yolun ortasındaki tel örgülü çiti yıkarak karşı şeritten Yalova İstikametine gitmekte olan B.N. (34) yönetimindeki 77 AS 427 plakalı otomobile yandan çarparak durabildi. Kazada kimsenin burnu bile kanamazken olası bir faciaya ucuz atlatıldı. 148 promil alkollü çıkan 77 EE 965 plakalı araç sürücüsü A.D. ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı

Karamürsel'de Trafik Kazası 1 Yaralı

Karamürsel girişinde bulunan Altın Kemer Düğün Salonu otoparkında akşam saatlerinde 41 K 9645 Plakalı motosiklet sürücüsü Sinan Sarıtaş (24) Altın Kemer Düğün Salonu Otoparkında Sevir halindeyken direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaldırıma çarpıp takla attı. Kazayı fark eden vatandaşların olay yerine çağırdıkları 112 Acil servisi ekipleri yaralanan Sarıtaşa ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Karamürsel Devlet Hastanesine götürdüler. Olay yerine gelen trafik ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.

Bakıcısının elinden kurtulan 7 yaşındaki çocuğa araba çarptı

Karamürsel’de 7 yaşındaki çocuğa araba çarptı, yoğun bakıma alınan çocuğun hayati tehlikesi sürüyor. Karamürsel’de otomobilin altında kalan 7 yaşındaki Recep Halil Beyhan, yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor. Alınan bilgiye göre, 7 yaşındaki Recep Halil Beyhan bakıcısıyla Karamürsel Kayacık Mahallesi D-130 Karayolu Devran Oto Galeri önünden geçtiği sırada iddiaya göre bakıcısının elini bir an bırakarak tel örgülerin arasından yola fırlayan Beyhan, İzmit yönüne gitmekte olan 41 K 9212 plakalı U. Ö. adlı sürücünün kullandığı otomobil çarptı.

Bodrumda çıkan yangın korkuttu

Bodrumda çıkan yangın korkuttu Karamürsel’de bir evin bodrum katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi 207 Caddesinde bir evin bodrum katında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan Türker’e ait evin bodrum katında yangın çıktı. Yangını fark eden çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine itfaiye çağrıldı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alınarak, yangın kısa sürede söndürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Okullar 5 gün tatil

2015 TEOG sınavı 29 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe günü geçekleşecek. 1 Mayıs kutlamalarının hafta sonuna denk gelmesi ile birlikte 3 Mayıs Pazartesi günü de tatile eklenecek. Böylelikle 8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavı nedeni ile 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri için okullar 5 gün boyunca tatil olacak.

Lütfü Türkkan Karamürsele Ziyarette Bulundu

Milliyetçi Hareket Partisinin en aktif Milletvekillerinden biri olan Lütfü Türkkan bu günlerde yine dur durak bilmiyor. Kocaeli'ni adeta arşınlayan Türkkan Karamürsel’de coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Türkkan esnaf turundan sonra ilçe binasında teşkilatla bir araya geldi. Seçim öncesi Karamürsel’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra Karamürsel esnafını ziyaret etti. Sokaktaki vatandaşların yoğun tepkisini gören Türkkan Karamürsel'in kendi için çok önemli bir yeri olduğunu ve vakit buldukça bu güzel beldeye gelmekten keyif duyduğunu dile getirdi.

Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Umre Ziyaretinden Döndü

Umre Ziyaretinden Dönen Belediye Başkanı İsmail Yıldırımı Gölcük belediye başkanı Mehmet Ellibeş ve arkadaşları Hayırlı Olsun Ziyaret inde Bulundular Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, geçtiğimiz hafta Umre ziyaretini yerine getiren Belediye Başkanı İsmail Yıldırımı makamında ziyaret ederek Umre ziyaretinin hayırlara vesile olmasını temenni etti ve ”Cenab-ı Allah Umre ziyaretinizi kabul buyursun” dedi.

Karamürsel Sepetçisinden Çine İhraç

Ticarette ve üretimde dünya devi alan Çin’e Meşhur Karamürsel Sepetçisinden, Karamürsel Sepeti, Bambu Mobilya, Ahşap Masa sandalye ve Şark Köşesi ürünleri ihraç edilecek. Karamürsel Sepetçisi Firması, Dünya’nın bir çok ülkelerinden sonra ticaret ve üretimde dünya devi olarak bilinen Çin’e Karamürsel Sepeti, Bambu Mobilya, Ahşap Masa sandalye ve Şark Köşesi ürünleri ihraç edecek.

Karamürsel Belediyesi SGK Prim Borcuna Karşılık Binasını mı satacak ?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçluları 2014 listesini açıkladı. SGK verilerine göre borçlu listesinde bulunan Karamürsel Belediye’si borcuna karşılık. Karamürsel Belediyesi binasını satarak borcunu ödeyeceği iddia edildi Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) 2014 yılına ilişkin prim borçluları listesini açıkladı. SGK verilerine göre borçlu listesinde 116’ncı sırasında yer alan Karamürsel Belediyesi, borcuna karşılık Karamürsel Binasını satarak prim borcunu ödeyeceği iddia edildi.

Karamürsel'deki Bir Otelde Eşcinsellik İddiası !

İddiaya göre Karamürsel’deki Yüksek Okul’dan mezun olan İstanbul’da ikamet eden H.T. (21) adlı şahıs Karamürsel’de okuduğu dönemde Karamürselli B.N.T. (37) adlı şahısla tanışıp arkadaş olurlar hafta sonu Karamürsel’de bir araya gelen iki arkadaş dolaşarak vakit geçirirler, akşam Karamürsel’de bir otelde oda tutan iki arkadaş otel odasında alkol almaya başlarlar ancak bir süre sonra iddiaya göre B.N.T birlikte olmaya teklif ettiği H.T. arasında çıkan kavga sonucunda her iki şahıs da hastanelik olurken şahıslar bir birlerinden şikayetçi olmadığı belirtilirken Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Karamürsel İlçe Emniyet Müdürü Coşar Özler Terfi Etti

Emniyet teşkilatında çalışan ve geçtiğimiz sene terfi ettirilmeyen 653, 3. sınıf emniyet müdürü; 808, 4. Sınıf emniyet müdürü ve 759 emniyet amirinden Danıştay’a dava açanların çoğunluğu alınan yürütmeyi durdurma kararıyla bu ay içerisinde bir üst rütbeye terfi ettirildi. İlimizde de bir üst rütbeye terfi ettirilmeyen 12 emniyet müdürü ve amiri terfi etti. İlimizde görev yapan Cabir Yeşiltaş ve Zeynettin Sağlam 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne, Coşar Özler, Hakan Yağmur, Uğur Eldemir, Ercan Özkan, Ahmet Şahin, Mithat Aynacı, Turan Şahin ve Mehmet Şahan 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne, Yusuf Kün ve Necmi Uçar ise 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi etti.

Karamürsel'de Kullandığı Araç İçinde Kalp Krizi Geçiren Sürücü

Karamürsel'de Kullandığı Araç İçinde Kalp Krizi Geçiren Sürücü Cevat Akar (70) Çevredeki vatandaşların 112 Acil servisi araması ile hastaneye kaldırıldı. Olay bu gece Saat:23:00 sıralarında 4.Temmuz mahallesinde kullandığı araç içerisinde kalp krizi geçiren Cevat Akar ( 70 ) olayı gören vatandaşların 112 acil servisi araması ile olay yerine gelen 112 acil servis personeli ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Karamürsel Devlet Hastanesine götürülen Cevat Akar hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Karamürsel'de Uyuşturucuya Çifte Darbe

Dün gece geç saatlerde Karamürsel emniyeti uyuşturucuya çifte darbe vurdu. İlk olayda E.G ve M.B Uyuşturucu madde ile yakalanırken ikinci olayda M.E ve İ.T yakayı ele verdi olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken delillerin tamamlanması ile şüpheliler nöbetçi mahkemeye çıkacaklar. Ayrıntılar geliyor...

Karamürsel'de Elektrik Kesintisi Yapılacak

İlçemizde 29 Nisan 2015 tarihinde planlı elektrik kesintileri Elektrik dağıtım kurumu olan SEDAŞ, yaptığı yazılı açıklamada bakım onarım gibi sebeplerden ötürü ilimizde yapılacak olan planlı elektrik kesintilerini bildirdi. 29.04.2015 tarihinde Karamürsel ilçesinde saat 09:00 ile 09:30 arasında Karapınar Köyü, Akpınar Köyü, Safiye Köyü, Suludere Köyü, Osmaniye Köyü, 29.04.2015 tarihinde Karamürsel ilçesinde saat 15:00 ile 15:30 arasında Karapınar Köyü, Akpınar Köyü, Safiye Köyü, Suludere Köyü, Osmaniye Köyü, 29.04.2015 tarihinde Karamürsel ilçesinde saat 09:30 ile 15:00 arasında Osmaniye Köyü, Akpınar Köyü, Elektrik kesintisi uygulanacaktır.

Karamürselli Güreşçilerimiz Yarınki Güreşlere Hazır

TÜM KOCAELİLİ VATANDAŞLAR DA DAVETLİ Çok yakın bir zamana kadar Karamürsel sınırında yer alan ve eski beldemiz olan Altınova’nın Hersek Yağlı Güreşleri, yarın saat 11.00’de, Hersek Mahallesi’nde düzenlenecek. Güreşlerde 27 baş, 32 başaltı, 25 büyük orta ve diğer 10 boyda güreşçiler er meydanına çıkacak. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 20.30’a kadar festival havasında geçecek olan Altınova Belediyesi Hersek Yağlı Güreşleri’ne Yalova ve Kocaelili tüm vatandaşları davet etti.

Kırmızı Işıkta Geçen Minibüs Taksiyi Biçti

Akşam saatlerinde ilçemiz 4 Temmuz Mahallesi D-130 karayolu üzeri Kız meslek Lisesi Girişinde Kırmızı ışıkta geçen 34 DR 8277 Plakalı Wosvagen marka minibüs bu esnada ışıklardaki adadan dönüş yapıp anayola girmek isteyen 41 GE 941 Plakalı Hyundai marka araca çarparak aracı sürükleyerek yoldan çıkardı ve ışıkların altındaki refüje fırlattı olayda aracın içinde bulunan bir bayan hafif şekilde yaralanırken araçta bulunan küçük bir kız çocuğunun çok korktuğu fakat çok şükür yara almadan kurtulduğu görüldü. Kazaya çarpan minibüs sahibi ise olayı yara almadan atlattı. Olay yerine gelen trafik polisleri olayla ilgili inceleme yapmaya başladı.