Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber

Karamürsel başta olmak üzere Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber Haberleri

Karamürsel'de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Karamürsel Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Hz. Muhammed'i anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığını söyledi. Hz. Muhammed'in insanlık için en güzel örnek olduğunu ifade eden Nursaçan, "Allah'ın Resulü ahiret gününe inanlar için en güzel rol modeldir. Şükreden zengin, sabreden fakir olmak isteyen, ona baksın. Çünkü onu, rabbi terbiye etti. O hiçbir ilim dalını tahsil etmedi. Çünkü o, okumak için değil, okutmak için gönderildi. O, yazmak için değil, yazdırmak için gönderildi" ifadesini kullandı.

Hayde Karamürsel Şimdi Birlik Olma Zamanı

Kendinizi biraz olsun Karamürsel’e ait hissediyorsanız. Burası bizim ve buranın gençleride bizim geçlerimiz diyorsanız. Lütfen ama lütfen kayıtsız kalmayın. Bu sefer oynanacak maç çok önemli ve bu çocukların bize ihtiyacı var. Bu gençler KARAMÜRSEL ve KOCAELİNİN adını Türkiye’ye duyurdu ve devam ediyor. Bu aslan parçaları bizim Karamürsellin çocukları artık bu çocukların arkasında birlik olalım. Siyasi kimliğimizi veya Makamımızı bir yere koyup çoluk çocuk gelip bu Gençlere destek olalım. KARAMÜRSEL GENÇLİK EBBL TAKIMIMIZIN PLAY-OFF ELEME TURUNDAKİ RAKİBİ VE MAÇ PROGRAMI BELLİ OLMUŞTUR. İLK MAÇ: 17.04.2015-CUMA GÜNÜ, SAAT: 18.00' DE KARAMÜRSEL SPOR SALONUNDA OYNANACAKTIR. TAKIMIMIZA MÜSABAKALARDA BAŞARILAR DİLİYORUZ.. BÜTÜN KARAMÜRSEL HALKINI BEKLİYORUZ.

Denizlerimizde av yasağı başladı.

Denizlerimizde av yasağı başladı Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı bu gece itibarıyla başladı. Balık av sezonu 00.00'da denizlerde başlayan genel av yasağıyla sona erdi. Karamürsel Ereğli’deki Gırgır balıkçıları, bu gece tuttukları son balıkları Ereğli Balık Hali'ne bıraktıktan sonra Ereğli Limanına çekerek gemilerinin ve ağlarının bakımlarını yapacaklar.

Karamürsel'de "Naat Okuma" Yarışması düzenlendi.

İlçe Müftülüğü ve Din Görevlileri Derneği tarafından Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, öğrenciler tarafından naat okundu. Yarışmada birinci olan öğrencilere, İlçe Müftülüğünce çeyrek altın verildi, katılımcılara helva dağıtıldı. Programa, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Ali karacan, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, Karamürsel Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Türk Kızılayı Karamürsel Şube Başkanı Yusuf Alemdar da katıldı.

Adaletsizlik Zulmun Meyvesidir

Anadolu Gençlik Derneği Karamürsel Temsilcisi Mecit Işık; ‘Adaletsizlik Zumlun Meyvesidir’ Anadolu Gençlik Karamürsel Temsilcisi Mecit Işık, ‘Bu görüntü ilk bakışta bir çifte standart uygulama olarak yorumlansa da, arkasındaki gerçekler daha derindir, diyerek bir açıklama yaptı 10 Nisan 2015 akşamı 200 bin gencimizi Çanakkale ye şehit dedelerini anmaya götüren Anadolu Gençlik Derneği hazırlamış olduğu pankartları bu alanlara asmıştı. Aynı gece pankartlar belediye ekiplerince toplanıp, ertesi gün AGD temsilciliğine pankartları belediye den almaları haber verildi. Fotoğrafta görülen AKP gençlik kollarına ait pankart 5 gündür burada asılı. Program düzenleyip, duyuru yapmaya çalışan herkese saygı duyuyoruz. Fakat burada yapılan ayırımcı uygulamayı kınıyoruz. İlçemizde Milli Görüşçü kuruluşlara karşı uzun zamandır sistemli, kasıtlı, haksız bir uygulama söz konusudur. Bu engellemeler, tahammülsüz tavırlar Milli Görüşçü kadroları asla yürüdükleri yoldan alıkoyamaz. Çanakkale tepelerinde 200 bin çiçek açmış, genç gönüller ecdadımızın inanç ve ideallerini teneffüs etmiştir. Zafer yakındır ve zafer inananlarındır dedi.

Denizlerde Av Yasağı Başladı

Son dakika Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014-2015 balıkçılık av sezonu kapanışı hakkında bir açıklama yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada 15 Nisan Çarşamba günü itibariyle tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağının başlayacağını duyurdu.

ÖLÇÜ YAPI DENETİM FİRMASINADA 1 YIL KAPATMA CEZASI GELDİ

ÖLÇÜ YAPI DENETİM FİRMASINADA 1 YIL KAPATMA CEZASI GELDİ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü kararına göre, ilçemizde faaliyet gösteren Ölçü Yapı Denetim Firmasına da 1 (bir) yıl eksik inceleme yaptığı gerekçesiyle ceza aldı.

Camiler haftasında, içkili lokantada kime yemek verildi !

Karamürsel şok etkisi yaratan bu haberin ardından telefonlarımız susmadığı gibi çok ilginç bir iddia ortaya çıktı, Karamürsel Belediyesinin harcamalarının arasında bulunan bir fatura da yer alan açıklama ve faturanın alındığı lokanta, faturanın üzerinde içkili lokanta ile başlayan lokantanın adının yazıldığı (adı bizde) bir lokantadan alınan bu faturanın açıklama kısmında Camiler haftası nedeniyle yemek verildiği, tutarın 1.600 liralık bu faturanın olduğunu iddia eden CHP Belediye Meclis üyelerinin açıklamalarına karşılık, ortaya ilginç iddialar çıktı.

KARAMÜRSEL'İN UNUTULMAZ BAŞKANI ÖZCAN ÖZALGIN YOĞUN BAKIMDA

İlçemizde çok geniş bir kesim tarafından tanınan ,saygı duyulan ve sevilen, Karamürsel’de üç dönem üst üste belediye başkanlığı yapan ve ‘efsane başkan’ olarak anılan Özcan Özalgın, yoğun bakımda. Özalgın’ın, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde çok riskli bir ameliyat geçirdiği, bu yüzden yoğun bakımda tedavi gördüğü bilgisi verildi.

Karamürsel'de Sokak Ortasında Bıçaklandı

Karamürsel’de sokak ortasında bıçaklandı Karamürsel’de H. E. (26), sokak ortasında 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak yaralandı Karamürsel’de, iddiaya göre H.E. sokak ortasında daha önceleri husumetli olduğu belirtilen 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Karın boşluğundan yaralanan H E., polis aracıyla hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre olay, gündüz vakti saat 15.00 sıralarında Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi Hakan Kurt sokakta meydana geldi. H. E., iddiaya göre daha öncelerden kavgalı olduğu belirtilen 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Bir anda Hakan Kurt Sokakta karşı, karşıya gelen şahıslarla kavga esnasında D. K. Ç. (21) ve İ. Y. (20) H. E.’yi karın boşluğundan bıçakla yaralayarak olay yerinden uzaklaştılar, kanlar içinde kalan H.E, olay yerine gelen polis ekip aracıyla Karamürsel Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis olayın ardından her iki şahsıda suç aleti bıçakla yakaladı. Polis olayla ilgili geniş soruşturma başlattı

İSMAİL YILDIRIM HAKKINDA İDDİALAR ÇOK BÜYÜK

CHP Karamürsel Belediye Meclis, Orhan Tanış, Orhan Demirer, Ali Kara, Ahmet Çalık Meral Karadeniz ve Celalettin Yönet’ten oluşan grup Karamürsel Belediyesi 2014 yılı denetim komisyonu raporu hakkında basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında Karamürsel belediyesi hakkındaki iddialar 7 maddede belirtilirken, bu açıklamalara Karamürsel belediye başkanı İsmail Yıldırım’ın cevabı merak konusu oldu.

CEZA ALDI HABERİNE KORKUNÇ İDDİALAR

Ölçü Yapı Denetim Şirketi İbrahim Kaba’da bu şirketin ortaklarından bir başka iddia ise daha vahim, 344 ada 72 parsel deki yani denetlenmeyen bina Karamürsel Plaj yolundaki Köşk Bahçenin yerine yapılan bina, diğer bir iddia ise bu binanın bir katının kaçak yapıldığı yönünde, bina deniz kıyısından verilmesi gereken kot ne hikmetse üst yoldan kot tutularak bir kat fazla yapıldığı ve iş bununla da bitmiyor köşk bahçenin önündeki asırlık çınar ağacının kesinlikle kesilmeyeceği belirtildiği günün sabahı erken saatlerde sessizce kesilerek ortadan kaldırılması bu asırlık ağacın kesilmesinin de en büyük etkenin açıktan yardım amaçlı 300 Tl verildiği bu paranın kim yada kimler tarafından alındığı,

KARAMÜRSEL'DE YAPI DENETİM YAPAN 2 KİŞİ 1 YIL CEZA ALDI

Gerek ilimizde gerekse ilçemizde 1999’da yerle bir olan binlerce insanın öldüğünü nekadar çabuk unutulmuş. Karamürsel’de, yapı denetim firmalarının bu unutulan ve binlerce cana sebep olan depremi unutmaları ve ders almadığı ortaya çıktı. Karamürsel’de faaliyet gösteren bazı yapı denetim firmalarının; 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde 300 bini aşkın binanın hasar görmesine ve resmi kayıtlara göre 18 bin vatandaşımız hayatını kaybetmesine rağmen, bu durumdan ders almadığı ortaya çıktı. Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü kararına göre, ilçemizde faaliyet gösteren yapı denetim firması ve çalışanları eksik inceleme yaptıkları gerekçesiyle ceza aldı.

Bayan sürücü virajı alamadı ölümden döndü

Bayan sürücü virajı alamadı takla attı Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi Kent Konut mevkiinde virajı alamayarak kontrolden çıkan araç takla atarak durabildi. Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi Kent Konut Mevkiinde yaşanan trafik kazası korkuttu. 77 AP 450 plakalı S.B. (35) yönetimindeki BMW marka araç virajı alamayarak bir anda takla atarak yolun dışında durabildi. Bayan sürücü S. B. kazadan yara almadan kurtulurken araç kullanılmaz hale geldi.

Karamürsel Emniyeti Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümünü buruk kutlandı

Polis Haftası kutlamaları nedeniyle Karamürsel Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtında düzenlenen törene İlçe Emniyet Müdürü Coşar Özler, Yardımcısı Cenk Bozdağ, baş komiser, komiserler, polisler ve memurlar katıldı. Olumsuz hava şartlarına rağmen Karamürsel Hükümet Konağının önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyularak saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan tören daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında devam edildi. Makamında gazetecileri kabul eden Karamürsel Emniyet Müdürü Coşar Özler, halkın güvenini sağlamak, halkın huzur içinde yaşaması için ellerinden gelen bütün çabayı sarf ettiklerini belirterek, hizmetleri yerine getirirken de dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde olduklarını söyledi. İlçe Emniyet Müdürü Coşar Özler’in makamına gelen Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Daire amirlerinin tebriklerini kabul etti.

Karamürsel'de Yeni Yapılan Öğretmen Evi Açılmadan Çürümeye Başladı

Karamürsel'de Yeni Yapılan Öğretmen Evi Açılmadan Çürümeye Başladı İlçemizde yapımı adeta yılan hikayesine dönen Öğretmevi’nin 3 ay önce yapılması gereken açılışı; projede havalandırmanın unutulması, sonrasında asma tavanın çökmesi ve sıvaların dökülmesiyle muammaya döndü. 1 milyon 200 bin liralık maliyette 1,5 milyonu aştı

METEOROLOJİ UYARDI ! ŞİDDETLİ FIRTINA VE KAR GELİYOR !

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan o açıklama; Bölgemizde bu gece yarısından itibaren başlayacak olan yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren, etkisini arttırarak, Cuma sabah saatlerine kadar, aralıklarla kuvvetli olarak yağması beklenmektedir. Yağışların, ilimizin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur olarak düşmesi beklenmektedir. Perşembe sabah saatlerinden itibaren, kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmeye başlayacak olan rüzgarın, öğleden sonra etkisini arttırarak, zaman zaman, fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına’nın oluşturabileceği, ulaşımsal aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklar ile Kuvvetli Yağmur ve yüksek kesimlerde görülebilecek, Kuvvetli Kar Yağışı’nın oluşturabileceği, ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Karamürsel'de Liseliler Kavga Etti 1 Yaralı

Görgü tanıklarının iddialarına göre Karamürsel Sağlık Meslek Lisesinin önünde bir andan kavgaya tutuşan E.K (15) ile G.Ç (15) etraftakilerin ayırmaya çalışmasına rağmen ayrılmadılar bu esnada yere düşerek kafasını yere vuran E.K (15 ) bir anda fenalaştı bu esnada olay yerinden geçmekte olan bir taksi ile hastaneye götürülen E.K (15) Karamürsel Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahaleden sonra Gölcük Necati Şaşmaz Devlet Hastanesine sevk edildi. Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri çevrede geniş çaplı bir soruşturma başlattılar.

Karamürsel'de Esnafa Siftah Parası Dağıttılar

"Karamürsel'de açık olan esnafımıza elden verdik, kapalı olanlara ise kapılarının altından içinde bir mektup ve elli kuruş bulunan zarf konuldu. Bu çalışmamız tüm esnafımızı kapsayacak şekilde devam edecektir. Bereket, matematikle hesaplanamayacak bir nimettir. Sabah namazından sonraki zaman rızıkların bolca dağıtıldığı bir zamandır. Malum esnafımızın da durumu ortadadır. Gerçekten sıkıntıdalar, dert içindeler. Bundan dolayı hem esnafımıza destek olmak amacıyla böyle bir uygulama yaptık, hem de sabah namazında dua ettik. Bundan dolayı esnaflarımıza siftah parası dağıttık."