Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber

Karamürsel başta olmak üzere Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber Haberleri

1500 İşçi Alınacak

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında; Orman Genel Müdürlüğü ile İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Türkiye genelinde ormanlarda fidan üretimi, fidan dikim ve bakımı, ormanların rehabilitasyonu, erozyon kontrolü, ormanlarımızın geliştirilmesi ve genişletilmesi işlerinde istihdam edilmek üzere, 2015 yılı içerisinde 6 ay süreli 118 bin geçici işçi alınacak.

Ucuz Araç Satıyorum Diyen Dolandırıcı Yakalandı

Gümrükten ve internetten uygun fiyata araç alabilmek bahanesi ile insanları kandırarak yüzlerce kişiyi dolandırdığı tespit edilen bir kişi polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.Karamürsel de dahil olmak üzere onlarca ilden yüzlerce kişiyi dolandırmış.

Karamürselin Sepet Pilavı Artık Tescillendi

Mehmet Salih Güç, Bambaşka tatlar ve sunum şekilleri ile iddia ediyorum değil Kocaeli de, Türkiye’de eşine ender rastlanacak markalardan biri olmak için çıktığı yolda son noktayı da koydu. Karamürsel Sepet Pilav’ını ve tasarlattığı logoyu kendi adına tescilletti.

Bütün Erkeklerin kadınlar günü kutlu olsun...

Dünya Kadınlar Günü bugün. Ama kadınlara değil, erkeklere benim yazım. Erkekseniz eğer, 3 dakika kadın olduğunuzu düşünün bu yazıyı okurken. Sabah ve akşam bindiğiniz, üst üste seyahat ettiğiniz otobüste kadın olduğunuzu düşünün mesela. Sonra caddede yürürken yanınızdan geçen her 10 erkekten 8'inin size nasıl yiyecek gibi baktığını... En basitinden oturup kalkarken etrafınızdaki erkekler yanlış anlamasın diye hareketlerinize nasıl dikkat etmeniz gerektiğini... Veya trafikte araç kullanan bir kadın olduğunuzu ve sağdan soldan sürekli sıkıştırıldığınızı, kornalara basıldığını, laf atıldığını...

Ak Partide Temayül Sonuçları Belli Oldu

Ak Partide Temayül Sonuçları Oldu AK Parti Kocaeli Teşkilatı, genel seçimlere girecek olan 11 milletvekili adayını belirlemek için ince eleyip sık dokuyor. Vekil adayı olmak için partiye 73 aday adayı başvuru yapmış, bunlardan 67’si, 28 Şubat akşamı düzenlenen programda kendilerini tanıtmış, bir gün sonra, 1 Mart’ta ise bu isimler temayül yoklamasına tabii tutulmuştu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, mevcut milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, eski milletvekili Eyüp Ayar ile İl eski Başkanı Mahmut Civelek ise temayül yoklamasının dışında bırakılmıştı. Aday belirlemede ilk adım olan temayül yoklamasında il istişare kurulu, il ve ilçe ana kademeleri, il ve ilçe gençlik kolları, mahalle temsilcileri, meclis üyeleri, belediye başkanları, il disiplin kurulu ve demokrasi heyetini oluşturan isimler oy kullanmış

Körfezin İki Yakası Birbirine Bağlandı

Köprünün iki ayağını birbirine bağlayan halatlar gerildi. Kocaeli’nin Dilovası ilçesi ile Yalova’nın Altınova ilçesini birbirine bağlayarak İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3 buçuk saate indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde, iki ayağı birbirine bağlayacak olan halatlar gerildi. Kullanıma açıldığında Türkiye ekonomisine yıllık 165 milyon dolar civarında tasarruf sağlayacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün, 254 metre yüksekliğindeki iki ayağını birbirine bağlayan halatların gerilmesi ile köprünün silüeti de tam anlamıyla ortaya çıkmış oldu. Tamamlandığında dünyanın dördüncü en büyük köprüsü olacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında şu an toplam bin 350 işçi çalışıyor. Toplam 1.1 milyar dolar yatırım yapılarak hayata geçirilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit ile hizmet verecek. Köprünün geçiş ücreti 35 dolar + KDV olarak planlanıyor.

TIR Otomobile Çarptı: 3 Yaralı

Kayacık Mahallesi D-130 Karayolu İmsa Işıklı kavşaktan dönüş yapmakta olan 41 K 7339 plakalı R.Ü. (47) yönetimindeki otomobile, Yalova istikametine gitmek olan 34 UD 6441 plakalı L. K. (37) yönetimindeki TIR çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil takla atarak ters döndü. Otomobil sürücüsü R. Ü., ile otomobilde bulunan H. Ü. (22) ve 1 yaşındaki B. M. Ü. yaralanarak Karamürsel Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı TIR sürücüsü kazadan yara almadan kurtuldu. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ADD Karamürsel Şubesi Basın Açıklaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. ADD Şube Başkanı Münteha Purut, kadınların yaşadığı sorunların çözümünde yine kadınlara büyük görev düştüğünü söyledi.

Son Dakika Konyada düşen uçakta 2 pilot şehit oldu

Konya’ da düşen uçakta 2 pilot şehit oldu TÜRK Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatının devam ederken, bir uçağın düştüğü ihbarı yapıldı. Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22'nci kilometresinde Ortakonak Mevkii'nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. VALİ'DEN AÇIKLAMA Konya Valisi Muammer Erol, Bir askeri eğitim uçağının Ortakonak Mahallesine yakın bir bölgede düştüğünü bildirdi. Vali Erol uçakta bulunan pilotlardan birinin atladığını, diğer pilottan ise hala bilgi alınamadığını ve kazanın yaklaşık 15 dakika önce gerçekleştiğini kaydetti.

İLÇEMİZDE MERS VİRÜSÜ ŞÜPHESİ

KARAMÜRSEL’DE MERS VİRÜSÜ ŞÜPHESİ İlçemizde yaşayan bir kadın, Karamürsel Devlet Hastanesinde MERS virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. İlçemizde yaşayan S.B (66) isimli kadın, akşam saatlerinde yüksek ateş şikayeti nedeniyle Karamürsel Devlet Hastanesi Acil servisine başvurdu. Burada yapılan kontrollerin ardından ve hastanın şikayetleri doğrultusunda S.B., MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alındı. Bir süre önce umreden geldiğini belirten S.B. özel kıyafetli ve maskeli 112 görevlileri tarafından Derince eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yağmur Yağdı Yine Kaza Oldu !

Karamürsel Gulf ışıklarda Karamürsel’den , Yalova istikametine giden 34 FV 8912 Plakalı Fiat - Linea marka aracı ile seyir halinde olan T.D. ( 35 ) Yönetimin deki araç kayganlaşan yolda bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti ve anayolda bariyerlere çarptı . Yağışlı havadan dolayı kayan araç yolun kenarındaki bariyerlere çarparak durabildi. Kazada yaralanan olmazken, anayoldaki trafik kısa süre aksadı.

Karamürsel Emniyetinden Büyük Uyuşturucu Operasyonu

Karamürsel Emniyetinden Büyük Uyuşturucu Operasyonu. 11 gram Bonzai, 88 adet hap yakalandı Emniyet Müdürlüğü son günlerde uyuşturucu madde kullanan şahıslara karşı göz açtırmıyor 28.02.2015 tarihinde gece devriyesi yapan emniyet görevlileri . Dikkatleri ve kusursuz takipleri neticesinde yaptığı çalışmalarda 11 Gram Bonzai ve 88 tane uyuşturucu hap ele geçirdi.

Üsküdar Vapuru Şehitlerimizi Andık

Üsküdar Vapuru Şehitlerimizi Andık Kara günümüz 1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası sefer yapan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezi’nde fırtınaya tutularak batması sonucu şehit olan 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için, Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma töreni düzenlendiı.İlçe Müftülüğü ve din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve dua okunduktansonra.

Ünlü İşadamı Bolol, trafik kazası kurbanı

Karamürsel’de korkunç kaza yoldan karşıya geçmek isteyen ilimizin en eski otellerinden olan Sınal Otel’in sahibi ve HEPAR İzmit İlçe Başkanı Ümit Salih Bolol’un babası 72 yaşındaki Ömer Bolol bir kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Karamürsel Emniyeti Tarih Yazdı ve Teşekkür Belgesi Aldı

Emniyet teşkilatının sürekli uyarmasına rağmen vatandaşlar dolandırıcıların ağına düşmeye devam ediyor. Kendisini savcı olarak, polis olarak tanıtan dolandırıcılar, “Paralarınız PKK terör örgütüne aktarılıyor” diye kurbanını kandırıyor ve şahsın parayı kendilerine getirmesini sağlayarak onu dolandırıyor. Benzer bir olay geçtiğimiz günlerde Karamürsel’de yaşandı. Üstelik dolandırıcıların bu kez kurbanı emekli bir öğretmendi.

Kaymakamlıktan 21 Noktada 'Vatandaş Memnuniyeti Anketi'

Ahmet Narinoğlu, gazetecilere yaptığı konuşmada, 21 birimde kamu hizmetlerinin etkiliğini ölçmek amacıyla anket çalışması başlatıldığını belirterek, birimlerin hepsi için ayrı anket formları belirlendiğini söyledi.

Karamürsel'de Dolandırıcılık Girişimi

Karamürsel'de, kendilerini cumhuriyet savcısı olarak tanıttıkları emekli öğretmeni korkutup 45 bin lirasını alarak kaçmaya çalışan şüphelilerden biri, devriye gezen 3 sivil polis tarafından yakalandı Karamürsel'de telefonla aradıkları emekli öğretmene kendilerini cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp korkutarak para isteyen, buluşma sırasında 45 bin lirayı alarak kaçmaya çalışan şüphelilerden biri, devriye gezen polislerce yakalandı

Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi

Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın vefatının 4’ncü vefat yılı münasebetiyle Erbakan Vakfı Kocaeli İl Temsilciliği “Erbakan’ı anma ve anlama” gecesi düzenliyor. Cumartesi günü yapılacak olan geceye önemli misafirlerin katılması bekleniyor. Milli Görüş Lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın vefatının 4’ncü yılı münasebetiyle Erbakan Vakfı Kocaeli İl Temsilciliği “Erbakan’ı anma ve anlama” gecesi düzenliyor. 28 Şubat Cumartesi Atatürk Spor Salonu’nda anma programı düzenleyecek olan Erbakan Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Yücel Mollaismailoğlu bilgilendirme toplantısı düzenledi.