Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber

Karamürsel başta olmak üzere Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber Haberleri

Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu.

Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C tarafından rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hastane yetkilileri savcı Kiraz'ın acil servise ulaşamadan şehit olduğunu açıkladı.

İlçemizde 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

İlçe Halk Kütüphanesi'ndeki törene, Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Özarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, okul müdürleri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Narinoğlu, internetin yaygınlaşmasıyla kitap okuma alışkanlığının azaldığını belirterek, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik plan yapılması gerektiğini söyledi.

Karamürsel'de Deniz ulaşımında yaz tarifesine geçildi

Karamürsel'de Deniz ulaşımında yaz tarifesine geçildi Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşımı’nda 30 Mart Pazartesi günü itibariyle yaz tarifesi uygulayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü, yaz tarifesine 30 Mart Pazartesi gününden itibaren geçecek. Yaz saati uygulamasına geçilmesiyle birlikte çalışma saatlerindeki değişiklikler deniz ulaşım sefer saatleri ile entegre edildi.

Karamürsel'de Deniz Kıyıları Kızıl Olunca İnsanlar Korktu

Açıklama Yapan Kocaeli Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Şükrü İlikhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizdeki pas rengini andıran olayın ani sıcaklık değişimi nedeniyle planktonlardan kaynaklandığını belirtti. Bu değişim nedeniyle endişe edilecek bir durumun olmadığını kaydeden İlikhan, şunları kaydetti:

Kara Mürsel Alp Sempozyumu Kent Tarihine Işık Tutacak

Büyük bir tarihi ve kültürel birikime sahip Kocaeli’nde şehrin tarihine sahip çıkan ve kent hafızasını oluşturmayı amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı Kocaeli Tarihi Sempozyumlarına devam ediyor. 2014 yılında düzenlenen Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu, tarihçiler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi görmüş, Türkiye çapında ses getirmişti. Bu yıl 3-5 Nisan Tarihleri arasında Wellborn Otel’de Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II etkinliği düzenlenecek. 6 ayrı salonda gerçekleşecek toplantılarda 173 akademisyen tarafından 152 tebliğ sunulacak.

Karamürsel'de Engelli Oyun Parkları Engelleri Kaldırdı

Karamürsel'de Engelli Oyun Parkları Engelleri Kaldırdı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel Dereköy Zihinsel Engelliler Beceri Geliştirme Derneğine kurulan park engelleri ortadan kaldırdı.Böylelikle engelli çocuklarımızda diğer akranları gibi parkta kolaylıkla eğlenebilecekler.

Kocaeli'de domuz gribi vakası: 3 kişi karantinaya alındı

Akşam saatlerinde Aralarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın bir yakınının da bulunduğu iddia edilen 3 kişi, domuz gribi şüphesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İddalara göre Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne domuz gribi şüphesiyle giden 3 kişi, özel odada karantina altına alındı. Hastalardan birinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın bir yakını olduğu iddia edildi Fikri Işık olayla ilgili bir açıklama yapmazken gözler Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çevrild

Karamürsel'den Türkiye'ye Emsal Bir Karar Çıktı

Karamürsel ilçemizde satın aldığı arazisi 'orman şerhi' konularak elinden alınan vatandaşın açtığı davada, mahkeme emsal niteliğinde karar verdi.

Karamürsel'de Korkutan Yangın

Karamürsel Cumhuriyet Caddesinde bulunan bir köftecisinin bacasında çıkan yangın çevrede paniğe neden oldu. Karamürsel itfaiyesinin müdahalesi ile kontrol altına alınan yangında can kaybı yaşanmazken soğutma çalışmaları devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Karamürsel'de Kaçak Yapıların Yıkım İşlemi Gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel'de Kaçak Yapıların Yıkım İşlemi Gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü kaçak yapılara geçit vermiyor. Kaçak yapıyla mücadele kapsamında, Karamürsel'de Kaçak Yapıların Yıkım İşlemi Gerçekleştirildi.

İnebeyli Göleti İçin Sözleşmeler İmzalandı

İnebeyli Göleti İçin Sözleşmeler İmzalandı Karamürsel’in İnebeyli Köyü Bölgesi'nde yapılacak sulama amaçlı göletin inşaatı ile ilgili sözleşme, yüklenici firma ile Barajlar ve HES Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından imzalandı. Merkeze 11 kilometre uzaklıktaki İnebeyli köyünde yapılacak göletin 3 milyon 237 bin 748 TLye mal olması bekleniyor. Balat deresi sularını toplayacak gölet bölgedeki 4.480 hektar tarım alanının sulanmasını sağlayacak.

Hırsızlar Çaldıkları Arabayı Karamürsel'e Bıraktılar

Dün akşam saatlerinde Yalova kemer köprüde evinin önünde duran 77 DH 095 Plakalı Yüksel B. İsimli şahsın Kartal marka otomobili çalan hırsız veya hırsızlar çaldıkları araçla Karamürsel'e gelerek burada kayacık mahallesi Rauf Denktaş bulvarı üzerinde bulunan ulu caminin arka tarafına bırakıldığı. Araçtan şüphelenen vatandaşların Karamürsel emniyetini arayarak şikayet etmesi üzerine araç bırakıldığı yerden Karamürsel emniyeti olay yeri inceleme ekiplerinin parmak izi almasından sonra. Araç sahibi Yüksel B. isimli şahsa teslim edildi. Aracının elektrik aksamının tamamen söküldüğünü ve aracın çalışmadığını söyleyen Bayraktar çalacak başka araba bulamadılar mı zaten zor ayakta duruyordu arabam. Bu kadarı da olmaz diyerek sitem etti.

Karamürsel'de Takside Bağlanan Adalet

İşitme engelliler okulunda 13 yaşındaki Yunus Eser’in elektrik akımına kapılıp ölmesine ilişkin davada yurt müdürü ve elektrikçiye verilen 3’er yıl 6’şar aylık hapis önce ‘iyi halden’ 21 bin 200’er lira para cezasına çevrildi. O da aylık 883 lira 33 kuruş olarak 24 eşit taksitle ödenecek.

Japon Mühendisi İntihara Götüren Hata

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'ndeki halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon mühendis Kishi Ryoich, bir çok sırrı da beraberinde götürdü. Ryoichi'nin halatın kopmasına sebep olan, Türkiye'de imal edilen bağlantı noktasındaki çatlağı birkaç gün önce gördüğü, bu yüzden cumartesi günü olmayan fırtınayı gerekçe göstererek çalışmaları durduğu iddia ediliyor.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Aydın Taburcu Oldu

Dün AKP’de STK’larla yapılan temayül yoklamasına katılmak için yola çıkan AKP Karamürsel İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Aydın, geçirdiği trafik kazasıdan hafif şekilde yaralanmıştı. Sağlık durumunun ve yapılan tahkiklerin sonucunda geceyi hastanede geçiren Aydın bugün taburcu olarak evine geldi. GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ Kaza geçiren Aydını bugün çok sayıda arkadaşı ve AK Partili ziyaret etti. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen aydın bir süre daha evde istirahat edeceği bildirildi.

KARAMÜRSEL AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI NURCAN AYDIN TRAFİK KAZASI YAPTI

Bugün öğlen saatlerinde Karamürsel AK Parti kadın kolları Nurcan Aydınında karıştığı bir trafik klazası yaşandı.Edinilen bilgi ve iddialara göre; Başiskele Seymen Battı çıktı tüneli İzmit istikametinde yola dökülen yağ nedeniyle TIR zikzak yapınca arkasından gelmekte olan 41NT454 plakalı araç sürücüsü bir anlık panikle direksiyonu kırarak kaza yaptı. Arkadan gelmekte olan 41K7484 plakalı Nurcan Aydın idaresindeki araçta önündeki araca çarptı. Ardından arkadan gelmekte olan Gamze Bilek idaresindeki 35KLN01 plakalı araç ile Sevgin Bilgin idaresindeki 41F1678 plakalı araç da kaza yaptı.

Karamürsel'de Dolandırıcı Kıskıvrak Yakalandı

Karamürsel'de telefon dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen şahıslar Karamürsel Emniyetine bağlı asayiş ekiplerince nefes kesen bir kovalamacının ardından Mürselpaşa Camiyi civarında yakalandı. Ayrıntılar birazdan...

Körfez Geçiş Köprüsünün Başmühendisi İntihar Etti

Geçtiğimiz günlerde kopan halat ile gündeme gelen İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nden bu sefer de esrarengiz bir ölüm haberi geldi. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında iki yakayı bir araya getiren kılavuz kablolardan biri geçtiğimiz Cumaretesi günü kopmuş, nedeni bilinmeyen kaza sonrasında ise gemi trafiği durmuştu.

METEOROLOJİ RAPORU SAYESİNDE FACİADAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ

METEOROLOJİ RAPORU SAYESİNDE FACİADAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ İzmit Körfezi'nde yapılan Körfez Geçiş Köprüsü'nde, iki yakayı bir araya getiren ve ana kabloları taşıyacak olan ve 'kedi yolu' olarak adlandırılan kılavuz kablolardan birinin kopmasının ardından İzmit Körfezi halen gemi giriş ve çıkış trafiğine kapalı tutuluyor. Öte yandan dün meteorolojinin 'Denizde şiddetli dalgalanma bekleniyor' şeklindeki raporu üzerine dün çalışma yapılmamasının kararlaştırılmasının faciayı önlediği ortaya çıktı