Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber

Karamürsel başta olmak üzere Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber Haberleri

KARAMÜRSEL SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR

Dr. Pembe Müjgan Calp Gökçora Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye çapında başarılı çalışmalarıyla çok güzel işlere imza atıyor. Okul Müdürü Veysel Kandemir’in ve öğretmenlerinin üstün gayret ve başarılarıyla Kocaeli’nde olduğu gibi Türkiye’de de adından bahsetmeyi başarıyor. Bir çok yaptığı başarılı projelerine 3 yeni proje daha ekleyen Dr. Pembe Müjgan Calp Gökçora Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi herkesin taktirini alıyor.

23 Nisan Karamürsel'de Coşku ile Kutlandı

Tüm ülkemizde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karamürsel’de de aynı coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında yapılan çelenk sunmanın ardından program Karamürsel Amiral İlkokulunda devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan programa, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkan Vekili Recep Özbakır, Karamürsel Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, daire amirleri, siyasi ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törene 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Daha sonra Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır Atatürk Anıtına çelenk sunumunda bulundu. Karamürsel Amiral İlköğretim Okulunda düzenlenen 23 Nisan etkinliği öğrencilerin hazırladıkları çeşitli etkinliklerin ardından 23 Nisan etkinliği içinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek program sona erdi.

Kaymakamdan tarihe ışık tutan ustalara ziyaret

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, daire amirleri ile birlikte ilçede kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları ustalarını atölyelerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi Ziyaret sırasında, kaybolmaya yüz tutmuş Karamürsel Sepetçisini, çaydanlık tava ve tencere tamir ustası ile saraç (hayvanların koşum ve eyer takımlarını yapan) ustasını yerinde ziyaret eden Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, el sanatlarının canlandırılması amacıyla çeşitli faaliyetlerin ve projelerin geliştirileceğini ifade etti. Bu konuda kalan son ustalarla birebir görüşen Narinoğlu, her birinin sıkıntılarını ve ne şekilde faydalı olabilecekleri hususunda görüşlerini alarak, el emeği göz nuru eserleri inceleyerek bilgi aldı.

Karamürsel'de Hareketli Saatler

Karamürsel'de 6 Ekim 2013 Yılında yaralama olayına karışan İsmail Gümüşalan olayla ilgili devam eden mahkemesine katılmadığından dolayı hakkında yakalama kararı çıkmış olduğu ve Gümüşalan'ın bu sabah saatlerinde 34 HB 6674 Plakalı araçta olduğu bilgisi gelince Karamürsel polisi alarma geçti kısa sürede aracın yeri tespit edildi ve kaça bileceği yerler polis tarafından kapatıldı . Yolların kapalı olduğunu fark eden şahıs akçat yoluna saptı peşini bırakmayan Karamürsel asayiş ekipleri avcı köy ve ardından fulacık istikametine kadar aracı takip etti aracı yakalamayı başaran polisler araçta sadece İsmail Gümüşalanın arkadaşı İ.Ö nün olduğunu bu yakalamaca esnasında Gümüşalan'ın araçtan çıktığı tespit edildi. Muhtemel gideceği yerler ve kaçtıkları yol üzerinde Karamürsel Jandarma ekipleri ve Karamürsel emniyeti geniş çaplı soruşturma başlattı.

Karamürsel'de Turizm Haftası Etkinliği Kutlandı

Karamürsel’de Turizm Haftası düzenlenen bir programla kutlandı. Karamürsel Mürsel Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan program, Karamürsel Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Özarslan, Karamürsel jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel Emniyet Müdür Yardımcısı Cenk Bozdağ, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Karamürsel Müftüsü Yılmaz Küçük, Karamürsel Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Adem Atan, Nüfus Müdürü, İsmail Özçeri, okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı. Karamürsel Mürsel Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği programda açılış konuşmasını yapan Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel’in sanayi şehri olarak değil, turizm şehri olarak konumlandığını belirten Narinoğlu, Karamürsel’de yüzme sporunu geliştireceğiz, Karamürsel Sepeti, Ata Sporu ve Kadırga konulu müzenin açılması için girişimlerde bulunulacağını bunun de en kısa sürede olacağını belirtti Konuşmaların ardından Turizm Haftasıyla ile ilgili hazırlanan skeçler, halk oyunları, türküler öğrenciler tarafından sunulurken, Turizm konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Program sonunda Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik, Fotoğrafçılık Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları resim sergisi ve Yemek Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları çeşitli ikramları konuklara sundular. Programda ayrıca Karamürsel sepetinin yapımı da konuklar tarafından merakla izlendi.

Karamürsel’de 4 aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı

Karamürsel D-130 Üzeri Yalova istikameti Gulf petrol önünde kaygan yolun azizliğine uğrayan 4 araç kaza yaptı. Kazada 1 yaralı var. Bu kazanın haberini yaparken Gene D-130 İzmit istikameti jandarma önünde bir tır yoldan çıktı ve orta refüje girdi. Çok şükür ki yoldan çıktığında çevresinde araç yoktu ama hala kimse bir önlem almıyor. Daha geçtiğimiz gün olan büyük kazalar ve her yağmur yağdığında yaşanan can pazarı kimsenin umurunda değil.Beton yol için hala alınan bir önlem yok.

Gazanfer Bilge ölümünün 7. yılında anıldı

1933 yılında Karamürsel Belediye Başkanlığı yapan İsmail Bilge’nin oğlu olan Gazanfer Bilge 1923 yılında Karamürsel’de doğdu. İlkokulu Karamürsel’de bitiren Bilge, Gölcük Deniz Fabrikaları Okulundan mezun oldu. Askerliğini bahriyeli olarak Deniz Kuvvetlerinde yaptı. Askerlik sonrası sivil polis olarak emniyet teşkilatında hizmet verdi. Bu arada Kasımpaşa Spor Kulübünde güreş çalışmaları yaptı. Bu çalışmalar neticesinde 1946 Yılında Dünya, 1948 yılında da Olimpiyat şampiyonu oldu.

BÜYÜK BAŞKAN ÖZCAN ÖZALGIN YARIN TABURCU OLUYOR

KARAMÜRSEL'İN UNUTULMAZ BAŞKANI ÖZCAN ÖZALGIN YARIN TABURCU OLUYOR İlçemizde çok geniş bir kesim tarafından tanınan, saygı duyulan ve sevilen, Karamürsel’de üç dönem üst üste belediye başkanlığı yapan ve ‘efsane başkan’ olarak anılan Özcan Özalgın, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde çok riskli bir ameliyat geçirerek uzun süre yoğun bakımda tedavi görmesinin ardından Özcan Özalgın yarın taburcu olacağı belirtildi BU AMELİYAT TÜRKİYE’DE BİR İLK İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Dayimi Kaya tarafından Türkiye’de ender uygulanan bir yöntemle kalp kapakçığı ameliyatına ardından Özcan Özalgın’ın yoğun bakımdan kalmış daha sonra normal odaya alınan Özalgın sağlık durumunun iyi olduğu yarın taburcu olacağı belirtildi. KIZININ YANINDA BİR SÜRE İSTİRAHAT EDECEK Yarın taburcu olacağı belirtilen Özcan Özalgın yarın taburcu olacağı 20 gün sonra kontrolü olacağı bu süre içinde de İzmir’de yaşayan kızı Aslı Güngör’ün evinde kalacağı belirtilirken Özcan Özalgın kendisini arayan soran herkese teşekkür ederken herkese de selam söyledi. Özcan Özalgın yaklaşık bir ay sonra Karamürsel’e döneceği belirtildi

Karamürsel'de uyuşturucu temin eden bir kişi tutuklandı

Karamürsel’de uyuşturucu temin eden bir kişi tutuklandı Kocaeli’nin Karamürsel İlçesinde uyuşturucu temin etmekten göz altına alınan şahsın üzerinde yapılan aramada iki fişek bonzai ve 4 adet Süpermen tabir edilen uyuşturucu hap ele geçirildi. Karamürsel Polisinin başarılı çalışması sonucunda uyuşturucu temin etmekten göz altına aldıkları T. Ş. (23) adlı şahıs üzerinde yapılan aramada 2 fişek bonzai ve 4 adet Süpermen tabir edilen uyuşturucu hap ele geçirildi. Nöbetçi adliyeye sevk edilen T. Ş. tutuklanarak Karamürsel cezaevine gönderildi

Yoldan çıkan araç karşı şeride geçti, 3 kişi yaralandı

Yoldan çıkan araç karşı şeride geçti, 3 kişi yaralandı Karamürsel’de yoldan çıkan otomobil beton bariyerleri aşarak karşı şeride geçti Araçta bulunan 1’i ağır 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, İzmit istikametinden Yalova istikametine ilerleyen 77 AG 030 plakalı otomobil Karamürsel D-130 Karayolu Ereğli Arif Hoca Mahallesi Çiçek Camii önünde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ilk önce yolun ortasındaki beton bariyerlere çarptı daha sonra karşı şeride geçerek durabildi. Otomobil sürücüsü Sercan A. (32) ağır yaralanırken yanında bulunan eşi Sedef (28) ve kızı Selin A. (8) hafif yaralanırken 3 kişide Gölcük Necati çelik Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

AHMET TAŞÇI BU SENE REKORU KIRACAĞIM

Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde 9 defa altın kemer kazanan Ahmet Taşçı, Osmanlı döneminin başpehlivanlarından Kel Aliço’nun rekorunu kırmayı hedefliyor. Yağlı güreşin yaşayan efsanesi bu sene Edirne Sarayiçi’de 654’ü yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ninde iddialı olduğunu açıkladı.. Ünlü güreşçi, Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreş Takımı’nı ziyaret etti. Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in daveti üzerine Manavgat’a gelen Taşçı, belediyenin yağlı pehlivan sporcularıyla birlikte kıspet giyerek yeşil çayırda peşrev çekti. Ahmet Taşçı, belediyenin yağlı güreş antrenmanı yaptığı çayırda Kırkpınar’da Antalya’ya 2 defa altın kemer getiren Mehmet Yeşil Yeşil ile birlikte güreş tuttu. Ahmet Taşçı ile Mehmet Yeşil Yeşil’in güreş tutmasına Manavgatlı yağlı güreş severleri alkışlarla destek verdi.

YOLUN ORTASINDA ALKOL KOMASINA GİREN SÜRÜCÜ

Alkollü sürücü seyir halindeyken arabasını yolun ortasında durdurarak şoför koltuğunda sızdı Karamürsel’de aşırı alkollü olduğu iddia edilen sürücü anayolda seyir halindeyken yolun ortasında çalışır vaziyette durdurduğu aracının şoför koltuğunda kucağında bira kutusuyla sızdı. Karamürsel’de saat 22.00 sıralarında alkollü olduğu iddia edilen H.D. (26) 77 AG 973 plakalı aracıyla D-130 karayolu Karamürsel Dereköy Kavak Mevkiinde seyir halindeyken aniden yolun ortasında duran alkollü şahsın, yolda seyreden diğer sürücülerin de güvenliğini tehlikeye atarken polis uzun süre şahsın kendisine gelmesi için uğraş verse de çağırılan 112 ekipler tarafından şahıs zorlukla ayıltılarak Karamürsel Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Aracında sonuna kadar açık müziğe rağmen zorla uyandırılan alkollü şahıs yapılan muayenesinin ardından 270 promil alkolü olduğu ortaya çıktı.

İsmail Yıldırım, neden sakal bıraktığı belli oldu, umreye gidiyor.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, yarın umreye gidiyor. Kutsal topraklara gidecek olan İsmail Yıldırım bir hafta kalarak, umre görevini yapacak. İsmail Yıldırım’ın bir haftalık umre ziyaretinde Karamürsel Belediye Başkanlığına AKP Meclis Üyesi Recep Özbakır bakacak.

Karamürsel Kaymakamlığından siyasi partilere duyuru

Karamürsel Kaymakamlığından siyasi partilere duyuru Karamürsel Kaymakamlığı 7 Haziran seçimleri sürecinde siyasi partilerin yapacakları yürüyüş, miting ve afiş ile pankart asacakları yerler için bildiri yayınladı buna göre MİTİNG ALANI : İLHAN ÇINAR MİTİN ALANI ; Sanat Sokağı Haricinde Kalan Kısmı (Cuma Günleri Hariç) TOPLANDI ALANI : Kayacık Mahallesi Mürsel Paşa Spor Tesisleri Önü, 4 Temmuz Mahallesi Plaj Yolu Caddesi üzeri Dostlar Market karşısında bulunan trafo önü. YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI; Her iki toplantı alanı için sahil yoludur. DAĞILMA GÜZERGAHI; Plaj Yolu Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi ve bu caddelerin ara sokakları. AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER : Düzenleme Kurulunun bildirimleri doğrultusunda; Karamürsel Kaymakamlığının 'Olur' vereceği afiş ve pankartlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Karamürsel Belediyesinin uygun göreceği yerlere asılır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.Karamürsel Kaymakamlığından siyasi partilere duyuru Karamürsel Kaymakamlığı 7 Haziran seçimleri sürecinde siyasi partilerin yapacakları yürüyüş, miting ve afiş ile pankart asacakları yerler için bildiri yayınladı buna göre MİTİNG ALANI : İLHAN ÇINAR MİTİN ALANI ; Sanat Sokağı Haricinde Kalan Kısmı (Cuma Günleri Hariç) TOPLANDI ALANI : Kayacık Mahallesi Mürsel Paşa Spor Tesisleri Önü, 4 Temmuz Mahallesi Plaj Yolu Caddesi üzeri Dostlar Market karşısında bulunan trafo önü. YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI; Her iki toplantı alanı için sahil yoludur. DAĞILMA GÜZERGAHI; Plaj Yolu Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi ve bu caddelerin ara sokakları. AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER : Düzenleme Kurulunun bildirimleri doğrultusunda; Karamürsel Kaymakamlığının 'Olur' vereceği afiş ve pankartlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Karamürsel Belediyesinin uygun göreceği yerlere asılır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GAZANFER BİLGE ÖLÜMÜNÜN 7.YILINDA KARAMÜRSEL’DE ANILACAK

GAZANFER BİLGE ÖLÜMÜNÜN 7.YILINDA KARAMÜRSEL’DE ANILACAK Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, ölümünün yedinci yılında Dereköy’de ki mezarı başında düzenlenecek törenle anılacak. Karamürsel Belediyesi tarafından 20 Nisan 2015 Pazartesi günü düzenlenecek anma töreni Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge’nin mezarı başında yapılacak.

İSMAİL YILDIRIM HALKA HESAP VERECEK Mİ ?

İSMAİL YILDIRIM HALKA HESAP VERECEK Mİ ? CHP Karamürsel Belediye Meclis üyeleri, Orhan Tanış, Orhan Demirer, Ali Kara, Ahmet Çalık Meral Karadeniz ve Celalettin Yönetten oluşan grup Karamürsel Belediyesi 2014 yılı denetim komisyonu raporu hakkında basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında Karamürsel belediyesi hakkındaki iddialar 7 maddede belirtilirken, bu açıklamalara Karamürsel belediye başkanı İsmail Yıldırımın cevabı merak konusu oldu.Binlerce insan İsmail Yıldırımın bu iddialar ile ilgili yapacağı basın açıklamasını dört gözle bekliyor.