Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber

Karamürsel başta olmak üzere Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber Haberleri

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ'NDE KABLO KOPTU, GEMİ TRAFİĞİ DURDURULDU

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ'NDE KABLO KOPTU, GEMİ TRAFİĞİ DURDURULDU Hla yapımı devam eden İzmir otoyol projesinin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında iki yakayı bir araya getiren kılavuz kablolar daha yeni takılmıştı ve bugün bu kablolardan birinin koptu. Bu nedenlede İzmit Körfezi'nde gemi trafiği geçici süreyle durdurulduğu bilgisi verildi.

Liderliğimiz Tescillendi.

Başta Karamürselli hemşerilerimiz ve tabi bizi takip eden herkese Teşekkürler. Sadece 15 ay önce girdiğimiz bu sektörde her gün güçlenerek yol almaz bize tarifi mümkün olmayan bir onur ve gurur veriyor. Daha dün gibi hatırladığımız Kocaeli gazeteler sıralamamızı 72. Basamaktan 30. Basamağa çıkarmak ve Karamürsel’de yaklaşık 7 Aydan bu yana günlük hedefimiz 5000 Tıklanmayı geçiyor olmamız siz saygıdeğer takipçilerimiz tarafından ilgi ve alaka görmemiz bizleri çok ama çok mutlu ediyor. Arazisine el konan vatandaşı haklı bulan mahkeme, kamulaştırmasız el konan 47 dönümlük arazi için Orman Genel Müdürlüğü'nü vatandaşa 2 milyon 26 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Karamürsel Devlet Hastanesinden Bir Yenilik Daha

Karamürsel Hastanesi’nden Bir Yenilik Daha Karamürsel Devlet Hastanesi’ne doğum için başvuran anne adayları doğum öncesi,doğum esnası ve doğum sonrası hizmetleri tek kişilik doğum odalarında almaya başladılar.Tek kişilik odada doğum esnasında doğum masasına dönüşebilen yatak,bebek yatağı ,televizyon, banyo, tuvalet, refakatçi koltuğu ve bebek için radyan ısıtıcı bulunuyor.

MHP Kurultayına Karamürsel'den Büyük Katılım

MHP Karamürsel İlçe Orhan Kılınçsoy, Partimiz ve Karamürsel ilçe teşkilatımız olarak Kocaeli’nde çok büyük bir oranda oyumuzu arttıracağız. Buna biz canı gönülden inanıyoruz. Kocaelinin sorunlarını meclise sürekli taşıyoruz bu seçimlerden sonra halkımızın desteği ile gücümüze güç katarak bu yolda devam edeceğiz. Partimizin aday adaylığı başvuruları tamamlandı 21 Martta Ankara’da kurultay yapacağız şuan 4 otobüs ve yaklaşık 200 Kişi olarak Karamürsel’den katılacağız bu sayı her geçen gün dahada yükseliyor.

YGS Sonuçları Açıklandı

YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM, sınav sorularının tamamını ve cevap kağıtlarının görüntüsünü de adayların erişimine açtı. Ancak soruların kişisel ya da toplu paylaşımı, basımı, yayımı, dağıtımı yasak. Paylaşanlar hakkında yasal işlem başlatılacak. Adaylar 10 gün boyunca soru kitapçığı ve cevap anahtarlarını internet üzerinden girebilecek.

Yarın Kar Yağabilir

Yarın Kar Yağabilir Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü’nün raporuna göre, bölgemizde hava yarın ve Cumartesi günü soğuk olacak. Gündüz en yüksek sıcaklık 5-6 derece, gece sıcaklıkları 1-2 derece olacak. Yarın ve cumartesi günü karla karışık yağmur, yüksek yerlerde kar bekleniyor.

Dikkat Elektrik Kesintisi

Sedaştan yapılan açıklamaya göre ilçemiz Kayacık mahallesinde 22.03.2015 Saat 09.00 ile saat 14:00 Saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanaktır.

Yarın sabah namazına giden herkesi büyük bir sürpriz bekliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza atıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı münasebetiyle tüm yurtta 18 Mart günü sabah namazında aynı anda şehitlerin ruhu için eller duaya açılacak. Her il ve ilçenin merkezi bir camisinde sabah namazında gerçekleşecek programda, Kuran'ı Kerim'den ayetlerin okunmasının ardından tekbirler, tehliller ve salat ü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edilecek. Aynı anda tüm yurtta eller semaya açılıp, şehitlerin aziz ruhları için milyonlarca kişi dua edecek. 18 Mart sabahında tek yürek haline gelecek Türkiye, şehitlerini rahmet ve minnetle anacak.

YALOVA SEYAHATTE SİLAHLAR ÇEKİLDİ "7 YARALI"

Yalova'nın tek yolcu taşıma firması Yalova Seyahat yazıhanesi önünde çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. Kavgaların eksik olmadığı Yalova'nın tek yolcu taşıma firması Yalova Seyahat yazıhanesi önünde çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. iDO iskelesinin yanında bulunan Şehir İçi Toplu Taşıma Terminali içinde bulunan Yalova Seyahat yazıhanesi önünde aralarında husumet olduğu öğrenilen iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

İlimizde Domuz Gribi 1 Can Aldı 2 Kişide Tedavi Altında

İlimizde ’Domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsü kaptığı belirtilen 53 yaşındaki Güler Akbaş adlı kadın öldü. Darıca Farabi Hastanesi ile Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde de iki hastanın tedavisine devam ediliyor.

Polisin vurulma anı güvenlik kamerasında

İzmit Orduevi mevkiinde bulunan Öğretmenevi’nde meydana gelen olayda resepsiyon önünde karşısına çıkan polisleri görünce panikleyen Emre Karabacak isimli şahıs gözaltına alınacağını anlayınca yanında bulunan tabancayla Edem Ceylan isimli polis memuruna ateş etmişti. Polis memuru kasık bölgesine isabet eden kurşunla ağır yaralanırken kaçmaya çalışan zanlı diğer polis tarafından bacağından yaralandı.

Avcıdere ve İhsaniye Barajlarının Kamulaştırması Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karamürsel ilçesindeki Avcıdere ve İhsaniye barajlarının yapımı için çalışmalarını hızlandırdı. Barajların yapımını yakından takip eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi.

Vatandaş Tepki Gösterince Sitedeki Bütün Etiketleri Sökmüşler

Yaklaşık 6 ay önce Kocaeli de birçok habere konu olan Karamürsel kent konutta bulunan asansörlerin problemi hala çözülmedi. Birde 384 dairenin bulunduğu sitedeki asansörlerde bulunan bütün kırmızı etiketler sökülmüş ? Site sakinlerinin asansörlerin kontrol edilip yapıldığını düşünerek rahat rahat binerken. Sitede oturan bir vatandaşın bu işte bir anormallik var eğer kontrol yapılıp tamiri ve bakımı yapılmışsa neden etiket takılmamış düşüncesi ile denetleme yapan firmayı araması üzerine her şey ortaya çıkmış. Denetleme yapan firmanın yetkilileri ne denetleme yaptırıldığını nede asansörlerin eksiklerinin giderilmediğini söylemesi üzerine yöneticiye gidip neden bu asansörler yapılmadı ve neden etiketlerin söküldüğüne dair kendisinden bilgi talep eden site sakinleri kendilerine sağlıklı bir bilgi verilmemesi üzerine gerekli mercilere şikayette bulunduklarını bildirdiler.

YGS Sınavına Katılacaklara Ulaşım Bedava

TÜM ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 15 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS kapsamında öğrencilere ve sınavda görevli öğretmenlere herhangi bir ücret vermeden ulaşım imkânı sağlanacağı bildirildi. Büyükşehir, hafta sonunda yapılacak olan YGS için öğrencilere ve sınavda görevli öğretmenlere ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacak.

Karamürselde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı.

İl Seçim Kurulu, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde oy kullanacak seçmen sayısını açıkladı. Buna göre Kocaeli’de 1 milyon 220 bin 924 bin seçmen var. 2011’de yapılan seçimlerde ise bu rakam 1 milyon 94 bin 965 kişi idi. En fazla seçmen İzmit’te, en az seçmen ise Dilovası’nda bulunuyor.İlçemizde oy kullanacak kişi sayısı ise 40.731 kişi olarak belirtildi.

Karamürselli Muhtarlar Saraydan Döndü

Karamürsel’in Akçat Mahalle Muhtarı Bilal Akgün, İhsaniye Mahalle Muhtarı Enver Güzel, Senaiye (Başkiraz) Muhtarı Eyüp İlhan ve İnebeyli Muhtarı Hasan Akgün, Erdoğan’a Karamürsel’in samanlı zeytini, zeytin yağı ve Karamürsel Sepeti hediye edeceklerini dile getirdi. Karamürselli muhtarlar, erken saatlerde Ankara’ya giderek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine katıldı. Karamürsel’e dönen muhtarlar hediyelerini taktim ettiklerini ve güzel vakit geçirdiklerini söylediler.

Karamürselde YGS Sınavına 1.537 Aday Girecek.

15 Mart 2015 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili olarak, ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulunca alınan tedbirler aşağıya çıkartılmıştır.

Kızderbentlilerin Yeni Başkanı Tahir Altun

Kızderbentliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığına seçilen Tahir Altun ve yönetimi Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı ziyaret etti. Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen ziyarette Dernek Başkanlığına seçilen Tahir Altun, Karamürsel Belediyesi ile uyumlu bir şekilde çalışacaklarını belirterek, “Karamürsel için düzenlenen etkinliklere katılım gerçekleştirerek gerekli desteği vereceğiz. Derneğimiz ile Belediyemiz işbirliğiyle güzel etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Amacımız Kızderbent Mahallesi ve Karamürsel İlçemize faydalı olabilecek çalışmalar yapmaktır” dedi.

Barış Treni İzmite Geliyor

Barış Treni İzmit’e geliyor Barış sürecini topluma daha iyi anlatmak amacıyla hazırlanan, Türkiye’nin en doğusuna kadar gidecek olan Barış Treni, çarşamba günü İstanbul’dan hareket ediyor. Tren, saat 12.00’de İzmit Garı'nda karşılanacak. İZMİT’TEKİ ETKİNLİKLER Barış Treni’ni İzmit’te karşılama ve ağırlama sorumluluğunu İzmit Belediyesi üstlendi. Çarşamba günü trenle gelecek konuklar çözüm sürecine dikkat çekmek için saat 13.30’da Sabri Yallım Parkı’nda fidan dikecek, saat 14.30’da da İzmit Belediye Meclisi Salonu'nda 'Çözüm Süreci' konulu panel düzenlenecek.