Sağlık

Sağlık Haberleri

ACİL O RH (-) KAN ARANIYOR

Kocaeli Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan bir hasta için acil 0 RH (-) negatif kana ihtiyaç vardır. Kan vermek isteyenler 05078287162 nolu numardan Ulaş Keskin ile irtibata geçebilir.

Grip Salgınına Karşı Dikkat !

Soğuk havaların hakim olmasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflamaya başlar. Bağışıklık sisteminin zayıflaması hastalıkların başlamasına sebep olur. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin ve minarallere ağırlık vermeliyiz.

Acil Kan Aranıyor

Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatmakta olan bir hasta için acil 2 ünite 0 RH NEGATİF kan aranıyor. Kan vermek isteyenler 05531044758 nolu numaradan Ersan bey ile iletişime geçebilir.

Karamürsel Devlet Hastanesi Doktor Sorununu Sonunda Çözdü

Karamürsel’de sık sık gündeme gelen doktor eksiklikleri de gerçekleşen bu atamalar ile büyük ölçüde çözüme kavuştu.Buna göre ilçemize atanan doktorlar ve bölümleri şunlar.

ACİL KAN ARANIYOR

Derince Araştırma Hastanesi'nde yatmakta olan bir hasta için çok acil 0 RH (-) negatif kana ihtiyaç vardır. Kan vermek isteyenler Metin Altıntaş'a 0532 743 98 15 nolu numaradan irtibata geçebilirsiniz.

Acil Kan Aranıyor

Umuttepe'de yatmakta olan bir hasta için A RH(-) kan aranıyor Kocaeli Eğitim ve Aaraştırma Hastanesi'nde yatmakta olan bir hasta için 3 ünite A RH(-) kan aranıyor. Kan vermek isteyenlerin İbrahim Türk isimli vatandaşa ya da 538 879 02 43 irtibat numarasına ulaşması isteniyor.

Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğünden Önemli Uyarı

Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır. Ancak aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz. Yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabilir.

Acil Kan Aranıyor

Derince Araştırma Hastanesinde yatmakta olan bir hasta için AB Rh + Kan aranmaktadır . Kanvermek isteyenler . Niyazi Bayar 0542 392 32 31 Nolu telefondan ulaşabilirler.

Karamürsel Devlet Hastanesi genişletiliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve beraberindekiler, önceki gün ilçemizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.İlk ziyaretleri ilçemiz Devlet Hastanesi’ne giderek inceleme yapmak oldu. Yapılan inceleme doğrultusunda hastanenin eksiklikleri bir daha belirlendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Kaymakam Ahmet Narinoğlu ve beraberindeki partililer, önceki gün Karamürsel Devlet Hastanesini ziyaret etti. Yapılan ziyarette incelemelerde bulunan Bakan Işık ve beraberindekilere Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Metin Eski'de eşlik etti. Hastanede yapılan incelemelerde hastaneyi büyütme ve ek bir bina için istişarelerde bulunuldu. Yapılan istişareler sonucunda polikliniklerin olduğu bina büyütülerek, doktor sayısı arttırılacak. Hastanenin yatak sayısında da artışa gidilecek. Toplam yatak sayısı 52’den 70’in üzerine çıkartılacak. Ayrıca diyaliz hastalarının olduğu bölüm de başka bir yere alınarak acil servisin genişletilmesi için yer açılacak. Acil servis bölümünde de düzenlemeye gidilerek daha modern hale getirileceği belirtildi.

Ramazan'da nasıl zinde kalınır ?

Ramazan'da nasıl zinde kalınır? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte zinde ve dinç kalmak zorlaşıyor. Sıcak ve yaz günlerinde zinde kalmanın detayları

Yetişkinlere ciddi uyarı: Anne sütü içmeyin !

Anne sütü tüketimi son dönemde yetişkinler arasında da yayılmaya başlamış, adeta yeni bir 'sağlık trendi' haline gelmişti. Özellikle de vücut geliştirenler ve kanser hastaları, 'sıvı altın' diye satılan anne sütüne rağbet ediyor. BBC'nin haberine göre ise Royal Society of Medicine adlı tıp dergisi için görüşlerini kaleme alan İngiliz uzmanlar, bazı özel internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla satılan anne sütünün pastörize olmadığını ve tehlikeli mikroplar taşıyabileceğini söylüyor.

Yıldırım Karamürsel'deki Hemşireleri Unutmadı

Yıldırım 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler günü sebebiyle, Karamürsel Devlet Hastanesi, Sağlık Grup Başkanlığı ve 2 nolu sağlık ocağına ziyaretler gerçekleştirerek hemşireler gününü kutladı. İlk olarak Karamürsel Devlet Hastanesini ziyaret eden Yıldırım Başhekim Op. Dr. Metin Balatlı, sağlık çalışanları, doktorlar ve hemşirelerle görüştükten sonra. 2 nolu sağlık ocağı ve İlçe Sağlık Müdürlüğünegeçti Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr.Ferhan Uğurlu’yu ziyaret ederek hemşireler gününü kutladı. İlçemizde hizmet veren Sağlık çalışanlarının görevlerinde çok başarılı olduğunu Karamürsel halkının bunu taktir ettiğini ve başarılarının devamını dileyen Yıldırım bu hoş sohbetten sonra çalışanlarla hatıra fotorafı çektirdi.

DÜNYA ASTIM GÜNÜ (5 MAYIS 2015)

TC Sağlık Bakanlığı, Türk Toraks Derneği ve Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji derneği ile işbirliği içinde, Dünya Sağlık Örgütünce kurulan GARD (Global Alliance Against Respiratory Diseases) Türkiye Projesi çatısı altında her yıl “Mayıs ayının ilk Salı günü” Dünya Astım Günü olarak belirlenmiştir. Astım nasıl bir hastalıktır ve belirtileri nelerdir?Astım akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler (ataklar) ile seyreden müzmin (kronik) bir akciğer hastalığıdır. Hava yollarındaki bu daralmanın nedeni mikrobik olmayan bir tür iltihap nedeniyle hava yolu duvarının şişmesidir. Hastalık tekrarlayan nefes darlığı, nefes alıp verirken ortaya çıkan hırıltı/hışıltı/ıslık sesi, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösterir. Astım ne sıklıkta görülmektedir?Dünyada yaklaşık 300 milyon kadar astımlı hasta old

Karamürsel'de Otizme Dikkat Çekildi

Karamürsel Ailem Özel Eğitim Kurumları Nisan Ayı Otizm Farkındalık Etkinlikleri kapsamında örnek bir organizasyon düzenledi. Karamürsel Sanat Sokağında açtıkları stantlarla otizme dikkat çekmeye çalışan Ailem Özel Eğitim Kurumu tarafından “Sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluğu olarak tanımlanan “Otizm” hastalığına dikkat çekmek amacıyla tiyatro gösterisi yapıldı.

Karamürsel Devlet Hastanesine Yeni Ekipmanlar Alınacak

Karamürsel Devlet Hastanesi'nde yapılan bu toplantıya Saha Koordinatörü Necdet Filiz, Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Harun Öz, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Tekin ve 15 sağlık tesisinin hastane yöneticileri katıldı. Mart ayında yapılan toplantı kararlarının değerlendirilmesinin ardından yoğun gündemle başlayan toplantı, oldukça verimli geçti. Sağlık Tesisleri Verimlilik Karne Gösterge Kartları RV05 tanıtımı, yoğun bakım ve acil servis planlamaları, sağlık tesislerimizde MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) kullanımı, mali hizmetlerde gelir ve gider bütçeleri ve tahakkukların muhasebeleştirilmesi konularında sunumlar yapıldı. Sağlık tesisleri arasında uygulama birliğinin sağlanması, tıbbi cihaz ve ekipman ihtiyaçlarının belirlenmesi ve tedariki için yapılan çalışmalar sonucunda; Kocaeli’deki hastanelere son sistem Göz Sağlığı ve Hastalıkları Tıbbi Cihazları ile ekipmanlarının alınması kararlaştırıldı.

Bağ-Kur'lunun borcu sıfırlanıyor

Toplumun her kesiminden milyonlаrcа kişinin beklediği iş güvenliği tasarısı Meclis'ten geçti. Paket, çalışanların ve emeklilerin yüzünü güldürecek. Getirilen düzenlemelerden birisi, prim bоrcunu yapılandırmayan 1. 3 milyоn Bağ-Kur'luyu ilgilendiriyor. 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin borcu olan Bağ-Kur'lulara dondurma imkаnı geldi. Bu kişilеrin borcu silinecek, bu dönemdeki hizmet süresi askıya alınacak. İhtiyaç duyulduğunda bu süre cаnlаndırılаbilecek. Bоrçlu Bağ-Kur'lular ve ailеlеri sağlıktan yararlanmaya bаşlаyаcаk, prim günü yeten emekli оlabilecek .

Karamürsel Devlet Hastanesine Yeni Göz Doktoru Atandı

İlçemiz Devlet Hastanesine Yeni atanan Göz Hastalıkları Uzmanı,göreve başladı. 1976 doğumlu olan Op.Dr. Halil Vatansever Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2000 yılında mezun oldu, 2006 yılında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’n de uzmanlık eğitimini tamamladı. En son görev yeri Antalya Devlet Hastanesi olan Op.Dr. Halil VATANSEVER, evli ve 1 çocuk babası.

9 milyon emekliye müjde gibi karar !

Emekli Hacı Uçar'ın maaşının aylık 300 liradan fazla eksik hesaplandığı tespit edildi. Yargıtay 37 bin lira alacaklı olduğuna karar verdi. Elazığ'da 2000 yılında emekli olan Haci Uçar tarafından avukatı aracılığı ile açtığı yaşlılık aylıkları hesaplama sistemi davasını kazanması 9 milyondan fazla emekliye umut oldu. Uçar'ın avukatı, müvekkilinin açtığı dava nedeniyle aylık 300 liradan fazla maaşında eksik hesaplanma olduğunun tespit edildiği ve geçen süre içerisinde toplamda 37 bin lira alacaklı olduğunun Yargıtay tarafından emsal teşkil edecek şekilde karara bağlandığını söyledi.

Kredi kullananlar bunu mutlaka okusun !

Kredi kullananlar bunu mutlaka okusun ! Merkez Bankası’nın uyguladığı üç faizde birden indirim yapması hem tüketiciye hem büyümeye katkı verecek. Bankaların gecelik borç verme faizini yüzde 11.25’ten yüzde 10.75’e çeken Merkez, tüketici ve sanayicinin bankalardan kullandığı kredi faizlerinin de 0.5 puan inmesini sağlayacak.

Toplam 304 haber.